Boşta soket ucu
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=41512
Tarih: 13 Ağustos 2025 Saat 12:24 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Boşta soket ucu
Mesajı Yazan: ssakyel
Konu: Boşta soket ucu
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2016 Saat 09:52
Merhaba arkadaşlar.Geçen gğn yağ ile ilgili bir sorun için sanayideydim.Aracı kaldırınca alttaki soketin boşta olduğunu gördüm.Ustaya sordum ama anlamadı ne olduğunu.Bilen varsa yorumlarınızı bekliyorum. http://s1318.photobucket.com/user/ssakyel2servet/media/IMG_20160219_122217_zpswscweaez.jpg.html" rel="nofollow"> " border="">
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2016 Saat 10:11
Bu arada sağ ön teker.Yağ filtresinin altındaki soket ucu boş.Resimde takılı soketin devamı gibi çıkmış ama değil.Zaten o bağlı soketinde orada olması da tuhaf geldi bana.
|
Mesajı Yazan: burakrak53
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2016 Saat 10:16
Bence bişeylerin yerini değiştirmişler zamanında sen o soketleri yukarı aldır hocam zaten çamurdan falan fazla dayanmaz gibi geldi bana
------------- 307XT. 1.6 109hp AL4 sunroof 2004 facebook.com/307Turkiye
|
Mesajı Yazan: burakrak53
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2016 Saat 10:17
Bu arada çalışmayan bi özellik var mı araçta ? usta bir bakıverseydi bu kablo nereye gidiyor diye
------------- 307XT. 1.6 109hp AL4 sunroof 2004 facebook.com/307Turkiye
|
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2016 Saat 13:41
burakrak53 Yazdı:
Bu arada çalışmayan bi özellik var mı araçta ? usta bir bakıverseydi bu kablo nereye gidiyor diye |
Devir saati dışında çalışmayan bir aksamı yok arabanın.Usta sis farı ile ilgili birşeyler anlattı,belki ilerde takılabilir diye soketini koymuş olabilirler gibisinden.Ama başka birşeyde olabilir dedi.Zamanım da fazla yoktu.O takılı sokette dediğin gibi orada olması tuhaf,yani tehlikelere açık.Bugün bir oto elektrikçiye sorayım bakalım neymiş onlar.
|
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2016 Saat 15:25
Elektrikçi de anlamadı.Bazen boşta soket koyabiliyorlar fazladan dedi.Diğer bağlı olanın da orada olması normal orjinali bu dedi.Altında plastik koruma oluyor seninkin de yok dedi.İyi dedim hayırlı işler dedim çıktım ama yine de pek mantıklı gelmedi.
|
Mesajı Yazan: Ahmet_ach
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2016 Saat 20:28
bence far yükseklik motor soketi gibi geldi bana far yükseklik ayarına bakın belki olabilir
------------- Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg
|
Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2016 Saat 20:46
Öncelikle sis farı soketi üstü yaylı tip ve daha geniş bir soket bildiğim kadarıyla.Ancak sis farı için bazı modellerde,sis farı olmasa bile elektrik tesisatı hazır olabiliyor buda yanlış bir tespit değil.Yinede ben sis farı soketine benzetemedim bunu.Sağ önde alt kısımda cam fıskıyesinin deposu var başka ne olabilir aklıma gelmedi onunla ilgili bir sıkıntı varmıdır ? o kısımda boşta bir soket gelmedi elime daha önce.Büyük ihtimal sistem alt yapısında bulunmayan bir özellikle ilgilidir kenardan köşeden çıkmıştır yerinden.
------------- Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000 Asaleti Renginde Saklı...
|
Mesajı Yazan: Halil5759
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2016 Saat 21:29
fabrikada araçlara takılan elektrik tesisatları bütün paketlerde aynıdır, mesela bir üst modelde abs,esp,sis farı,far yükseklik ayarı varken, alt modelde bunlar olmuyor ama tesisatında kabloları hazır oluyor, daha önceki aracım 98 model accent sedan dı, ama tek kapı modellerinde olan arka cam sileceğinin tesisatı mevcuttu....
|
Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2016 Saat 02:11
Örneğin;sis farı olmayan,arka hoparlörleri olmayan veya başka şeyler 99 - 2003 arası bir 206 da bunlarla alakalı herhangibir elektriksel tesisat kablo mevcut değil çok nadir bazılarında çıkıyor.Ama daha üst modellere bakıldığında donanım olmasada elektriksel tesisatlar donanım varmış gibi sabit çekilmiş.Bu nedenle elektrik tesisatları tamamen aynı değil paket ve model yılına göre değişkenlik gösterebiliyor.
------------- Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000 Asaleti Renginde Saklı...
|
|