Benzinde ve gazda stop
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=41470
Tarih: 11 Eylül 2025 Saat 05:54 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Benzinde ve gazda stop
Mesajı Yazan: ssakyel
Konu: Benzinde ve gazda stop
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2016 Saat 23:34
Merhaba arkadaşlar.Aracımdaki sorunlar şekil değiştirerek devam ediyor.Araç 1.4 xr 2000 model.Daha önce kendi kendine gaz vermesi ile ilgili bir konu açmıştım.Araç ilk çalıştırmalarda bağırarak çalışıyordu ve motor ısınana kadar durmadan bağırıyordu.Müşürleri değiştirdim.Şimdi hem lpg de hem benzinde rolantide veya hareket halinde iken debriyaja bastiğimda stop ediyor.Lpg de hemen hemen hiç çalışmıyor,benzinde ara ara stop ediyor.Motor soğuk sıcak farketmiyor.Direksiyon bariz şekilde sertleşti.Tam emin değilim ama frende sertleşmiş gibi geliyor bana.Arıza ışığı yanmıyor.Geçen hafta bilgisayara bağlatmıştım.Karışım regülasyon işlevi hatası vermişti.Ustam çok önemli bir sorun olmadığını söyledi.Konu ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.Antalyada servis tavsiyesi olan varsa yazsın lütfen.Herkese kazasız belasız sürüşler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 16 Şubat 2016 Saat 08:57
benzin pompası-bobin-buji- enjektörler - gaz kelebeği - lpg beyni - ısı sensörü - kontrol edilmeli ve artı olarak birde bu dediğim parçaların soketleri sökülüp kontak sprey ile bir temizleyin ecu soketlerinide kontrol edin su kaçmış felan olabilir oksitlenme gibi. Allah yardımcın olsun kardeş iyi bir usta bulman lazım. birde hocam aracın ecu su ile lpg ecu su arasında uyumsuzluk sorunuda olabilir. Aklıma gelmişken lpg ayarları ile ilgili bir problemde olabilir bence en ucuzundan başlayarak başlayın iyi lpg ustası bulun ve aracınızın ayarını hareket halinde iken yapsın otomatik kalibrsayon yapıp bırakıyorlar hep deli oluyorum.
------------- Peugeot 106 1.4 (1997) Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
|
Mesajı Yazan: dağdelen34
Mesaj Tarihi: 16 Şubat 2016 Saat 11:42
Bobin arızasında ilk çalıştrmada stop muhabbeti genelde olur, ama ısınınca hareket halindeykende oluyorsa 1 degil 1 den fazla sorun var bol sabır
------------- VALLAHİ ZAFER İSLAM'INDIR
|
Mesajı Yazan: ssakyel
Mesaj Tarihi: 16 Şubat 2016 Saat 15:15
Teşekkürler cevaplarınız için.Sabah benzinde çalıştırdım sıkıntı yoktu.Az önce servise gittim.Giderken motor ısınınca lpg'ye aldım hiç bir sorun olmadı.Serviste yüzeysel baktılar bir sorun görünmüyor dediler.Ara ara stop ediyor dedim ustam normal dedi Şaka gibi.Servsiten çıkınca yine stop etmeye başladı.Gaz aldığım yer ile alakalı olabilir mi acaba.Direksiyon için normal dedi usta.Pedalların altındaki mil kısmına sprey sıktı.Biraz daha kullanayım dedim bende tabi pür dikkat.Ama araç güven vermiyorsa sürüş çok sıkıntılı.Her ışıkta stop edecek korkusu var.
|
|