Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bagaj kapagi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=41273
Tarih: 04 Ağustos 2025 Saat 14:49
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Bagaj kapagi
Mesajı Yazan: Zafer81
Konu: Bagaj kapagi
Mesaj Tarihi: 24 Ocak 2016 Saat 14:59
Merhaba 2008 307 im var ve Son zamanlarda uzaktan kumanda ile kapıları açınca bagaj kapağı kendiliğinden pırt diye açılıyor mecburen kaldırıp tekrar kapatıyorum sizce sorun nedir tamirci bilgisayara bağladı hata var dedi ama sorun devam ediyor.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: pharuq
Mesaj Tarihi: 24 Ocak 2016 Saat 19:40
Sorun bence bagaj kapağının açma tuşunun olduğu yerden içeriye su girmesi ve sonucunda oranın oksitlenmesi olabilir. İşinin ehli bir ustayla parçayı değiştirmeden sadece temizleyerek halledebilirsin.

Mesajı Yazan: Zafer81
Mesaj Tarihi: 24 Ocak 2016 Saat 22:50
Teşekkürler

Mesajı Yazan: Premium
Mesaj Tarihi: 12 Mart 2017 Saat 21:14
Mesajı yeni gördüm belki sorunu çözmüş olabilirsin ama ben yine de bir cevap yazayım bu sorunu yaşayabilecek arkadaşlar için. Aynı problem bende de vardı bugün çözdüm Smile 
1. Bagaj iç plastiğinin iki adet alyan vidasını sökün.
2. Plastiğin tırnaklarını yavaşça yuvasından çıkartın. Camın kenarından gelen plastik parça ile de ayrı bir tırnak ve geçme bağlantısı var sökerken kırmayın. Bu işlem sonrası plastik aksam tamamen çıkacaktır.
3. Bagaj kapağını açtığımız mekanizmanın içten iki tane somunu var onları söküp, soketin fişini çıkarıyoruz.
4. Kilit artık elimizde onun dışındaki yani araç rengi ile aynı olan kısmı-kapağı tırnaklarından yavaşça çıkarıyoruz.
5. Açmak için bastığımız mekanizmanın karşılığında soket ile bağlantılı iğne ucu kadar bir parça mevcut. O parça ile kapak arasına bir tükenmez kalemden çıkardığımız yayın yarısını keserek pense ile yayı önce sıkıştırıyoruz.
6. Daha sonra bu yayı (yayın tam kapalı olan kısmını) soketin karşılığına gelen iğne ucu gibi olan parçanın üzerine oturtuyoruz yayın ucu yarım açık olan kısmını da kapağın karşılığındaki küçük boşluğa doğru sokarak oturtuyoruz.
7. Artık bagaj kapağını açan mekanizma takılı kalmayacak ve dolayısıyla kafasına göre hareket etmeyecektir. LOLLOL 
8. Monte ederken dikkat etmeniz gereken nokta ise 2. adımda tarif ettiğim camın kenarından gelen parça ile çıkardığınız parçanın birbirine geçiyor olması bağlantıyı düzgün yapmazsanız ses yapar.

Mesajı Yazan: BLACK LION
Mesaj Tarihi: 12 Mart 2017 Saat 21:26
Orjinalini yazan: Premium Premium Yazdı:

Mesajı yeni gördüm belki sorunu çözmüş olabilirsin ama ben yine de bir cevap yazayım bu sorunu yaşayabilecek arkadaşlar için. Aynı problem bende de vardı bugün çözdüm Smile 
1. Bagaj iç plastiğinin iki adet alyan vidasını sökün.
2. Plastiğin tırnaklarını yavaşça yuvasından çıkartın. Camın kenarından gelen plastik parça ile de ayrı bir tırnak ve geçme bağlantısı var sökerken kırmayın. Bu işlem sonrası plastik aksam tamamen çıkacaktır.
3. Bagaj kapağını açtığımız mekanizmanın içten iki tane somunu var onları söküp, soketin fişini çıkarıyoruz.
4. Kilit artık elimizde onun dışındaki yani araç rengi ile aynı olan kısmı-kapağı tırnaklarından yavaşça çıkarıyoruz.
5. Açmak için bastığımız mekanizmanın karşılığında soket ile bağlantılı iğne ucu kadar bir parça mevcut. O parça ile kapak arasına bir tükenmez kalemden çıkardığımız yayın yarısını keserek pense ile yayı önce sıkıştırıyoruz.
6. Daha sonra bu yayı (yayın tam kapalı olan kısmını) soketin karşılığına gelen iğne ucu gibi olan parçanın üzerine oturtuyoruz yayın ucu yarım açık olan kısmını da kapağın karşılığındaki küçük boşluğa doğru sokarak oturtuyoruz.
7. Artık bagaj kapağını açan mekanizma takılı kalmayacak ve dolayısıyla kafasına göre hareket etmeyecektir. LOLLOL 
8. Monte ederken dikkat etmeniz gereken nokta ise 2. adımda tarif ettiğim camın kenarından gelen parça ile çıkardığınız parçanın birbirine geçiyor olması bağlantıyı düzgün yapmazsanız ses yapar.

Thumbs Up +1  Aynısını ben de yapmıştım zaten başka çözümü yok Smile

-------------
BLACK LION
*Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci)
*Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı)
*Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah)

Mesajı Yazan: Gokcesel
Mesaj Tarihi: 12 Mart 2017 Saat 23:06
@Premium elinize sağlık güzel bir açıklama olmuş ihtiyacı olan 307 sahipleri vardır illa ki :) 

Benim de aracımda bu sorun mevcut soğuk havalarda takılı kalıyor ama çok üzerine düşmüyorum düzeliyor belli bir süre sonra. Düzelmemeye başladığı zaman yazdıklarınızı uygulayacağım LOL

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net