Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Antipollution Faulty (Çözüldü)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 207
Forum Tanımlaması: Peugeot 207, 2006-2012 yılları arasında üretilmiştir. JATO, 207'yi 2007'de Avrupa'daki en çok satan otomobil olarak adlandırdı.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=41264
Tarih: 30 Haziran 2025 Saat 16:08
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Antipollution Faulty (Çözüldü)
Mesajı Yazan: pharuq
Konu: Antipollution Faulty (Çözüldü)
Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2016 Saat 18:18
İyi günler dilerim herkese. Tüm forumlarda bu arızayla ilgili bütün konuları okudum nerdeyse. Yine bu forumda 207 bölümündeki egzos emison sistemi arızası başlıklı konuyu da okudum ve sıkıntımı oraya yazmıştım. Ancak bu sorun öyle bir sorun ki her şeyden kaynaklanabiliyormuş. Derdim şu ki ; bende LPG'li 207 1.4 Comfort var.Bu sorunu ben yaklaşık 5 aydır yaşıyorum ve hala bir çözüme kavuşmuş değilim. Bu arızayı ilk , şarj alternatörünü rektefiyeye soktuktan bir kaç ay sonra almıştım. Ankara ABC Peugeot servisine bu arızayla ilgili olarak 5 kez gittim. Her gittiğimde bir parçası değişti ama değişmeyen tek şey arıza kaydı oldu. Şarj alternatörü, ateşleme bobini, bujiler ve akü değişti. En son sorunu çözemeyince bizimle alakası yok aracınız Lpg li olduğu için çıkıyor dediler. Yani başlarından savdılar beni. 2 gün önce Lpg bağlantılarını söktürüp aracı orjinal haline getirttim. Dün arıza kaydını almadığım için sevinirken ; bugün sabah yine aynı arıza kaydını aldım. Bu sorun genelde soğuk havalarda başıma geliyor diye düşünüyorum.Bir de bilgisayara bağlandığında hata olarak 4. silindir arızası veriyor. Pazartesi günü başka bir servise gidip bu sefer de enjektörleri değiştirmeyi düşünüyorum. Bana bu konuda yol gösterebilecek ya da Ankara 'da bir usta tavsiye edebilecek birileri var mı acaba?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: usta307
Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2016 Saat 20:07
Kardesim bence cok uğraşma kafana takma forumda okudugumuz kadarıyla bu hatayi ozellikle lpg li araclarda vermeyen yok hem parani hem zamanini boşa harcama bana kalsa fakat arabanda performans yakit sarsıntili calisma titreme anormal bir ses yoksa unut gitsin keyfine bak bende 307 var lpg taktirdiktan 6 ay sonra yandi ustama sordum lpgden kafana takma dedi dedigin gibi soguk havalarda daha cok veriyor yazin uzun sure vermiyor

Mesajı Yazan: Efe-Pöjo
Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2016 Saat 20:38
aynen eğer çekişte , tüketimde sorun yoksa takma kafana. ben yıllardır  lpg ile öyle biniyorum hiç bişey olmadı boşa para harcama.

Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2016 Saat 20:41
Sadece uyarı çıkıyor olsa , gerçekten umursamayacağım. Lakin araba sarsıntılı çalışıyor , gaz yemiyor. Ustalar arıza verdiği için motor koruma aktive oluyor bu yüzden gaz yemez diyor.

Mesajı Yazan: usta307
Mesaj Tarihi: 24 Ocak 2016 Saat 00:14
Kardeşim o zaman ariza katalizatorden kaynakli olabilir ekzozda da patirdima oluyormu katalizator icinde filtre elyaf filtreler yillar gectikce deforma oluyor ve yaktigi gazi atamiyor ve motorda sarsinti ve hizlanmada problem yaşıyor sun

Mesajı Yazan: Dzking
Mesaj Tarihi: 24 Ocak 2016 Saat 00:51
Müsadenizle bende birşey sorayım . Brnim aracım 106 gti benzinli araç ilk marştsn sonra 1 kereye mahsus yığılıyor ve birden zıplıyor bi daha da tekrarlamıyor mesafe farketmeden fakat her marştan sonra bir kez yapıyor motor sıcak soğuk hiç farketmiyor. Bilgisi olan varmı arkadaşlar. Kolay gelsin

Mesaj Tarihi: 24 Ocak 2016 Saat 14:49
Arkadaşlar bugün egzos ve katalizörünü de gösterdim. Onlarda da bir sorun yok dedi usta. Bakalım yarın servise gittiğimde bu sefer ne çıkacak.

Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2016 Saat 09:27
Sorun çözüldü. İşlerimin yoğun olması nedeniyle fırsat bulup yazamadım. 1 hafta önce Vatan Peugeot 'a arabayı bıraktım. Gün içerisinde ateşleme bobini ve soketi değişti. Bir de arabayı aldığımda araçta anti-freeze yerine kimyasal su varmış ve ben de farketmeyip conta yaktırmıştım. Sübap ayarları çok sıkı olabilir diye usta sübaplara  da baktı ve şu 1 haftadır arabam arıza kaydı açmadı.

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2016 Saat 09:56
Orjinalini yazan: pharuq pharuq Yazdı:

Sorun çözüldü. İşlerimin yoğun olması nedeniyle fırsat bulup yazamadım. 1 hafta önce Vatan Peugeot 'a arabayı bıraktım. Gün içerisinde ateşleme bobini ve soketi değişti. Bir de arabayı aldığımda araçta anti-freeze yerine kimyasal su varmış ve ben de farketmeyip conta yaktırmıştım. Sübap ayarları çok sıkı olabilir diye usta sübaplara  da baktı ve şu 1 haftadır arabam arıza kaydı açmadı.

probleminizin çözüme kavuşmasına sevindim. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net