Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Würth yakıt sistemi temizleyici

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=41038
Tarih: 09 Kasım 2025 Saat 04:32
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Würth yakıt sistemi temizleyici
Mesajı Yazan: xmen
Konu: Würth yakıt sistemi temizleyici
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2015 Saat 22:40
Arkadaşlar 1.6 HDİ aracim var.yaklaşık 167 binde würth kullandım..şuan biraz fazla duman atıyor,acaba gerçekten yakıt sistemini temizliyor mu yoksa bir sorun mu var.kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD
2003 renault clio 1.5 DCI
2006 peugeot 307 1.6 HDI
2006 ford fiesta 1.4 TDCI

Cevaplar:
Mesajı Yazan: madblueblacksea
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2015 Saat 22:54
Bende kullandım onu rölantide hafif tekleme vardı diye işe yaradı. Aracı biraz devirli kullanmanızda fayda var daha etkili olması için. Enjektörde oluşan kurumu temizlediği için fazla yakıt püskürtmeye ve zengin karışımdan duman atmaya başladı diye ihtimal geliyor insanın aklına.

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2015 Saat 23:20
Orjinalini yazan: madblueblacksea madblueblacksea Yazdı:

Bende kullandım onu rölantide hafif tekleme vardı diye işe yaradı. Aracı biraz devirli kullanmanızda fayda var daha etkili olması için. Enjektörde oluşan kurumu temizlediği için fazla yakıt püskürtmeye ve zengin karışımdan duman atmaya başladı diye ihtimal geliyor insanın aklına.

Cevabınız için teşekkürler.. Motor sesinde bir rahatlama var gibi zaten. gazı kokledigimde duman artıyor.bakalım tam depoyu bitireyim durum ne olacak..

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
2006 peugeot 307 1.6 HDI

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2015 Saat 23:41
Gazı köklediğinde atması genelde akışmetreden egr den turbodan olur. Yüksek devir sabit gazda duman keser. Yok kesmezse enjektörden şüphe edebilirsin

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesajı Yazan: darklebron
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2015 Saat 11:42
Bu würth yakıt sistemi temizleyeci alsak üstüne ne kadar benzin almamız gerekir lpg li araclarda işe yararmı araç 98 binde

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2015 Saat 12:14
Ortalama olarak bir depo için ayarlanmış zaten her bir kutu

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
2006 peugeot 307 1.6 HDI

Mesajı Yazan: darklebron
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2015 Saat 12:30
peki yarım depoya yarım kutu koysak bi faydası olurmu

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2015 Saat 13:17
Valla hocam mantık olarak öyle ama işe yarar mi yaramaz mi bilemem

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
2006 peugeot 307 1.6 HDI

Mesajı Yazan: Gokcesel
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2015 Saat 22:49
Kullanmak için illa depoyu fullemek mi gerekiyor ben de kullanmayı düşünüyorum ona göre ayarlayayım kendimi :)

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2015 Saat 23:10
Hocam kullanma talimatı o şekilde yaklaşık 50-60 litre yakıt için bir kutu yeterli..

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
2006 peugeot 307 1.6 HDI

Mesajı Yazan: Gokcesel
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2015 Saat 00:29
tamamdır teşekkürler .

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2015 Saat 11:36
Orjinalini yazan: darklebron darklebron Yazdı:

yarım kutu pek işe yaramaz hocam hepsini boşaltmanız lazım ve 20 km kadar yüksek devirde kullanılmalı ancak öyle işe yarıyor.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2015 Saat 16:13
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

Orjinalini yazan: darklebron darklebron Yazdı:

yarım kutu pek işe yaramaz hocam hepsini boşaltmanız lazım ve 20 km kadar yüksek devirde kullanılmalı ancak öyle işe yarıyor.

Şunu 100 yapalım sağlam olsun :) Arada yapmak lazım dizel araba erken tıkanıyor. 

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesajı Yazan: KILIÇ
Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2016 Saat 00:38
Ne kadar gerçek bilmem ama bir kamyoncudan, birde taksiciden duydum. Dizel motorlarda dolu depoya bir sişe kapagi hidrolik yagi konulduğunda da temizLiyormuş

-------------
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı

Mesajı Yazan: emrepunar
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2016 Saat 09:52
bence psikolojik bende hem motor katkısını hemde benzin katkısını kullandım hiç bir yararını görmedim görenlerinde bence psikolojik olarak faydası olduguna inanıyorlar. teknik olarak olsa butun yetkili ve özel servisler kullanırdı bunları kanatındayım.

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2016 Saat 13:06
Orjinalini yazan: emrepunar emrepunar Yazdı:

bence psikolojik bende hem motor katkısını hemde benzin katkısını kullandım hiç bir yararını görmedim görenlerinde bence psikolojik olarak faydası olduguna inanıyorlar. teknik olarak olsa butun yetkili ve özel servisler kullanırdı bunları kanatındayım.

Rolantideki devir dalgalanmasının düzelip düzelmediğini farketmiycek kadar psikolojiniz bozuk diyorsun öylemi.? Burda önemli olan beklentinin ne olduğu. Sorun yokken durduk yere kullanırsan bi faydasını göremiycen kesin. Performans arttırıcı yakıttan tasarruf ettirici bi ürün değil

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesajı Yazan: emrepunar
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2016 Saat 13:09
estr. öyle birsey demedim psikolojik olay dedim. yani kendimizi ona şartladıgımız için bize olmuş gibi geliyor belirli bir süre sonra herseyin normal oldugu anlaşıyor bunu tabiki ben kendim için söylüyorum faydasını gören varsa ne mutlu ona..

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2016 Saat 13:14
Orjinalini yazan: KILIÇ KILIÇ Yazdı:

Ne kadar gerçek bilmem ama bir kamyoncudan, birde taksiciden duydum. Dizel motorlarda dolu depoya bir sişe kapagi hidrolik yagi konulduğunda da temizLiyormuş

Sakın böyle bişeyi yapma başkasınada önerme. Evet kamyoncular yapardı ama elektronik motorlarda değil bildiğin kara düzen motorlarda. Detaylı anlatmaya kalksam ben yazmaktan sen okumaktan üşenirsin :) 

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2016 Saat 14:34
Orjinalini yazan: emrepunar emrepunar Yazdı:

Valla hocam ben öyle olduğunu düşünmüyorum, çünkü gözlemlediğim kadarıyla çıkan dumanda bariz bir azalma var ve motor sesinde bir rahatlama söz konusu. Bu arada yaklaşık 270 km oldu kullanıyorum. Madblueblacksea arkadasimizin dediği gibi önemli olan beklentiyi karşılaması.

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
2006 peugeot 307 1.6 HDI

Mesajı Yazan: KILIÇ
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2016 Saat 17:31
Orjinalini yazan: madblueblacksea madblueblacksea Yazdı:

Orjinalini yazan: KILIÇ KILIÇ Yazdı:

Sakın böyle bişeyi yapma başkasınada önerme. Evet kamyoncular yapardı ama elektronik motorlarda değil bildiğin kara düzen motorlarda. Detaylı anlatmaya kalksam ben yazmaktan sen okumaktan üşenirsin :) 

Yok hocam denermiyim :) duydum ama gercekmi bilmiyorum. Ben bu katkilarin hepsine karsiyim. :)

-------------
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı

Mesajı Yazan: Birkan61
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2016 Saat 22:00
Ufak tefek katkısı vardır illaki yok demiyorum ama aman aman abartılacak bir ürün olmadığını düşünüyorum

Aracını ciddi anlamda seven dizelciler için konuşuyorum

Egr valfi, emme manifoldu sökülür elde tertemiz yapılır yerine takılır ( hatta egr'yi yazılımsal ve mekanik olarak iptal etmenizi tavsiye ederim )

birde üzerine enjektörler sökülüp temizletilirse sıfır araç havası olur

Ciddi anlamda bir fark olur yakıt, performans, daha rahat devir çevirebilme, kesiklik falan olmaz.

-------------
~ Bize Her Yer TRABZON ~

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2016 Saat 22:31
Duman renginiz siyah galiba. sadece enjektör temizliği yetmez yanında 
egr manifolt da söklüp temizlenmeli. Egr iptali kesinlikle tavsiye etmiyorum. egr gereksiz olsaydı mühendislerimiz bu sistemi koymazdı zaten. 

Mesajı Yazan: KRATERYA
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2016 Saat 22:56
407 ye ucuzmuş deyip mobil den tatil öncesi 1 depo kalitesiz mazot alıp yaklaşık 400 km kullandıktan sonra depollution system faulty yazısı ekranda çıktı ve araç stop etti neyse allahtan biraz durduktan sonra çalıştı ama deviri 2000 üstüne alamıyorsun motor kendini kapatıyor herneyse aklıma ilk Württün mazot katkısı geldi kullandım fakat depoda hala 40 lt o kaçak mazot olduğundan olabilir hata vermeye devam etti mazot filtresini değiştirdim yine hata veriyordu araç en son 10 lt mazot kaldığında depoyu SHELL nitro ile doldurdum depoyu doldurduğum gün yine bir hata verdi sonra maaşallah bu hatadan kurtuldum o günden beri NİTRO veya exellium dan başka yakıt almam araç artık bunalıyorsa bence bu katkı çözüm değil temizletmek en yararlısı...

Mesajı Yazan: Birkan61
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2016 Saat 09:58
Orjinalini yazan: ose ose Yazdı:

egr manifolt da söklüp temizlenmeli. Egr iptali kesinlikle tavsiye etmiyorum. egr gereksiz olsaydı mühendislerimiz bu sistemi koymazdı zaten. 

Neden kesinlikle tavsiye etmiyorsunuz açıklar mısınız biraz?

Mühendislerin egr valfinin koymalarının maksadı sadece sadece araç üretim standartlarındaki değerleri yakalamaktır başka hiç birşey değil. Mühendislerde biliyor egr olmasa aracın daha sağlıklı daha rahat yürüyeceğini..

Mercedes Sprinter 316 CDI ve Fiat Grande Punto Multijet aracımızda egr valfini iptal ettik öyle kullanıyoruz babam ve ben. Gerek yakıt gerek performans her türlü memnuniyetliğimiz var

Üstüne basa basa söylüyorum egr valfinin emisyon değeri haricinde motora hiç bir faydası yok..

90,000 km'deki 1.6 dizel golf'ün egr kurumuna bakar mısınız.. Hortumların içindekiler hariç bu

-------------
~ Bize Her Yer TRABZON ~

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2016 Saat 13:38
Orjinalini yazan: Birkan61 Birkan61 Yazdı:

Orjinalini yazan: ose ose Yazdı:

Neden kesinlikle tavsiye etmiyorsunuz açıklar mısınız biraz?

Mühendislerin egr valfinin koymalarının maksadı sadece sadece araç üretim standartlarındaki değerleri yakalamaktır başka hiç birşey değil. Mühendislerde biliyor egr olmasa aracın daha sağlıklı daha rahat yürüyeceğini..

Mercedes Sprinter 316 CDI ve Fiat Grande Punto Multijet aracımızda egr valfini iptal ettik öyle kullanıyoruz babam ve ben. Gerek yakıt gerek performans her türlü memnuniyetliğimiz var

Üstüne basa basa söylüyorum egr valfinin emisyon değeri haricinde motora hiç bir faydası yok..

90,000 km'deki 1.6 dizel golf'ün egr kurumuna bakar mısınız.. Hortumların içindekiler hariç bu

Valla anlatması çok uzun onun için wepten kopyala yapıştır yapacam zaten googlede arattı mı daha öncesinden defalarca tartışılan konular arasında sıkça göreceksiniz, Çevreye olan emisyon zaraları için olsa bile bunun iptali benim görşüm ve çoğu insanın görüşü iptal edilmemesi yönünde olacaktır.Kirlenmesi krom bağlaması doğrudur sorun araç kullanıcıların ve sanayi ustalarının bu parçayı temizlemelerinin akıllarına gelmemesi veya umursamamaları. Her 50000km veya 100000km aralıklarlya temizlenirse sorun yaşanacağını zannetmiyorum. Birde kullanıcı veya usta iptali için karar verdi diyelim bunu ne kadar sağlıklı iptal edecek ayrı bir konu. Bu parça üzerinde sizin de bildiğiniz gibi sıçaklık sensörü ve bitane de elektro motor vardı. Bu iki parçayı araç ecusundan nasıl ayıracaksınız 
http://www.mazotkacakcisi.com/egr-valfi-nedir-ne-ise-yarar/
http://www.fordum.net/showthread.php?2251-MAF-sensor%FC-ve-EGR-valfi-nin-g%F6revleri-nedir-nerede-bulunur

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net