Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kalorifer Su sızdırıyor.

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=40487
Tarih: 05 Mayıs 2025 Saat 17:15
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: kalorifer Su sızdırıyor.
Mesajı Yazan: erhan.ozer
Konu: kalorifer Su sızdırıyor.
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2015 Saat 08:18
peugeot 106 XN 1999 model araçıma radyatöre mavi antifiriz koydum, ama 1-2 gün geçtikten sonra kaloriferin olduğu kısımdan SU SIZDIRIYOR. ne yapmam gerekiyor. kime göstereceğiz(USTA) aracı

-------------
Peugeot 206 X-LİNE 2004

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2015 Saat 08:45
erhan hocam elinden geliyorsa kendin yapabilirsin ben öyle yaptım :) benim 206 da sızdırıyordu oringlerden kaynaklı değiştirince düzeliyor hemde petegi kontrol edebilirsin.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2015 Saat 08:51
hatta bana komple gögüs sökülecek dediler. 150-200 tl sadece sökme takmaya ben 5 tl sıvı conta ile çözdüm.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2015 Saat 08:52

bende onu yapabilirmiyim bilemiyorum işte :) Acemiliğin gözü kör olsun.

oto elektrikçi yapabilir mi? yada hangi ustaya baktırayım. ücret ne kadar olur 

-------------
Peugeot 206 X-LİNE 2004

Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2015 Saat 09:19
valla hocam oto elektrikçi yapamaz radyatörcü yada gittigin ustayla görüş bir istersen.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2015 Saat 09:25
sağolasın soner teşekküler.

-------------
Peugeot 206 X-LİNE 2004

Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2015 Saat 09:28
rica ederim hocam bir fiyat sor uçuk fiyatlar isterlerse birde ben bakayım yapabileceğim birşeyse uygun bir fiyata hallederiz umarım radyatör delinmemiştir. Bu arada ne tarafta oturuyorsun.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2015 Saat 11:42

RADYATÖRDE SIKINTI YOK.

NALLIHAN DA GÖREVLİYİM

-------------
Peugeot 206 X-LİNE 2004

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2015 Saat 19:56
Antifiriz koyarken hep bu hata yapılıyor banada yaptılar aynısı oldu tavsiyem direk koymayın arkadaşlar yarı yarıya su karışımlı olsun antifiriz -30,40 derece olan yerlerde koyulur o ayrı.Kalorifer peteği patlıyor onun değişmesi gerekiyor.Veya contaları kaçırıyor contalarındanda yapabilir.Torpido sökücez deyipte işçilik kabartıyorlar ama sökmedende yapan var söküpte yapan var orası ustaya kalmış.Ayrıca ben elektrikçi ve mekanık bır arada olan birine yaptırmıştım başıma geldiğinde.Şunuda söylemeden edemiyorum 5 TL ücretle çözdüğünüz sorun uzun vadeli birşey değil tekrar antifiriz yenilendiğinde büyük ihtimal yine aynısı olucak bu tarz işlerde geçici çözümlere karşıyım.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2015 Saat 08:55
Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

Antifiriz koyarken hep bu hata yapılıyor banada yaptılar aynısı oldu tavsiyem direk koymayın arkadaşlar yarı yarıya su karışımlı olsun antifiriz -30,40 derece olan yerlerde koyulur o ayrı.Kalorifer peteği patlıyor onun değişmesi gerekiyor.Veya contaları kaçırıyor contalarındanda yapabilir.Torpido sökücez deyipte işçilik kabartıyorlar ama sökmedende yapan var söküpte yapan var orası ustaya kalmış.Ayrıca ben elektrikçi ve mekanık bır arada olan birine yaptırmıştım başıma geldiğinde.Şunuda söylemeden edemiyorum 5 TL ücretle çözdüğünüz sorun uzun vadeli birşey değil tekrar antifiriz yenilendiğinde büyük ihtimal yine aynısı olucak bu tarz işlerde geçici çözümlere karşıyım.

5 tl ücretle çözdügüm olay oringler değiştirdim ve sıvı conta sürdüm hocam benim 206 aracımda komple kalorifer petegini söktüm kontrolü yapıtım yerine geri taktım komple gögüs sökülmeden yani işçilik vermedim bana maliyeti 5 tl oldu sadece bende arkadaşa ondan dolayı gidip birton para verme dedim gel ben halledeyim uygun fiyata dedim maksat yardımcı olmak yani geçici bir çözüm yapılmayacak kesin çözüm......

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesajı Yazan: crazysado
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2015 Saat 00:00
sonerkyl kardeş bende de 206 xt 2005 araç aldım bnmde hafiften sızdırıyo petekten o şekilde 
sıcağı açmadan kullanıyorum şimdilik fakat canımı sıkmıyo değil nerde oturuyosun ben istanbuldayım avrupa yakasında.

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2015 Saat 00:08
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

5 tl ücretle çözdügüm olay oringler değiştirdim ve sıvı conta sürdüm hocam benim 206 aracımda komple kalorifer petegini söktüm kontrolü yapıtım yerine geri taktım komple gögüs sökülmeden yani işçilik vermedim bana maliyeti 5 tl oldu sadece bende arkadaşa ondan dolayı gidip birton para verme dedim gel ben halledeyim uygun fiyata dedim maksat yardımcı olmak yani geçici bir çözüm yapılmayacak kesin çözüm......

Petegi nasil soktun kardes dosu sokmeden. Pejoda herkesin bssina gelen bi sikinti. En azindan ustaya soyleriz bole bole sikuluomus die.

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2015 Saat 01:06
Peteği söküp yaptıysanız sıkıntı yok o zaman siz zaten ustanın yaptığı işi yapmışsınız.Sıvı conta deyince ben bu delikleri tıkamak için kullanılan ilaca gitti aklım radyatör suyuna karıştırılan onada bazıları sıvı conta vs farklı isimler takıyorlarda.Oring dediğiniz şey conta zaten.Kesin çözüm diyorsanız tamamdır.Ortada yapılmış birşey var sonuçta işçilik var yanlış anlamayın.Ama benimde biraz anlatmaya çalıştığım şu zaten faturayı kabartan işçilik torpido sökülmesi e parçada bir şekilde söküldüyse eğer yenisini takmak o saatten sonra daha garanti bana göre çünkü petek çok bir para değil.Yinede tercih tabi bu.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2015 Saat 08:50
hocam el freninin bulundugu konsolu komple sökmek gerekiyor zaten kolay orası birde ön gögüsü tutan bir perçin var sol altta sigortaların oldugu yerde onu koparmak gerekiyor çünkü biraz kastırmak gerekiyor radyatörü sökmek için birde gaz pedalını sökecen motora giden plastik sabit iki boruyu sökmek için. 1-2 saat sürdü benim için ilk dafa olunca iyi bir usta yapar boşa gögüs söktürmeyin arkadaşlar. verdigim linkte bir kaç foto var kendi aracımda yaparken

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=40062&title=206-tamir-islerim-foto-video

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2015 Saat 08:53
Orjinalini yazan: crazysado crazysado Yazdı:

sonerkyl kardeş bende de 206 xt 2005 araç aldım bnmde hafiften sızdırıyo petekten o şekilde 
sıcağı açmadan kullanıyorum şimdilik fakat canımı sıkmıyo değil nerde oturuyosun ben istanbuldayım avrupa yakasında.

malesef hocam ben ankaradayım istanbulda olsam yardımcı olurdum. aslında oringlerin oldugu birleşim yerinde tek vida tutuyor ama iki vida yeri daha var oralara da vida bulursan belki keser sızıntıyı ama oringlerden ise o sızıntı. ben geçici olarak tel ile çözüm buldum o vidayı söküp hırdavatçıdan iki tane daha alacam.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesajı Yazan: serdaralısan
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2015 Saat 10:14
arkadaşım ben kendi aracımın motor kaporta boya hepsini kendim yapıyorum he şunda diyeyim araç 106 sanırım torpidoyu sökmeden imkansız birşeypeteği dışarı çıkarmak başıma geldi ben 70 liraya almıştım petek önce işe direksiyonu sökerek başlayın simidini değil torpido altına 2 vida ile mafsalı bağlıdır onları söküyoruz sonra gösterge paneli sökülür daha sora panelin arksında vidaları farkedeceksiniz 2 adet onları sökün sonra teyibinizi sökün ve onun arkasındada var 1 adet sora vites konsolunun oraya eğilin kalorifer petek kısmının tam dibinde 2 adet somun var onlarıda sökün sora yan yolcunun ayaklarını uzattığı kısımda 2 adet var tam halı döşemesinin altında kalır daha sora sağ ve sol direklerde döşemeyi açın birer tane vida var panelin tam bittiği yerde alyan yada tork başlı olabilir daha önce sökülmediyse iç taraftan söküm işi bitti sora havalandırma kısmına geçin kapuu açıp silgeç motorunu sökün orda bir vida var sora cam ısgarasının plastik bakalatınide sökün ortada ve havalandırma motorununda üstünde somunları göreceksiniz sökün torpido çıktı bile içeriden hafif kendinize doğru çekin hızlı asılmayın öne gelecek kadar çekmeniz yeter şimdi motor kısmından kalorifer peteğine bağlı hortumları sökün içeride kalorifer kazanını 15 tork ile vidaları açın ve peteği çekim alın kazanın içerisini temizleyim su dolmuştur kesim içi kurutun oraları yeniyi takın ve en son yaptığınız işten geriye doğru toplayın bu kadar

-------------
change

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2015 Saat 10:17
bu arada yapamazsanız tamirciler sökmüyor oto elektirikçi söker torpidoyu peteğide alıp gidin elektrikçi takıyor peteği buda kolay bir yol 150 tlden aşağıya kimse sökmüyor haberiniz olsun toplam 250 lira gibi bir maliyeti var yaptıracaksanız kendiniz yaparsanız en fazla 80 tl gökhandan alın parçayı hemen

-------------
change

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2015 Saat 10:34
Orjinalini yazan: serdaralısan serdaralısan Yazdı:

bu arada yapamazsanız tamirciler sökmüyor oto elektirikçi söker torpidoyu peteğide alıp gidin elektrikçi takıyor peteği buda kolay bir yol 150 tlden aşağıya kimse sökmüyor haberiniz olsun toplam 250 lira gibi bir maliyeti var yaptıracaksanız kendiniz yaparsanız en fazla 80 tl gökhandan alın parçayı hemen

valla hocam teşekkürler verdiginiz bilgiler için  ben sökerim dediğiniz gibi ama artık havalar sogudu dışarda zor olur böyle şeyler kapalı bi garajım olacakki bir çok şeyi kendim yaparım..

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2015 Saat 16:18
ben bursadayım hocam yakınımda olsanız gelin halledelim beraber derdim işen çıkıp eve bir gidiyorum evin önü araç dolu oluyor servis olsam o kadar araç gelmez eş dost yolda kalan akşam 1e kadar onlarla uğraşıyorum çocukluğumda bmw şaftlı motorların tamirini yapan motorcu nuri abi vardı onun yanında başladım sonra ford servisine araç tamirinde çalıştım eski çiçek abbas taki minibüsleri kamyonetleri yaparken binek araçlara bakan hüzeyin ustam vardı allah rahmet eylesin onla takıldım bi kaç yıl ordan gökdağ otomotizde mekanikçilik yaptım dayılarımın biri kaportacı diğeri boyacıdır onlardanda kaporta boyayı öğrendik sağolsunlar sora hondaya geçtim lanet bir araçtır hararet düşmanı cıvıcler özellikle 1,5 ex modelleri bıkmıştım kendi işyerimi açtım askerliğide fazla erteleyemeyince kapadım gelincede zaten muhaseeci olduk ama hobi gibi kaldı bizde bu iş şimdilerde tofaşları sıfırdan topluyorum kendime alıp hem eğlence hem ek kazanç şöyle birşey daha var 106nın gti hariç yani 8 valf araçlarının motorlarını toplamak arızalarını gidermek tofaş şahin doğandan daha kolay ve zevkli bunu keşfettim o yüzden xsi var elimde motoruna kadar sıfır yaptım beyinden dolayı distribütör ve karbüratörlü yaptım limitör olayıda yok artık birinci vites kalkışta 9000devri pedala bastığım an görrüyor öyle uzatmaya gerek kalmadan muhteşem bir olay atmosferik motoru seviyorum arkadaşlar oynaması kolay arızasını gidermek kolay gtı modelindeki 16 valf kapagada distribütör takılabilse hemen gtı kapak takıcam aracıma ama baya bir uğras gerektireceğinden yapmıyorum şuanda çift boğaz karbüratör arıyorm toros karbüratörü var üzerinde ama 205 karbüratörü kadar kaçmıyor 205 karbüratörü ilede kmde 1tl yakıyor bir alternatif arıyorum :) bursadaki arkdaşlar tamirciyle uğraşcağınıza kendi aracınızı kendiniz yapın hobiolark gelip yardımcı olurum

-------------
change

Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2015 Saat 17:14
Orjinalini yazan: serdaralısan serdaralısan Yazdı:

ben bursadayım hocam yakınımda olsanız gelin halledelim beraber derdim işen çıkıp eve bir gidiyorum evin önü araç dolu oluyor servis olsam o kadar araç gelmez eş dost yolda kalan akşam 1e kadar onlarla uğraşıyorum çocukluğumda bmw şaftlı motorların tamirini yapan motorcu nuri abi vardı onun yanında başladım sonra ford servisine araç tamirinde çalıştım eski çiçek abbas taki minibüsleri kamyonetleri yaparken binek araçlara bakan hüzeyin ustam vardı allah rahmet eylesin onla takıldım bi kaç yıl ordan gökdağ otomotizde mekanikçilik yaptım dayılarımın biri kaportacı diğeri boyacıdır onlardanda kaporta boyayı öğrendik sağolsunlar sora hondaya geçtim lanet bir araçtır hararet düşmanı cıvıcler özellikle 1,5 ex modelleri bıkmıştım kendi işyerimi açtım askerliğide fazla erteleyemeyince kapadım gelincede zaten muhaseeci olduk ama hobi gibi kaldı bizde bu iş şimdilerde tofaşları sıfırdan topluyorum kendime alıp hem eğlence hem ek kazanç şöyle birşey daha var 106nın gti hariç yani 8 valf araçlarının motorlarını toplamak arızalarını gidermek tofaş şahin doğandan daha kolay ve zevkli bunu keşfettim o yüzden xsi var elimde motoruna kadar sıfır yaptım beyinden dolayı distribütör ve karbüratörlü yaptım limitör olayıda yok artık birinci vites kalkışta 9000devri pedala bastığım an görrüyor öyle uzatmaya gerek kalmadan muhteşem bir olay atmosferik motoru seviyorum arkadaşlar oynaması kolay arızasını gidermek kolay gtı modelindeki 16 valf kapagada distribütör takılabilse hemen gtı kapak takıcam aracıma ama baya bir uğras gerektireceğinden yapmıyorum şuanda çift boğaz karbüratör arıyorm toros karbüratörü var üzerinde ama 205 karbüratörü kadar kaçmıyor 205 karbüratörü ilede kmde 1tl yakıyor bir alternatif arıyorum :) bursadaki arkdaşlar tamirciyle uğraşcağınıza kendi aracınızı kendiniz yapın hobiolark gelip yardımcı olurum

valla hocam sen olayı aşmışsın biz gözümüz aldıgı problemleri hallediyoruz. yakın olsam gelirdim yanınıza hem tanışmıl olurduk hemde sizden birşeyler öğrenirdim. :)

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2015 Saat 10:20
sorun değil soner kardeşim her zaman yardımcı olurum elimden geldiği kadar

-------------
change

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2015 Saat 11:46
eyvallah serdar ankaraya yolun düşerse bir çayımı içmeden gitme :) 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net