Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yokuşta bayılma gaz yememe

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=40445
Tarih: 05 Ağustos 2025 Saat 21:05
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: yokuşta bayılma gaz yememe
Mesajı Yazan: selahattin
Konu: yokuşta bayılma gaz yememe
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2015 Saat 15:39
Selam arkadaşlar aracim peugeot 307 tiptronic 1.6 benzinli. Aracta lpg yok. bugün arabayla uzun yola çıktım.sorun şu ki yokuş yukarı araç hız kesiyor ve gaz yemiyor. Gaza ne kadar bassam da yemiyor gazı.daha sonra vites dusuruyor ve gaz ibresi birden firliyor.örnek yokuşa 90km hızla giriyorum 4.viteste araç hız kesmeye başlıyor ve 60km hıza düşünce 3.vitese geçiyor. Bu arada ne kadar gaza bassam da yemiyor gazı.araç çok yakiyor acikcasi. Yani 300 km yol gittim aşağı yukarı 25 ltre benzin yedi. Sorun baskı balata dan mı yoksa başka bir problem mi var?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: KuzuX
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2015 Saat 23:27
Baskı balata gibi.. Mesela şöyle aracın devir göstergesi yüksek hızın düşükse %100 baskı balatadır.

Mesajı Yazan: Gokcesel
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2015 Saat 01:35
Hocam gaza bastığınız da devir saati yükselip, motordan sanki araç boşta gaza basıyormuş gibi ses geliyor mu peki ? Eğer böyle oluyorsa baskı balatadandır. 

Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2015 Saat 05:53
yani devir gostergesi de hiz gostergesiyle beraber dusuyor. yani 70km hizla giderken devir gostergesi 2000 lerde oluyor. gaza basmama ragman devir gostergesi de hizi da yukselmiyor.
arkadasin polosu vardi beraber cikmistik yola. 300km o 15ltre benzin yedi benimki 25litre benzin yedi. o da otomatik benim arabada otomatik. bosta gaza basiyormus gibi degilde sanki motorun gucu yetmiyormus gibi. cunku gaza basmama ragmen devir saati yukselmiyor.

Mesajı Yazan: Gokcesel
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2015 Saat 07:37
Baskı balatadan kaynaklandığını düşünmüyorum açıkçası aracın yaptığı baskı balatanın bittiğini gösteren durumu göstermiyor. Şu açıdan kesin konuşuyorum 2 hafta önce değiştirdim baskı balatayı ve dip gaz bastığımda devir yükselip araba hızlanmıyordu bir süre sonra hızlanmaya başlıyordu ve ilerleyen zamanlarda normal hızlanmak için gaza bastığımda bile devir yükselip araba hızlanmıyordu. 

Bujilerine falan bir baktırın işinin ehli bir usta yardımcı olacaktır size. Umarım tek seferde çözersiniz sorununuzu.

Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2015 Saat 08:38
peki katalic konvertorden falan olabilir mi? yani arac fazla da yakiyor benizini. bujiler daha 5 ay once degistirildi. 

Mesajı Yazan: KILIÇ
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2015 Saat 13:43
bu şekilde olduğunda manuele almayı denedinizmi vitesi

-------------
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı

Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2015 Saat 17:01
Manuelde de aynı şey oldu. Araç yokuşta bayıldı kaldı. Vites düşürmek zorunda kaldım.bir de ciddi manada yakıt sarfiyatı var. Aracın vites geçişleri normalde 2500 ile 3000 devir arasında oluyor. İlk önce baskı balata dan diye düşündum ama öyle bir soruna benzemiyor. Ben yurt dışında yaşıyorum. Burada pek tutulmuyor pejo o yüzden doğru düzgün usta bulmak da zor. Araç hoşuma gidiyor ama böyle sıkıntılar olunca soğutuyor adamı.

Mesajı Yazan: Cenk88
Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2020 Saat 20:31
Orjinalini yazan: selahattin selahattin Yazdı:

Manuelde de aynı şey oldu. Araç yokuşta bayıldı kaldı. Vites düşürmek zorunda kaldım.bir de ciddi manada yakıt sarfiyatı var. Aracın vites geçişleri normalde 2500 ile 3000 devir arasında oluyor. İlk önce baskı balata dan diye düşündum ama öyle bir soruna benzemiyor. Ben yurt dışında yaşıyorum. Burada pek tutulmuyor pejo o yüzden doğru düzgün usta bulmak da zor. Araç hoşuma gidiyor ama böyle sıkıntılar olunca soğutuyor adamı.

hocam merhaba, 
aynı sorunlar bende de var, yokuşta bayılıyor, yavaşlıyor çıkmıyor,
1.6 vti al4 otomatik aracım, 
sorunun nedenini bulabildiniz mi acaba? 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net