Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

PEUGEOT 206 TİTREME

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=40321
Tarih: 09 Kasım 2025 Saat 13:21
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: PEUGEOT 206 TİTREME
Mesajı Yazan: 10URAKAR
Konu: PEUGEOT 206 TİTREME
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2015 Saat 09:11
Merhaba arkadaşalar,

uzun zamandan sonra yine yazıyorum...
Aracım peugeot 206 otomatik şanzıman ve 1999 model.
Araç ile çok uzun yollar yapıyorum örneğin gaziantep-Balıkesir gibi..
Aracımda ilginç bir problem ile karşıkarşıyayım.
yaklaşık 2 ay önce ön iki porya ve sağ taraf da bulunan aks bilyasını değiştirdim.
Aynı zamanda 4 yeni lastik de aldım aracıma ancak daha önce hissettiğim fakat son zamanlarda çok ciddi hissettiğim bir titreme problemi yaşıyorum. özellikle 80-90-100 km/h hızda araç titriyor.
ve araç da sağa çekme problemi de var...

geçtiğimiz hafta sonu ustaya gittim. rot başlarında olabileceiğini ve rot koludan olabileceğini söyledi. onları değiştirdim. Hadi açmışken diskleri de tornaya verdirdim ki acaba fren diskleri çalrpıldı mı acaba diye... onlarda tamamlandı.
Fakat hala araç da bahsettiğim hızlarda bir titreşim var.. uzun yolda bu çok sıkıcı oluyor araç da sürekli 120 de yada 70 de de gidilmez ki :D bu model aracın normal seyri zaten 90-120 arası...

sizce ne olabilir..??????????????

ustam aks da değil bu problem diyor... bende acaba motor kulağımı dedim ama onun da belirtisi yok.. aklıma başka da birşey gelmiyor.

Aracı denemeye çıktığımız da titreme hızında şanzımanı boşa aldı usta sanırım şanzıman takozundan şüpelendi ama titreme geçmedi...

titreme hızında ayağını gazdan çekiyor yine titriyor.

valla çözemedim bugün yine uğrayacağım ustaya... sizin öneriniz var mı?ConfusedConfusedConfusedConfusedCryCryCryClapClapClapSmile

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2015 Saat 09:51
hocam yakın zamanlarda sert bir çukura felan girdiyseniz lastikte porblem olabilir. ben yinede akslardan şüpheleniyorum aks körüklerini söküp kontrol etmez lazım elle kontrolde anlaşılmayan bi problem olabilir.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: rzy.dnz
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2015 Saat 13:43
Saglam bi ustaya balans ayari yaptir

Mesajı Yazan: 10URAKAR
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2015 Saat 20:29
merhaba arkadaşlar

değerli fikirleriniz için teşekkür ederim
bugün yine ustama gittim.
adamcağız ya bir şu balansçıya gidelim bir bakalım dedi.
ve lastiklerin yumurta olduğunu söyledi.
bende hemen lastikçiye gittim tabi giderken çevre yolun da test de ettim.
inanır mısınız araç 150-180kmh de resmen sekmeye başladı. sanki karşı şeride geçek gibi oldu araba.
lastikçiye durumu anlattım. oda exper görmesi gerekir dedi bende ısrar ettim bekleyemem dedim.
o da söküp bakalım dedi.
vallahi bende ilk defa gördüm böyle birşey resmen lastik yumurta gibi.
adamla anlaştık 4 lastiği de garantiden değiştirdim.lastikleri 3 ay önce almıştım.
gelirken yine test ettim. bir sarsıntı hissetmedim ama artık piskolojik olduğu için sanki biraz hissettim gibi...Tongue

az önce yine test ettim aracı yine önceki gibi bir sarsıntı görmedim.Clap
umarım problem çözülmüştür. iyice kafama takıldığından sanki yolun sarsıntısını araba titriyor gibi hissediyor olabilirim.
yine test sonuçlarını sizinle paylaşırım.

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2015 Saat 21:35
Hocam hangi lastikten aldıysan söyle de o markayı almayalım :) geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız lastik konusu şakaya gelmez

Mesajı Yazan: Efe-Pöjo
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2015 Saat 22:27
direk okuyunca lastikten olduğunu anlamıştım ki yazamadan çözmüşsünüz zaten. geçmiş olsun. pejolar öyle kolay kolay titremez yüksek hızlarda çünkü. lastik balansları çok iyi olmasa bile.

Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2015 Saat 10:12
Merhaba.
Lastiklerinizin markası nedir.
Çok merak ettik..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net