Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ansızın akü biter mi? (Yeni akü alındı)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=40135
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 23:10
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Ansızın akü biter mi? (Yeni akü alındı)
Mesajı Yazan: oguzhan53
Konu: Ansızın akü biter mi? (Yeni akü alındı)
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2015 Saat 01:57
Arkadaşlar 10 km yoldan geldim aracı parkettim markete girip çıktım maximum 10 dk sürdu geldim arabaya marş yaptım tık etti bir dong sesi ve basmadı sonra takviye ile çalıştırdım ama hala şaşkınım yolda şarj ettide nasîl bitti .Eskisi 3 senelik mutlu aküydü 60 amper inci aküde aynı boyutlarda 66 amperi var onu alsam nasıl olur?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ahmet_bjk
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2015 Saat 04:55
akü eskidiğinde şarj tutmaz oluyor ister 10 km lik yol olsun ister 100 kmlik yol fark etmez akü öldüyse şarj tutmaz, ama takviyeden sonra hala aynı aküyü kullanabiliyorsanız o zaman bir kaçak olabilir

-------------
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ

Mesajı Yazan: erenahmet95
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2015 Saat 08:36
Sarj dinamosuna baktirin bence bi. Eger arizali ise akuyu sarj etmez siz akünün kendi elektrigi ile calistirirsiniz. Sonra aku birden biter.Bizzat tecrube ile sabit :) insallah bir sıkıntı cikmaz :)

Mesajı Yazan: wesley09
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2015 Saat 12:05
Benzer bir olay 2 yıl önce 307 aracımda meydana gelmişti.Akünün üzerindeki korumayı söktüğümde akü başlarının oksitlendiğini gördüm kaçak nedeni iel.Temizleyip tekrar takınca  sorun ortadan kalktı.belki sizinki de böyle basit bişey olabilir.

-------------
Peugeot 308 1.6 HDI Auto6R (112)

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2015 Saat 12:44
Akünün amperini mümkün olduğu kadar değiştirmeyin. Bizim araçlar elektronik açıdan zaten hassas. O yüzden mümkün olduğu kadar aynı amperden alın.

Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2015 Saat 13:02
araçta inşallah kaçak yoktur ve alternatör gitmemiş olsun . bugün sanayiye gidicem gitmeden önce ben volt ölçümü yapayım diyorum alternatörün sağlam olup olmadığını anlarım da çalışıyorken kaç volt ölçmeliyim? 13v civarı mı

Mesajı Yazan: serdaralısan
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2015 Saat 13:21
ölçümde 12ise akü biraz daha idare eder ama 11,70 çıkar genelde bitik akülerde 13 zaten sıfır kullanılmamış akünün değeridir kullanılan bir aküde 12 volt olduğundan 13 çıkması zor çıkıyorsada şarj dinamosu fazla şarj üretiyordur 14 değer çıkar bazı tofaşlarda bu akünün 60 amper yerine ses sistemi var deyip 75 amper koymalarından şarj dinamosunun kaonjektörünün fazla zorlanıp bozulmasından kaynaklanan bir sorundur 12,3 değer sabittir araç çalışırken yani buna bakın ölçüm yaparken birde çalışırken eksi kutbu çıkarıp bakın araç stop etmiyorsa şarj ediyordur ama alternatör ses yaparsa kutup başı söküldüğünde bir baktırın diyotlar yeterli güç üretemiyor kablolar şase yapmıştır

-------------
change

Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2015 Saat 13:42
Az önce ölçüm yaptîm 11.6 v veriyor marş yapınca 0.3 e kadar düşüyor tabiki çalışmıyor takviye yapıp çalıştırcam sonra en yakın sanayiye

Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2015 Saat 14:00
tamam arkadaşım senin akün ömrünü doldurmuş o kadar düşük olmamalı değeri orjinal amperini koy araca ve mümkünse şu ucuz aküler var sıfır 2 yıl garantili energy flan onlardan al ben tam 6 yıl oldu kullanıyorum tık demedi inci mutlu varta bunlar 3 yıl sora yolda bırakırdı beni bi elektrikçi tavsiye etti 6 yıldır yaz kış çalışıyor aküm memnunum birde 50 amperlik 106 aracımda takılı 4 ay hiç marş basmadım gene boşalmamış aküm gene kullandım bakalım kaç yıl daha gidecek dün ölçtürdüm hatta tam 12,1 çıkıyor değeri

-------------
change

Mesajı Yazan: Faruk
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2015 Saat 15:32
Orjinalini yazan: oguzhan53 oguzhan53 Yazdı:

Arkadaşlar 10 km yoldan geldim aracı parkettim markete girip çıktım maximum 10 dk sürdu geldim arabaya marş yaptım tık etti bir dong sesi ve basmadı sonra takviye ile çalıştırdım ama hala şaşkınım yolda şarj ettide nasîl bitti .Eskisi 3 senelik mutlu aküydü 60 amper inci aküde aynı boyutlarda 66 amperi var onu alsam nasıl olur?

benim her 2,5 senede bir peugeot marka aküm biter yenisini alırım.
nedense hep garanti biter akü biter,adamlar öyle ayarlamış.
şimdi 2. yi takalı 1-1,5 sene oldu.
olayda sizin dediğinizin biraz uzunu.
akşam eve gelirim 7-8 gibi aracı kitlerim sabah 8 de kapılar açılmaz kumandayla.
akü bitmiş Smile

-------------
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI
dizel gibisi varmı????

Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2015 Saat 16:36
Sanayiye gittim ucuz marka aküye eski aküyü verince 120 tl denildi varta sordum 60 amper eski aküyü verirsen 150 olur dedi alman üretim yeni tarihli 2 ay önce üretilmiş taktırdım şimdi bir sıkıntı yok bakalım orjinali 3 sene, mutlu 4 sene olmuş tam olarak garanti belgesi duruyormuş Varta kaç yıl gidicek bakalım hadi hayırlısı

Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2015 Saat 17:15
hayırlı olsun ama varta aküde şarjını sürekli kontrol ettirin ve sakın başka bir araca takviye yapmayın bozuluyor nedense her takviye olayından sonra 1 hafta geçince varta aküm bozuldu çok yüksek fiyatlar demişler energy akü 2 yıl garantili eskiyi verince 75 tl bursa yıldırım belediyesinin karşısında ve ankara yolunun her yerinde satılıyor metro gros marketlerde varta akü eskiyi vermeden 160 tl 60 amper olanı eski akülerin bozuk patlak farketmez 60 amperler 30 tl büyük aküler 40 ile 50 tlye elektrikçiler topluyor haberiniz olsun

-------------
change

Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2015 Saat 18:05
Sağolun teşekkur ederim en az 6 dükkan dolaştım fiyatlar hep aynı oranda. izmir buca sanayi sitesi ile 6. Sanayi sitesindeki aküculeri dolaştım hatta başka vartacı 60 amper aküye depozitosuz 195 dedi 20 tl depozito düşerim 175 olur dedi genel itibariyle bayağı zam gelmiş demekki .

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2015 Saat 21:13
Vartayı 3 yıl kullandım haftada bir iki çalıştı araba çoğunlukla 10 gun kullanmadığım da oldu. Bu şekilde 3 yıl gitti. Araç daha fazla kullanılsa kesin daha fazla giderdi. Bi de doğuda -35 derece koşullarında bu şekilde kullanıldı bi kere tık demedi maşallah. En son tık dedi öldü :) Ansızın bozuluyor haberin olsun :)

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2015 Saat 23:14
Hiç bitiyorum demeden bitti kerata dediğiniz gibi ,işin en eğlenceli kısmı dondurma almıştım evde ailecek yeriz diye biraz zaiyat verdik dondurmaya o kadar :)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net