Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boschmann Anfi Işığı Neden Söndü ?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Peugeot Ses Sistemleri
Forum Tanımlaması: araclarınızdaki ses sistemleri arıza ve cözümleri
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=40081
Tarih: 23 Temmuz 2025 Saat 18:12
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Boschmann Anfi Işığı Neden Söndü ?
Mesajı Yazan: weezyy35
Konu: Boschmann Anfi Işığı Neden Söndü ?
Mesaj Tarihi: 05 Ağustos 2015 Saat 13:36
Arkadaşlar merhaba , boschmann anfim var ve uzunca zamandır kullanıyorum, dün ses oldukça kısıktı 5 civarı daha sonra teybi kapattım. Tekrar dinlemek için açtığımda sesin ön 2 twitterdan geldiğini gördüm. anfiye baktım ışığı yanmıyordu. Anfinin üzerindeki sigortalara baktım normal görünüyordu patlama çatlama yok. Aküdeki sigortayıda kontrol ettim oda aynı şekilde sağlam görünüyor. sizde başka nereyi kontrol etmeliyim.Cry

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 05 Ağustos 2015 Saat 14:51
oto elektirikçiye götürüp baktırmak lazım hocam amfi bozulmuş olabilir kısa devre yapmış olabilir. elektrik giriş çıkışarına baksınlar voltajla alakalı bir durum olabilir.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: emre41
Mesaj Tarihi: 05 Ağustos 2015 Saat 16:33
Tetik (rem) kablosunu na bakmak lazım. İnce bir kablodur kopmuş olabilir.

Mesaj Tarihi: 05 Ağustos 2015 Saat 16:36
Nerede acaba o kablo , gündüzden temizlik yapmıştım teyibin altını felan sildim içerden olmuş olabilir mi ki ama sonrasında bindim araca gün içerisinde bu sorun oldu acaba gevşedide yerinden mi çıktı.

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 05 Ağustos 2015 Saat 16:38
olabilir sen bir kontrol et girişleri felan elinle gevşemiş çıkmış olabilir bağlantılar 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 05 Ağustos 2015 Saat 16:51
Akşam deneyeceğim  ,sonucu sizlerle paylaşırım arkadaşlar.
Teşekkürler

Mesajı Yazan: serdaralısan
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2015 Saat 08:34
yapamadıysan arkadaşım teyibin arkasından anfiye açılışı sağlayan mavi anten kablosu elektriği kesmiştir aküden gelen artıdan anfideki diğer açılış artısına köprü bağlantı yap eğer gene çalmazsa anfinde yada şasende problem vardır ama genelde bosan bende kullandım teyibin kendinden gelen artı kablosundan elektrik akımı gelmeyince açmıyor kendini çok başıma geldi bu yüzden alpın markaya geçdim çok fazla arıza çıkartan bi anfi değil alpın almanı tavsiye ederim bosman sadece woofer yada mid takımlarında tavsiye ederim teyipçiden çıkmıyordum anfi yüzünden adam anfiyi aldı alpın hediye etti üste 30 tl verdim 1600 wat alpın şuanda 2 adet alpın oval 4 adet bossman mid takımı 2 adet pıoneer 25 cmlik  kabinli wooferim var jaguar marka monoblock 400 varlık anfiylede tek bir tane bossman 30cmlik wooferı bağladım aracıma 106 nın bağaj oynuyor bu hafta sökücem tesistı aracı pazara çıkarcam 206 gtı bakıcam

-------------
change

Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2015 Saat 11:12
Biraz kurcaladım ama sonuç alamadım , verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim , ben en iyisi bir ustaya göstereyim belkide basit bir işi vardır.

Mesajı Yazan: madblueblacksea
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2015 Saat 09:14
Sorunun teypten gelen tetik kablosundan olup olmadığını anlamak için anfi üzerinden + konnektörle rem konnektörünü ince bir kabloyla kısa devre yapıp anfinin durumuna bak. Eğer çalışıyorsa sorun tetiklemedendir teypten gelen kabloyu kontrol et

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesaj Tarihi: 10 Ağustos 2015 Saat 10:33
Evet arkadaşlar sorunum rem kablosundaymış , tesisatı yapan usta gergin bırakmış kabloyu hal böyle olunca arkaya birisi oturunca kablo sigorta panelinin oradan kopmuş. Kabloyu yeniden çektik ve sorun giderildi. Yardımlarınız için teşekkür ederim. LOL

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net