Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

On taraftan gelen gacır gucur ses

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=40005
Tarih: 07 Ağustos 2025 Saat 19:18
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: On taraftan gelen gacır gucur ses
Mesajı Yazan: Falcon
Konu: On taraftan gelen gacır gucur ses
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2015 Saat 04:21
Merhaba arkadaşlar
sorunsuz ve severek kullandığım 206 dan son zamanlarda kasislerden gecerken gacır gucur sesler gelmeye başladı. Ilk aracım olduğu için sorun neden kaynaklanır bilmiyorum bi ustaya götürdüm birlikte bi tur attık salıncaklardan ses geliyor degismesi gerek dedi baska bi usta da parca orjinal ses rahatsız etmiyorsa bence değiştirme yoksa 3 ayda bir degistirmek zorunda kalırsın dedi. Konu hakkinda tavsiyelerinizi bekliyorum , şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: mhrcyn
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2015 Saat 21:00
Aynı sıkıntı bende de var sadece kasislerde olan problem şimdi artık düz yolda da yapıyor yok mu bunu bilen arkadaşlar biri amortisör biri direksiyon pompası biri salıncaklardan diyor var mı yardım edebilecek ?

Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2015 Saat 21:04
Hocam ben iki gün önce hallettim problem çözüldü. Salincaklar bide rot başları değişti.

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2015 Saat 21:39
Kesinlikle salıncaklardan gıcırtı genelde onlar yapar.Değişim konusuna gelince sen tutupta en kalitesiz yan sanayi ürünü takarsan tabi çabuk deforme olur.Yeniden orjinalini takıcaksın yada orjinale en yakın kaliteli bir marka kullanıcaksın değişimi yaparken.Ses rahatsız etmiyorsa değiştirme kavramına yine hiç değinmek istemiyorum.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2015 Saat 22:58
Değiştiren usta da şaşırdı sesin rahatsız edip etmemesine :) rotlar orjinallle salincaklarda teknorot marka ile değiştirdi inşallah cabuk deforme olmaz :)

Mesajı Yazan: oquzhanblt
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2015 Saat 03:33
Torsiyondan olabilir..gacırtı ama önden gelmez oda dikkatli dinlersen salla arabayı anlarsın.. :) 

Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2015 Saat 10:41
Torsiyonlar sağlam dedi usta zaten söylediğim parcalar değişince ses de kalmadı

Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2015 Saat 10:46
Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

Kesinlikle salıncaklardan gıcırtı genelde onlar yapar.Değişim konusuna gelince sen tutupta en kalitesiz yan sanayi ürünü takarsan tabi çabuk deforme olur.Yeniden orjinalini takıcaksın yada orjinale en yakın kaliteli bir marka kullanıcaksın değişimi yaparken.Ses rahatsız etmiyorsa değiştirme kavramına yine hiç değinmek istemiyorum.

Kaliteli yan sanayi ürün olarak tavsiye edeceğiniz marka var mı Samet kardeşim

Mesajı Yazan: mhrcyn
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2015 Saat 15:32
Orjinalini yazan: Falcon Falcon Yazdı:

Hocam ben iki gün önce hallettim problem çözüldü. Salincaklar bide rot başları değişti.
Fiyat olarak ne verdiniz ?

Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2015 Saat 17:54
390 tl tuttu kardeş ( Parçalar 290 ustalık 100 lira)

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2015 Saat 23:10
Orjinalini yazan: Falcon Falcon Yazdı:

Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

Kaliteli yan sanayi ürün olarak tavsiye edeceğiniz marka var mı Samet kardeşim

Yüzde yüz bir cevap verme şansım yok ama konuyu açan arkadaş teknorot salıncak kullanmış mesela bu yine kullanılabilcek bir ürün türk malı peugeotlarda genelde kullanıyorlar.Ama en iyisi orjinali herşeyin.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: lthec
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2015 Saat 09:49
merhaba kardeşim

eğer yaylı yataktan gelen gırç gırç sesi ise amortisör kulesi takozu olabilir. 20 liralık parçadır ama namussuz 10.000 liralık rahatsız edici ses yapar. düz yolda dahi yapar.

-------------
L T H E C

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net