Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kapılardaki ve konsoldaki ses problemleri

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206 hakkındaki tüm makaleler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=40001
Tarih: 23 Ağustos 2025 Saat 01:40
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Kapılardaki ve konsoldaki ses problemleri
Mesajı Yazan: Bob78
Konu: Kapılardaki ve konsoldaki ses problemleri
Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2015 Saat 13:27
Arkadaşlar merhaba;

Yeni aldığım 3 kapı 2004  1.6  206 Ouiksılver aracım ile ilgili fazlasıyla rahatsız olduğum ses problemleri yaşıyorum.

Öncesinde ön takımın bozuk oluşundan kaynaklandığını düşündüğüm problemler bakım sonrasında da gitmedi.

• Düzgün yolda Cam tam şekilde açık olduğunda tıkırtı ve ayrıca kapı içlerinden sesler geliyor.
  • Ayrıca Direksiyonun alt kısmı, sinyal ve silecek kollarının olduğu kutudan da bozuk zeminde seyirde sesler geliyor.

Daha önce bu durumu yaşayan var mıdır?
Döşemeyi söküp müdahale edebileceğim yerler var mıdır? Sökmeden önce sizlere danışmak istedim.

Şimdiden Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2015 Saat 20:40
Diğer seslerin zamanla gevşemelerden kaynaklandığını ilgili parçaların yerlerine düzgünce oturtulup civataları sıkıldığında ses problemi olmıcağını düşünüyorum cam konusu başıma geldi camı yarım açıp bozuk yoldan geçtığımde ses yapmaya başladı camlara film çektirince oldu bu durum bende filmi çekmek için kapı içlerindeki çıkataları söktüler demekki takarken tam oturmadı yerıne sonra bende tekrar söküp taktım sorun düzeldi camlar artık ses yapmıyor.Benim 206 da gördüğüm ses problemleri kısaca camda oldu,bagaj kilidi özellikle beni mahfetmişti,bagaj çıtası klipsleri kırılmıştı ses yapıyordu,gösterge panelinin camı çözümü kağıt sıkıştırarak buldum tabi gizli bir şekilde sadece ben biliyorum,sağ sol ön cam direklerindeki plastik döşemeler,karter sacı hepsininde çözümünü buldum genelde sökülüp takılan parçalardan daha sonradan ses gelmesi muhtemel.Onun dışında araç üstünde başka ses yapan parçaya denk gelmedim genelde yapanlar bunlar.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2015 Saat 11:34
Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

Diğer seslerin zamanla gevşemelerden kaynaklandığını ilgili parçaların yerlerine düzgünce oturtulup civataları sıkıldığında ses problemi olmıcağını düşünüyorum cam konusu başıma geldi camı yarım açıp bozuk yoldan geçtığımde ses yapmaya başladı camlara film çektirince oldu bu durum bende filmi çekmek için kapı içlerindeki çıkataları söktüler demekki takarken tam oturmadı yerıne sonra bende tekrar söküp taktım sorun düzeldi camlar artık ses yapmıyor.Benim 206 da gördüğüm ses problemleri kısaca camda oldu,bagaj kilidi özellikle beni mahfetmişti,bagaj çıtası klipsleri kırılmıştı ses yapıyordu,gösterge panelinin camı çözümü kağıt sıkıştırarak buldum tabi gizli bir şekilde sadece ben biliyorum,sağ sol ön cam direklerindeki plastik döşemeler,karter sacı hepsininde çözümünü buldum genelde sökülüp takılan parçalardan daha sonradan ses gelmesi muhtemel.Onun dışında araç üstünde başka ses yapan parçaya denk gelmedim genelde yapanlar bunlar.

aynen samete katılıyorum araçlar bir gün boyunca ugraşıp yapmak lazım gevçemiş parçaları sıkmak oturtmak gibi zamanla gevşiyorlar yada saniyede çıraklar toplarken pek özen göstermiyorlar gevşek kalıyor.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: Bob78
Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2015 Saat 07:56
Bilgi için teşekkürler, anlaşıldı artık bir günümüzü bu işe ayıracağız Smile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net