Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

407 dizel siyah duman ve çekiş düşüklüğü

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 407
Forum Tanımlaması: Peugeot 407, 2005'ten 2011'e kadar üretilen 406 serisinin yenilenmiş hali geniş bir aile otomobilidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=39875
Tarih: 06 Ocak 2025 Saat 12:29
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 407 dizel siyah duman ve çekiş düşüklüğü
Mesajı Yazan: boran04
Konu: 407 dizel siyah duman ve çekiş düşüklüğü
Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2015 Saat 15:11
Arkadaşlar mrb 5 yıldır 407 2007 hdi kullanıyorum. Yeni olduğum için forum kurallarını tam bilmiyorum. evet 5 yıldır bunu kullanıyorum düzenli bakımlar yapılmadı araç 150 binde yüzbin ve 150 bin bakımlar yapılmadı son iki haftadır siyah duman ve çekiş sorunu var 5. vitsle geçtiğim rampayı 2 ile zor kurtarıyoruum. servis pahalı olduğu için sanayi ustasıyla hallediyoruz bunları. bir ay önce yağ filtre bakımları yaptıktan sonra iki haftadır bu sorunla uğraşıyorum. usta ilkin enjektörlerden biri dedi yaptı taktı aynı sonra mazot filtresini değiştirdi yine aynı en son depolation systm faulty uyarısını verdi bilgisayarda hava debisi arızası verdi. bugün hava debisi siparişini verdim üç gün sonra burda. Arkadaşlardan ricam bu sorunla karşılaşan oldu mu? hava debisi gelip takıldığında siyah duman ve çekiş sorunu ortadan kalkacak mı? hava debisi sanayi ustası tamir olmuyor düzeltilmiyor dedi forumların birinde bu debinin temizlenip tekrar kullanıma sokulduğu ile ilgili bilgiler buldum bu mümkün mü tavsiyenizi alabilir mym?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2015 Saat 15:14
Ayrıca bir diğer sorum da şu: bir hatfa sona 4-5 bin km yapacağım uzun yola gideceğim akis başlıklarından kaynaklanan titreme sorunu var araçta. 110-120 km hızları arasında ve gaz pedalından ayağımı çektiğim sırada bariz bir titreme ve sarsıntı var. akisler için 800 tl fiyat çıktı acaba bu yoluculukta bu sorun başıma bela olur mu yolculuğumu tamamlatır mı teşekürler. 

Mesajı Yazan: emre41
Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2015 Saat 15:38
Merhaba geçmiş olsun.  Siyah duman çiğ atılan dumanı belli eder.  Yani motor yakıtı tam yakmadan atıyordur. Enjektörler işeme yapıyor olabilir. Turbo yeterli basıncı sağlamıyor olabilir. Bilgilerine. Ayrıca enjektör işi çokkk hassas bir iştir özel makineler le bakımı yapılır. Ustanın el yordamıyla enjektöre yapabileceği bir şey yoktur. Yapığını da söylüyorsa inanma.

Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2015 Saat 17:01
yorum için teşekürler. evet enjektör olayı el yordamıyla ve bir makineye götürüp taktırdı falan birşeyler yaptı. bugün hava debi temizlettirip taktırdım 5-6 km yaptım bir iyileşme gözükmedi usta olmayacağnı söyledi. cuma günü sıfır hava debi gelecek onunla da test edeceğim olacağını sanmıyorum. turbo beni korkutuyor usta bugün turbonun değişmesi ya da tamir edilmesi gerekiyor dedi boşluk var turbo da dedi. turboyu birbuçuk yıl önce kesmiştim yolda değiştirdim bir yıldır ambülans sirenine benzer sesle gidip geliyorum. işin kötü tarafı bir hafta sonra tatile gidecektim arabayla yeni masraf çıkacağı düşüncesi moralimi bozdu. tavsiyeleriniz varsa yazarsanız sevinirim. 

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2015 Saat 17:02
geçmiş olsun öncelikle emre beye aynen katılıyorum. boran bey akisler önemli uzun yola çıkacaksın akis felan keser yolsa Allah korun kaza yapabilirsin. Belki sadece aks kafaları değişse düzelir bakılması lazım.Akisler tamir ediliyor.  fiyat konusunda bir bilgim yok ama 200-300 tl kadar dır diye düşünüyorum. Motora gelince aldıgın yakıtta önemli iyi bir ustanın motora bakması lazım tabi peugeotan anlayan sonra yolda kalırsın çekiciydi falan derken sıkıntı çekersin bir dünyada paran gider. Ama şunu söyleyeyim aracının bakımları geçirmemeye dikkat et üç beş kuruş kar edeyim derken 3000-4000 tl harcamak zorunda kalırsın. 

http://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-407-SOL-AKS-KOMPLE,PR-3896.html
http://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-407-SAG-AKS-KOMPLE,PR-3897.html

bunlar yan sanayi

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2015 Saat 17:02
debiyi temizledip test etttim siyah duman aynı devam ediyor çekiştede 110kmyi geçemiyorum o da 110kmye gelene kadar epey zaman geçiyor öyle yani. 

Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2015 Saat 17:05
turbo tamiri yapılıyor en son arkadaşım golfünü 400 tl ye yaptırmıştı. sizin sorun anlaşılan turbo ve enjektörler hocam bence yaptırmadan tatile çıkmayın.. Bu arada daha tecrübeli arkadaşlar size yardımcı olacaklardır.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2015 Saat 17:13
teşekürler cevap için bakalım

Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2015 Saat 17:16
rica ederim umarım problemleriniz çözüme kavuşur.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesaj Tarihi: 08 Temmuz 2015 Saat 23:16
arkadaşlar bu sorunu yaşayan veya çözüm önerileri olan var mı

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 09 Temmuz 2015 Saat 01:59
turbo ve enjektör harici bakılacak pek yer kalmıyor aslında dizel araçlar için. Aks konusunuda ihmal etme çok tehlikeli orjinal akslar çok pahalı ithallerde işini görür

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 09 Temmuz 2015 Saat 19:04
teşekürler bir tane çıkma turbu buldum burda. yarın turboyu değiştireyim sorun turbo ise belli olacak değilse hava debiyi deneyeceğim. 

Mesaj Tarihi: 10 Temmuz 2015 Saat 11:19
sonuç ne oldu boran bey ..düzelme varmı

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesaj Tarihi: 10 Temmuz 2015 Saat 16:10
soner bey yeni sanayiden döndüm. sipariş ettiğim hava debisi de geldi. ustaya yeni gelen debi ile birlikte kendisinde var olan çıkma turboyu taktırdık. hani sorun turbo ise değiştirelim dedik. malesef ne debi ne de turbo sorunun çözümü olmadı. yani turbodan değildi. aynen siyah duman ve çekiş sorunu. düz yolda 110bine varmakta üç dört dakkika geçiyor 110bini geçmiyor ağır hantal bir çekişi var siyah duman da ekstrası. burda çok imkan yok usta elektrik aksam veya beyin ile ilgili olabilir dedi servise baktırmamı önerdi. ki servis de pahalı mecbur gidip baktırıp en azından reçeteyi alalım. 

Mesaj Tarihi: 10 Temmuz 2015 Saat 16:24
aynen servisete baktırın iyice çok bir masraf çıkarmaz başınıza. geçmiş olsun.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesaj Tarihi: 10 Temmuz 2015 Saat 16:38
teşekürler. 

Mesajı Yazan: sdttn
Mesaj Tarihi: 10 Temmuz 2015 Saat 19:09
Ah şu deneme yanılma ustaları...

Turbo testi çok basittir bağlarsınız boost gauge'i (bildiğin manometre) yol testine çıkarsınız değerleri kontrol edersiniz. Vaktinize paranıza yazık.
Peugeot arıza tespit cihazı olan bir yerde motor değerlerini kontrol ettirin.

Mesaj Tarihi: 10 Temmuz 2015 Saat 23:33
malesef hiç sorma bir turboyu değiştirtiler sonra sök tekrar diğerini bağladılar derken bütün günüm gitti. 100 tl de işçilik aldılar sonuc sıfır. bugün erzurum servisle konuştum adam burda manforttan tut bilmem nereye kadar giriş çıkışlara bakacağız bir yerde kaçak var olabilir ona bakacağız dediler. bunun tespiti için 150 tl işçilik ve parça hariç...

Mesajı Yazan: xmen
Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2015 Saat 00:27
öncelikle geçmiş olsun.. egr valfine baktırdınız mı.. uzun bir süre bakımı yapılmayınca oksitlenme yapabiliyor ve bu da araçta siyah duman, çekiş düşüklüğü gibi nedenlere yol açıyor...

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD
2003 renault clio 1.5 DCI
2006 peugeot 307 1.6 HDI
2006 ford fiesta 1.4 TDCI

Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2015 Saat 23:40
Orjinalini yazan: xmen xmen Yazdı:

öncelikle geçmiş olsun.. egr valfine baktırdınız mı.. uzun bir süre bakımı yapılmayınca oksitlenme yapabiliyor ve bu da araçta siyah duman, çekiş düşüklüğü gibi nedenlere yol açıyor...

yarın ilk işim buna bakmak olacak. ona da bakayım hocam teşekürler. kara şimşeğe alışmışım o olmazsa eksik kalıyorum gibi birşey :)

Mesajı Yazan: oyiginsu
Mesaj Tarihi: 12 Temmuz 2015 Saat 23:52

Egr Valfi nedir?

İçten yanmalı motorlardan atmosferi kirleten temel üç kirletici CO, HC, NOx lerdir. Bu kirletici oranlan H/Y oranıyla doğrudan orantılıdır. Bunun içindir ki H/Y oranını değiştirerek CO ve HC oranlan kontrol altına alınmaktadır. Fakat  http://yanma.nedir.com/" rel="nofollow - yanma  sonu sıcaklığının artması sonucu NOx oranında artış diğer kirleticilerle ters orantılı olduğundan büyük sorunlar ortaya çıkmıştır.

Motorlarda NOx (nitrojen oksit) emisyonlarını kontrol edebilmek için iki yol vardır. Birinci yol katalitik konvertör kullanılarak egzoz gazını kimyasal işleme tabi tutmak. Diğer yol ise yanma esnasında nitrojen oksit oluşumunu azaltmaktır. Bir kısım egzoz gazları yanma odası içerisinde tutularak NOx in kontrolü için kullanılır. Bu egzoz gaz resirkülasyonu (geri dönüşüm- EGR) ile sağlanır.

EGR Valfi Temizligi

Görevi yanmamış oksijeni eksoz gazından ayrıştırıp tekrar motora göndererek daha fazla  http://performans.nedir.com/" rel="nofollow - performans  ve daha az yakıt tüketimi sağlayan  http://egr.nedir.com/" rel="nofollow - egr  Valfi, belli bir kilometre kullanım sonrasında eksoz gazındaki  http://kurum.nedir.com/" rel="nofollow - kurum  sebebiyle tıkanıp görevini tam anlamıyla yerine getirmekte zorlanabiliyor. Bu sebepten dolayı aracın motor arıza ışığı yanabilmektedir. Bazı servislerin gerek daha fazla kazanç elde etme, gerekse uygulamayı bilmemesi sonucu pahalı olan bu parçayı değiştirerek sorunu çözmeye çalışmaktadırlar. Bu sebepten kullanıcılar, Opel  http://marka.nedir.com/" rel="nofollow - marka  aracların EGR valflerinin sürekli bozulduğu kanısına varmaktadır. 

Neler gerekli? 

Motorun sağ üst köşesinde bulunan EGR valfini sökmek için, motor kapağını tutan vidaları gevşetmek için yapı marketlerde de satılan ufak lokma takımları iş görebilmekte. t27 isimli lokma ve t 40 isimli lokma ile sökülmesi gerek 4  http://adet.nedir.com/" rel="nofollow - adet  vidayı sökebilirsiniz. EGR valfini temizlemek için ise yarım  http://litre.nedir.com/" rel="nofollow - litre  tiner, benzin vb. maddeler işinizi görecektir.

Kaynak:  http://egrvalfi.nedir.com/#ixzz3fiCvkmKW" rel="nofollow - http://egrvalfi.nedir.com/#ixzz3fiCvkmKW

-------------
OYİGİNSU

Mesaj Tarihi: 13 Temmuz 2015 Saat 18:56
mrb arkadaşlar uzun uğraşılar sonucunda burdaki forum ve yukarda xmen arkadaşın önerisiyle sorunu çözdüm teşekürler. Sorunum siyah duman ve çekiş düşüklüğüydü. çözümü ise egr valfına bağlı borunun çatlamış olması  ve egr kütüğünün(bazılarında soğutucu geçer) bozuk olmasından dolayı sorun yaratıyormuş. Bulunduğum Ağrı da el becerisi iyi olan ustalar var lakin teknik anlamda bilgi birikimi yok. egr valfını da ustaya ben söyledim el becerisi de ondan geldi. servis fiyatı bu iki parçanın 1100 dışarda 950 fiyat aldım. Ama bunun yerine ustaya rica ettim yaratıcılığnı konuştur diye boru yerine focus marka arabanın çıkma borusunu kesti kaynak yaptı kütüğe bağladı masraf 1100 yerine 100 tl ile kapattık. foruma teşekürler bu sorunla karşılaşan arkadaşımız olursa bu yazıyı okusun istiyorum. resim koymak istedim ama tam beceremedim. 

Mesajı Yazan: oyiginsu
Mesaj Tarihi: 13 Temmuz 2015 Saat 19:20
Sorunu cozdugune sevindim akıllı bir iş tebrikler

-------------
OYİGİNSU

Mesajı Yazan: xmen
Mesaj Tarihi: 13 Temmuz 2015 Saat 22:28
Orjinalini yazan: boran04 boran04 Yazdı:

mrb arkadaşlar uzun uğraşılar sonucunda burdaki forum ve yukarda xmen arkadaşın önerisiyle sorunu çözdüm teşekürler. Sorunum siyah duman ve çekiş düşüklüğüydü. çözümü ise egr valfına bağlı borunun çatlamış olması  ve egr kütüğünün(bazılarında soğutucu geçer) bozuk olmasından dolayı sorun yaratıyormuş. Bulunduğum Ağrı da el becerisi iyi olan ustalar var lakin teknik anlamda bilgi birikimi yok. egr valfını da ustaya ben söyledim el becerisi de ondan geldi. servis fiyatı bu iki parçanın 1100 dışarda 950 fiyat aldım. Ama bunun yerine ustaya rica ettim yaratıcılığnı konuştur diye boru yerine focus marka arabanın çıkma borusunu kesti kaynak yaptı kütüğe bağladı masraf 1100 yerine 100 tl ile kapattık. foruma teşekürler bu sorunla karşılaşan arkadaşımız olursa bu yazıyı okusun istiyorum. resim koymak istedim ama tam beceremedim. 

Rica ederim arkadaşım sorununu cözmene sevindim..

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD
2003 renault clio 1.5 DCI
2006 peugeot 307 1.6 HDI
2006 ford fiesta 1.4 TDCI

Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2015 Saat 01:00
teşekürler

Mesajı Yazan: karaca61
Mesaj Tarihi: 25 Temmuz 2017 Saat 22:55
307 1.6 hdi aracını cihaza baglattim egr valfi manifolt temizligi turbo bakımı yapılacak tuŕbo 4000 devri geçince ıslık gibi ses geliyor idi fiyat konuşulmadı geç saat oldugu için bana maliyeti ne olur bu işlemlerin iyi aks.

Mesajı Yazan: Oktkor
Mesaj Tarihi: 25 Temmuz 2017 Saat 23:23
Orjinalini yazan: karaca61 karaca61 Yazdı:

307 1.6 hdi aracını cihaza baglattim egr valfi manifolt temizligi turbo bakımı yapılacak tuŕbo 4000 devri geçince ıslık gibi ses geliyor idi fiyat konuşulmadı geç saat oldugu için bana maliyeti ne olur bu işlemlerin iyi aks.

Turbo balans ayarı yapılacak sanırım. Bana geçen sene 80 lira demişlerdi. Sadece balans ise o kadar ama buna turbo sökme montaj işçilik dahil değil.

Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2017 Saat 09:25
16.08.2017 aksamı ıtabırı ıle ıslemlerım bıttı lıste lıste yazmak uzun olacak alınan malzeme toplamı 3450 tl parcatutu bakım malzemesı de ıcınde 700 tl turbo rektevıye harıc usta saolsun ıste oldugumdan aklınıza gelecek ne varsa krank mili iticiler pompa vs vs hepsını deyısmıs aksam itibari ile fazla dolasamadım fakat calısması motor sesı cok farkeddı ılk gunkı gıbı desem yerıdır aracım mavı duman atması turbo egr manıfolt temızlıgı dıye gıttıgım ıslerın sonucu gereklı mı ıdı bu kdr ustanın ınsıfıyatıne kaldıgım işlemlerin sonucu 11 yasında 247000km parcacısına kdr normal dedı eksık bıtermı enjektor baska bı kac parca daha ıslemler var arabanmı var derdındın yok bunada sukur aslanıma deyer.

Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2017 Saat 09:45
Orjinalini yazan: karaca61 karaca61 Yazdı:

16.08.2017 aksamı ıtabırı ıle ıslemlerım bıttı lıste lıste yazmak uzun olacak alınan malzeme toplamı 3450 tl parcatutu bakım malzemesı de ıcınde 700 tl turbo rektevıye harıc usta saolsun ıste oldugumdan aklınıza gelecek ne varsa krank mili iticiler pompa vs vs hepsını deyısmıs aksam itibari ile fazla dolasamadım fakat calısması motor sesı cok farkeddı ılk gunkı gıbı desem yerıdır aracım mavı duman atması turbo egr manıfolt temızlıgı dıye gıttıgım ıslerın sonucu gereklı mı ıdı bu kdr ustanın ınsıfıyatıne kaldıgım işlemlerin sonucu 11 yasında 247000km parcacısına kdr normal dedı eksık bıtermı enjektor baska bı kac parca daha ıslemler var arabanmı var derdındın yok bunada sukur aslanıma deyer.

aynen hocam bunada şükür diyeceğiz sonra sonra dedik daha çok masraf açıyor malesef siz en güzelini yaptırmışsınız şimdi içiniz rahat rahat gezebilirsiniz. benim komşum sonra sonra dedi komple motor yaptırmak zorunda kaldı. 8000 tl para harcı olmadı sonra birde üstüne su birikintise girdi 2 sonra bir daha komple motor yaptırdı. Bununla geçmiş olsun diyelim inşallah ustanın işiçiliği iyidirde başka bir sorun çıkmaz karşınıza. iyi günlerde kazasız belasız kullanmanız dileğiyle Smile

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2017 Saat 10:16
saolun iyi dilekleriniz için Clap

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net