Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 otomotik vites sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=39782
Tarih: 11 Ağustos 2025 Saat 19:13
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 otomotik vites sorunu
Mesajı Yazan: Volkii44
Konu: 206 otomotik vites sorunu
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2015 Saat 14:40
Slm aracım 2001 1.4 206 otomotik vites aracımın p,r,n ısıkları ve seri ve kıs modu lambaları yanıyor makinaya baglattık elektrik arızası denildi herkes birsey söylüyor bana yardımcı olursanız sevinirim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: peugeot murat
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2015 Saat 20:48
Cihazda verdiği arizayi yazarsan yardimci olurum

Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2015 Saat 20:51
Cok fazla arıza vardı silindi ama 2 tane kaldı elektro vana diyo ve elektriksel sorun diyo arac tüm viteslere geciyo ama vites kendini korumaya aldıgı için 3.vitesde kalkıs yapıyo herkes birsey diyo sizce sorun nedir acaba

Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2015 Saat 22:21
Senin aracında 2 adet yağ basincini düzenleyen elektrovana var eğer cihazda basınç ayar fark tavsiye diye bir arıza veriyorsa bu elektrovana lar değişecek alt tavada yağ bosalip 4 lt mobil lt71141 marka al4 sanziman lara bu yağ konulur yağı koyup enjeksiyon beyni ve sanziman beynine yükleme yapılacak

Mesajı Yazan: Freguency
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2015 Saat 23:34
Arkadaşlar 2004 model 206 x line otomatik aracim var aracı 67.000 de aldım suan 88.000 de sanziman yağı ve vana deisimi yapmadım sorunum 2.vites vuruntulu geçiş düz yolda sorun yok yokuş çıkarken rolantide değilse zorlanıyor bir kaç defa kar ve spor ışığı yandı daha sonra gaz yememek başladı kontağı açıp kapatınca sorun düzeldi uzun zamandır bir daha tekrarlamadı başka bir arıza için ustaya gittim sorunları ona söyledim oda şanzımanci bir arkasına gönderdi usta araca bindi kısa bir test sürüsü yaptı ve sanziman kaciriyor dedi yağ değişmedi ya vanalardan olurmu dedim oda onlardan olmadığını ve sanziman in kaçırdığı söyledi masraf 2000-3000 arası dedi acil yardım zor durumdayım sakarya yaşıyorum

Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2015 Saat 23:38
tsk ederim pazartesi bunları yaptırıp yeniden yazacagım

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2015 Saat 03:04
Orjinalini yazan: Volkii44 Volkii44 Yazdı:

tsk ederim pazartesi bunları yaptırıp yeniden yazacagım

Selenoid değişimi ve yağ değişimi artı işçilik 500 600 tl arasında değişiyor. Fiyatı bilirsen fazla fiyat çekemezler. Bide değişimden sonra yazılım yuklettirmeyi unutmayın.

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2015 Saat 03:12
Orjinalini yazan: Freguency Freguency Yazdı:

Arkadaşlar 2004 model 206 x line otomatik aracim var aracı 67.000 de aldım suan 88.000 de sanziman yağı ve vana deisimi yapmadım sorunum 2.vites vuruntulu geçiş düz yolda sorun yok yokuş çıkarken rolantide değilse zorlanıyor bir kaç defa kar ve spor ışığı yandı daha sonra gaz yememek başladı kontağı açıp kapatınca sorun düzeldi uzun zamandır bir daha tekrarlamadı başka bir arıza için ustaya gittim sorunları ona söyledim oda şanzımanci bir arkasına gönderdi usta araca bindi kısa bir test sürüsü yaptı ve sanziman kaciriyor dedi yağ değişmedi ya vanalardan olurmu dedim oda onlardan olmadığını ve sanziman in kaçırdığı söyledi masraf 2000-3000 arası dedi acil yardım zor durumdayım sakarya yaşıyorum

Aracınız arıza vermeden önce yani kar ve spor ışığı yanıp sönmeden önce yokuşta geriye kaçırma yapıyor mu. Kar ve spor modu yanınca şanzuman kendini korumaya aldığı için yokuşta geri kaçırma yapabilir. Sizin sorun selenoid kaynaklı olma ihtimali yüksek. Eğer normal zamanda geriye kaçırma yoksa başka bir ustaya gidip bilgisayara bağlatin daha kesin sonuc çıkar.

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2015 Saat 14:30
Yazılımı servise mi normal otomotik sanzıman tamircileride yapar mı acaba

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2015 Saat 14:43
Peugeot özel servisiyim ben yapiyom ekipman varsa özel serviste yapabilir

Mesajı Yazan: Freguency
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 03:35
Talip bey aracim da normalde geriye kaçırma yok ilginiz için teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 10:06
Murat bey bu selenoidlerin degişimi için sanzıman asagı iniyormu onu ögrenicektim

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 10:29
Yok inmeden gegisiyor

Mesajı Yazan: ttrr171
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 15:35
merhabalar volkan arkadaşım. aynı sorun bende de vardı 307 xt. vites birden 4 te iken 3 e geçiyordu.
selonoidler yetkili serviste değişti. işçilik dahil 1000 tl tuttu.(selonoid + şanzıman yağı) fakat beyine güncelleme yaptılar mı onu bilmiyorum. bunu nerden öğreniriz ve nasıl anlarız  onuda bilmiyorum açıkçası. genelde sıcak havada oluyordu. aracı teslim aldım malum havalar biraz ısınırsa test etme imkanım olacak.

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 15:38
Ben orjinal parça mobil yağ işçilik 600 tlye yapiyorum daha fazla ödeme yapmayin

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 15:42
Murat Bey,
servis bu yazılımı yüklemişmidir ? bunu nerden anlarız ? maalesef burda otomatik şanzıman ustası olmadığı için mecburen servise gidiyoruz...

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 16:00
Gerekiyorsa güncellv enmiştir güncel olmasa selenoidler dengesiz calisir

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 16:07
Havalar ısınsın hemen test edeceğim sonucu buraya yazarım...

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 16:18
Aracımda cıkan arızalar sunlar
Sürekli arıza elektro valflerin ve ayarlayıcıların beslemesi acık devre
Sürekli arıza kombine gösterge seri hat arızası acık devre
Aralıklı arıza basınc modülasyon elektrovanası cıkıs arızası (EVM) artı ucta acık devre
Diyor sizce murat bey nedir bunlar yada bilgisi olan arkadaslar

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 16:21
Tesisat arizasi

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 20:48
benim selenoidler değişti arıza ışığı yanmamasına rağmen şuan vitesi geç değiştiriyor 5000 devirlerde.
ne yapmam gerekiyor ?

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 20:49
Başka arıza veriryormu

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 21:17
arıza vs hiç birşey yok. bilgsayarda da hata gözükmüyordu. servisteki usta selenoidlerden olabilir dedi. onu değiştirdi gündüz bahsetmiştik iş çıkışı hava sıcaktı 50 km. şeir dışı yapım çok güzel eve doğru geliyorum şehir içindeyim. 1. vitesi 4500 devirde falan değiştirdi 10 dk durdum şimdi birdaha çıktım şuan yine normal. hararet 90 dan sonraki çizgiye gelince sapıtıyor zannedersem. 110 da fanı açıyor bu normal mi ondan mı yapıyor acaba ?

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 21:29
Kisa fan 98 de hızlı fan 105 de devreye giriyor 110 olsa stop yazısı yanar vites gaz pedalın konumuyla aracın hız bilgisine göre vites değiştir düşük hız da gaz pe dalının konumu fazlaysa yani gaza yukleniyorsan araç vites kucultup yüksek devirde vites alacaktır normal sürüş yaptığın halde araç vitesini yine yüksek devirde değiştiriyor hidrolik beyin selenoidlerin takildigibeyinde sikilisiklik yada pislik gelmiş olabilir burda ustan a çok iş düşüyor aracın 2002 den düşük modelse şanzıman beynine yükleme yaptir muhakkak

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 21:34
araç dediğim gibi 2003 model 307 xt. dediğinizi biliyorum gaza birden yülenirsem vites küçültüyor onda sıkıntı yok. ışıkta durdum kalktığımda 3000 de vites değiştirmesi gerekirken 4500 e kadar bağırıyor öyle değiştiriyor. tek sorunum bu yarın servise yine götüreceğim ne yapmam gerekiyor? beyine ne yüklemesi yaptıracağım ? birde servis total yağ kullanıyormuş onu koydular. ben mobil de ısrar ettim fakat servislerde onun kullanılmadığını total kullanıldığını söylediler. yardımcı olabilir misiniz?

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 21:46
Yetkili servis sadece mobil kullanır

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 21:48
eskişehir banaz yetkili servis total kullanıyor... bana öyle dediler. ne yapmam lazım şaun?

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 21:56
birde test etmek için ben şunu yaptım. freni bırakıp bastım bırakıp bastım ışıkta beklerken . 20cm  20cm gittim hararet yapması için. bundan dolayı yapmış olabilir mi (10 kere falan yapmışımdır.)

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 22:01
Ankara yakinsa gitmemi tavsiye ederim

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 22:02
yani yakında orda kime gideceğim ne yapacağım tekrar yüklü masraf beni mi bekliyor.

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 22:03
Orjinalini yazan: ttrr171 ttrr171 Yazdı:

birde test etmek için ben şunu yaptım. freni bırakıp bastım bırakıp bastım ışıkta beklerken . 20cm  20cm gittim hararet yapması için. bundan dolayı yapmış olabilir mi (10 kere falan yapmışımdır.)

ondan yapmamasi lazım. dediğin şeyi istanbul trafiğinde hergun yüzlerce yapıyoruz dur kalk olarak bi sıkıntı olmuyor.

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 22:08

yani yakında orda kime gideceğim ne yapacağım tekrar yüklü masraf beni mi bekliyor.

Bence yaptırdığıniz servise yarın tekrar gidin.sonuçta yetkili servis ve bir sürü para vermişsiniz. Madem düzelmeyecekti niye o kadar masraf yaptırdılar. Yetkili servis garantili yapıyor gidip hakkınızı arayın

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 22:10
Sanzimanci Vural usta ben sana bilgilerini yazarim

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 22:36
çok sevinirim yarın gideceim servise

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 22:55
ben birde şunu merak ediyorum. cevaplarsanız sevinirim. hararet 90 dan sonraki çizgideyken fan açıyor azönce ona baktım. fakat radyotr su deposunda herhangi bir kıpırdama olmuyor. devirdaim yapması gerekmiyor mu yani su sirkilasyonu olması gerekiyor mu ? acaba onda mı sorun var. su dolaşmıyorda şanzıman mı soğumuyor.

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2015 Saat 23:19
Yat abi sen uyu iyi geceler

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2015 Saat 00:08

ben birde şunu merak ediyorum. cevaplarsanız sevinirim. hararet 90 dan sonraki çizgideyken fan açıyor azönce ona baktım. fakat radyotr su deposunda herhangi bir kıpırdama olmuyor. devirdaim yapması gerekmiyor mu yani su sirkilasyonu olması gerekiyor mu ? acaba onda mı sorun var. su dolaşmıyorda şanzıman mı soğumuyor.

Hocam Onunla alakası olmaz. Genleşme kabında bahsettiğiniz devirdaim olayı olmaz. 98 de fan açılınca radyotorun üzerindeki fan dönerek radyotoru soğutur. devir daim ise motor çalıştığı sürece sürekli olan birseydir

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2015 Saat 12:38
Aracımın sanzıman beyni ve beyine giren tesisatı arızalı imiş acil arıyorum cıkma fiyatlar ne yardımcı olabilirmisiniz yada beyin tamir olur mu

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2015 Saat 12:41
Beynin önündeki etiketi resmini gönder bakayım beyin bende var numarasi tutuyormu bakayım

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2015 Saat 14:24
Resim nasıl gönderebilirim yada size ulasabilecegim no falan

Mesajı Yazan: arachnid
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2015 Saat 15:43
bende de olmuştu. selenoid ve yağ değişti bi işe yaramadı. daha sonra şanzıman komple yapıldı düzeldi.

Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2015 Saat 13:12
Murat bey beyin takıldı hala arıza veriyo yag basınc düzeyi diyo ve p,r,n ısıkları yanıyo korumada kalıyo herkes birsey diyo kafayı yiyicem ne yapmam gerekiyo yardımcı olursanız sevinirim

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net