Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 ıslık sesi sorunu ( otomatik )

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=39608
Tarih: 12 Haziran 2025 Saat 03:24
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 ıslık sesi sorunu ( otomatik )
Mesajı Yazan: gürkan
Konu: 307 ıslık sesi sorunu ( otomatik )
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2015 Saat 20:21
slm  2008 model 307 otomatik vites aracımda

araç ile hızlanmaya başladığımda ıslık sesı yapmaya başlıyor, boşa atınca ses kesiliyor, viteste iken gaza yuklenince ses artıyor gazdan ayağımı cekınce ses azalıyor,  sorun nedir yardımcı olurmusunuz

-------------
gurkanturkoz@hotmail.com

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Sertan
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2015 Saat 04:03
aracınıza son zamanlarda ses sistemi taktırdınız mı?

Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2015 Saat 10:03
hayır taktırmadım, orjinal kolon ve teyp var uzerinde, aracı 1 ay once aldım, aldığım kişidede ses sistemi taktırmamış,  

umarım bir fikriniz vardır yardımcı olursanız sevinirim

-------------
gurkanturkoz@hotmail.com

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2015 Saat 10:22
bende de var o ses ne yazıkkı hala cozemedık ufak bı ıslık sesı gelıyo gazdan cekınce kesıyo otomatık vıtes ya şafttan  yada şanzıman ıcınden gelıyo tork konvertoru gıbıme gelıyo benım bı pervanelı sıstem o var sanzımanda 

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2015 Saat 10:37
ben şanzımandan şüpeleniyorum fakat sanki ses motorun ön sol tarafından  geliyormuş gibi, ustaya da gösteremedim daha

-------------
gurkanturkoz@hotmail.com

Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2015 Saat 10:39
sanzıman on solda bulundugundan buyuk ıhtımal ordan gelıyo  tork konvertoru olabılır dıye dusunuyorum tabı onu sokup takıp deneme yanılma yontemı yapamıyoruz pervanenın sıfırı 1500 tl  sokmek ıcın sanzıman acmak gerek yagı bosaltmak vs uzun ıs 

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2015 Saat 10:59
bize ileride daha buyuk arıza acar mı acaba , bu sekılde kullansak mı yaptırsak mı,?

senin fikrin ne bu konuda

-------------
gurkanturkoz@hotmail.com

Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2015 Saat 11:17
hocam tork konvertoru bı sorun cıkarmaz taaaki parcalanana kadar aracta gerı kacırma ve cekmeme sorunu baslarsa tork konvertoru bıtmeye baslamıstır  benımkı parcalandıgında arac yokusta kalkmıyodu son gazda versen sabıt kalıyodu bıkere cıkma tamır gormemıs saglamıyla degıstık  300 tlye almıstım 2 3 sene once ondan sonra ıslık sesı basladı zaten ondan suphelenıyorum eger sanzıman ıcınde sıkıntı yoksa tabı. ama  genede sıze tavsıyem manıfoldda kacak varmı bogazda kacak varmı baktırın onlarda yapabılıyo bazen

-------------

Mesajı Yazan: rzy.dnz
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2015 Saat 11:22
Turbodan yapar o sesi aynen siren sesine benzer bi ses baktir turboya ses fazlaysa motru yersin ihmal etme

Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2015 Saat 11:37
307 dizellerde otomatık vıtes yok dıye bılıyorum al4  sanzıman dızele uymuyo  robotık degıl :D 

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2015 Saat 12:10
araba turbo yok sanırım, benzinli otomatik 1.6

***  benim arabada geri kacırma falan yok gıdısınde ve cekısınde de sorun yok,  dediğiniz parcalara bi baktıracam alacağım sonuçlarla ilgili yazarım, fikirleriniz için teşekkurler

-------------
gurkanturkoz@hotmail.com

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2015 Saat 20:32
Öncellikle şanzuman yağıni kontrol edin eksik veya eskimiştir. Eğer düzelmezse revizyona kadar yolu var. Birde aracı boşa aldiğimda ses kesiliyor demissiniz. Kesinlikle hareket halindeki aracı boşa almayın. Boşta yağlama yapılmadığı için daha büyük problemlere yol açabilir

Mesajı Yazan: Sertan
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2015 Saat 22:14
hocam kaç binde araç. Gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama şanzıman olması muhtemel. Bence bekletmeden gösterin daha büyük masraflar çıkmasın

Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2015 Saat 20:21
araç 118.000 de   şanzıman yağı 115.000 de değişmiş

bende şanzımandan şüpheleniyorum ama ne bi geri kaçırma nede gidişinde, çekişinde problem yok,

-------------
gurkanturkoz@hotmail.com

Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2015 Saat 20:18
yağdan yapması ımkansız  zaten ıcındekı balatalar yada tork konvertoru bence 

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2015 Saat 22:47
arkadaşlar sorun çözüldü, ustanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım.
fren pedalının hemen arkasında plastik bir tıpa var oradan geliyormuş ses, arabaya lpg takarken oradan kablo geçirmişler ve plastik tıpayı koparmışlar orası boşluktu ve motor tarafından gelen sesi içeri alıyordu araba.
usta ile denemeye cıktık  ve usta direksiyonun altından geliyor ses dedi arabayı sağa çekti ve benden bir bez parçası istedi , o deliği tıkadı ve arabanın içeri aldığı ses azaldı, şimdi bezi çıkaracam dedi ve bezi çıkarınca içeri aldığı ses arttı, arabanın normal sesi bu dedi, yalıtım olmadığı için o delikten sesi içeriye alıyor, hızlanınca da ıslık sesi gibi bi sese dönüşüyor  dedi ,
eminim başka bir ustaya gitseydim yada servise gitseydim şanzımanı indirirdik bisürü parça değiştirirdik ve toplayınca sonuç aynı , sorun devam ediyor, kafayı yememek hiçten değil,

arabamızın ustasını çok iyi seçmemiz gerektiğini bi kez daha anladım, usta adam ZEKİ  olmalı bence
yardımcı olmaya calışan arkadaşlara teşekkur ederim

-------------
gurkanturkoz@hotmail.com

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net