Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Com2000 kolu hakkinda.

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=39600
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 17:52
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Com2000 kolu hakkinda.
Mesajı Yazan: samet2461
Konu: Com2000 kolu hakkinda.
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2015 Saat 22:57
Arkadaslar aracimda com2000 kolunda bi ariza var yagmur sensorum devreye girmiyor bazen , far sensorude aktif oldunda gunduz gece demiyor hep yanik kaliyor. Butun peugeotlarin sis farli yol bilgisayarli olan kollari benim aracla uyumlu olur mu. Arac 2004 307 xt bi diger sorumda camdaki göz hem yagmur hemde far sensoru icin mi. Yoksa sadece yagmur sensoru icin mi. Eger oyle ise far sensoru nerede ?

-------------
YOUTUBE KANAL: youtube; ghostK

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Canberk35
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2015 Saat 23:04
com2000 kolu direksiyonun sağındaki silecek kolu oluyor. Far ayar kolu değil. Kol arızalı olsa, sadece yağmur sensörü ile alakası olabilir. Far sensörüyle alakası olmaz. Kaldı ki sensörlerin çalışmamasının com2000 kolu ile alakası olduğunu hiç sanmıyorum. Sizin de tahmin ettiğiniz gibi sensörlerin ikisi de dikiz aynasının altında ön cama yapışık olan yerde. Muhtemelen arızanın çözümü de orada. Thumbs Up

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2015 Saat 00:20
Orjinalini yazan: Canberk35 Canberk35 Yazdı:

com2000 kolu direksiyonun sağındaki silecek kolu oluyor. Far ayar kolu değil. Kol arızalı olsa, sadece yağmur sensörü ile alakası olabilir. Far sensörüyle alakası olmaz. Kaldı ki sensörlerin çalışmamasının com2000 kolu ile alakası olduğunu hiç sanmıyorum. Sizin de tahmin ettiğiniz gibi sensörlerin ikisi de dikiz aynasının altında ön cama yapışık olan yerde. Muhtemelen arızanın çözümü de orada. Thumbs Up

Silecegi bi kez asagi cekip auto konumuna getirdigimde bazen automatic wiping active yazdigini gordum . Ama cok nadir calisiyor. Koldan aktif yapamiyorum onu bir turlu. Far sensorude direk yaniyor hic sönmuyor

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2015 Saat 00:49
Sileceğin çalışma sistemi zaten çok tuhaf. Araç çalışırken auto konumuna getirdiğimizde çalışıyor. Fakat sonra aracı kapatıp açtığımızda auto konumunda olmuyor. Tekrar kapatıp açmak gerekiyor. Far sensörü de aracı aldığımdan beri kapalı konumda yani auto'da. Bir tek akü değişiminde tekrar aktifleştirmem gerekti. O da yanlış hatırlamıyorsam anahtar park konumunda iken uçtaki tuşa basılı tutarak oluyordu. İsterseniz siz de önce far sensörünü devre dışı bırakıp tekrar aktifleştirin. Belki yazılımsal bir hata vardır. Yine de her iki sensörün bozulması ön camı işaret ediyor. Kullanılan malzeme yüzünden bu şikayeti yaşayan çok kişi var forumda. Sanırım önündeki silikonun değişimi ile çözülüyor. Size çok büyük dert çıkaracağını sanmıyorum. Thumbs Up

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2015 Saat 11:02
Belirttigim gibi kontak yarim acip bastigimda automatic ligth active yaziyor yaniyor gunduz gece fark etmiyor hep yanik kaliyor. Silecek olayida bi turlu aktif edemiyorum cok nadir o yaziyo bi goruyorum tak diye gidiyo . Normal fasilali gibi calisiyor silecek

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2015 Saat 16:16
Kolda bir problem olsa yani otomatik silecek aktifleşmese otomatik konumunda fasılalı silecek gibi değil, hiç çalışmaması lazım. Sonuçta kolda kapalı-auto-1-2 kademeleri var. Auto'ya geçtiğinde sensör yazılımı aktifleşmese hiçbir tepki vermemesi gerekir. Sileceklerin çalışması sensör yazılımının devreye girdiğini gösterir. Muhtemelen sensörlerden sinyali ya alamıyor ya da bozuk alıyor. Dediğim gibi benzer problemleri yaşayan arkadaşların çoğu sensör silikonlarını değiştirerek sorunlarını çözmüşlerdi. Umarım sizinki de öyle ufak bir problemdir.

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2015 Saat 17:50
Peki sensorun silikonu jelini nerden bulabilirim.

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2015 Saat 19:59
Onu bilemiyorum hocam. Bir servise gidip sorarsanız hallederler. Forumda benzer bir konuda da arkadaş bir oto camcısına gidip jeli değiştirdim. Para bile almadı. Sorun çözüldü demiş. Siz kendiniz yapmayı düşünüyorsanız jeli bulsanız bile ince işçilik gerektirdiğini söylemiş arkadaşlar. Ufak bir parmak izinde hemen bozuluyormuş jel.

Mesajı Yazan: ubkubk
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2015 Saat 12:15
Orjinalini yazan: samet2461 samet2461 Yazdı:

Bu konuda bende enteresan bir bilgi aldım ne derece doğru bilmiyorum. Buradaki bir camcı "hocam jel falan değil, ben yapıyorum jelin yerine bildiğin saç jölesi kullanıyorum" demişti :) 

-------------
307|2004 1.6 XT Otomatik|Atiker LPG

Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2015 Saat 16:49
Orjinalini yazan: ubkubk ubkubk Yazdı:

Orjinalini yazan: samet2461 samet2461 Yazdı:

Bu konuda bende enteresan bir bilgi aldım ne derece doğru bilmiyorum. Buradaki bir camcı "hocam jel falan değil, ben yapıyorum jelin yerine bildiğin saç jölesi kullanıyorum" demişti :) 

Oda bayagi riskli dayi yapar olur biz deneriz iyice bozariz .

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net