Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 birkaç arıza

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=39503
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 21:11
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 birkaç arıza
Mesajı Yazan: blntctn
Konu: 206 birkaç arıza
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2015 Saat 07:37
Arkadaşlar tekrar merhabalar,

araçta 2 3 problemle karşı karşıyayım ustaya götürmeden önce sizlere danışmak istedim.

1. dönüşlerde gıy gıy gıy ses geliyor yeni bakımdan çıktı daha 1000 km olmadı gergi bilyası ve kayışı değişti acaba ondan mı diye düşünmüyor değilim alakası war mı bilmiyorum. ama her dönüşte değil 2 3 defada bir yapıyor bu sesi.

2. araç içi tavan lambası kapılar açıkken çalışıyor ama yolda giderken yada dururken ışığı açmak istesem açılmıyor anca kapıyı açınca lambalar yanıyor.

3. sigortalardan olduğunu düşünüyorum ama bakamadım daha, çalışan çakmaklık çalışmıyor.

-------------
Peugeot 206 1.4 XT
Volkswagen Golf 1.4 TSI

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2015 Saat 06:59
+

-------------
Peugeot 206 1.4 XT
Volkswagen Golf 1.4 TSI

Mesajı Yazan: okaNStarss
Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2015 Saat 13:25
sigorta kutusundaki yedeklerle değiştir muhtemelen sigorta 

-------------
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg   
Kum Gri

Mesajı Yazan: 206cc57
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2015 Saat 10:15
Yukarıdaki lambanın düğmesinde temassızlık olabilir ,benimkisi oksitlenmişti temassızlık yapıyordu , benim çakmaklık içi pas yapmıştı ,az WD40 tarzı bişey sıkıp temizledim arada bir tutukluk yapsada çalışıyor .

Mesajı Yazan: KOBAYIMSI
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2015 Saat 11:08
SPOR YAY  VARSA NORMAL BUTUN YAY OLAN ARABALARDA YAPAR Wink

Mesajı Yazan: faik_20
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2015 Saat 16:45
helezondan da  yapar  gıcırtıyı yada  direksiyon  pompasıda  yapabilir  ama  genelde tam çecirdiğinizde yapar pompa sesi

Mesajı Yazan: korkusuz202
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2015 Saat 17:28
1-Spor yay var ise şöyle direksiyonun çevirince sen gıy gıy demişsin bende kıt kıt ses geliyordu :) eğer öyle ise güzelce 2 katmanlı olarak yaylara hortum takman lazım..diğer ihtimaller tekerlerin bilyasından,z rot,rulman bunlardan da olabilir.

2-elektirikçiye bi göster sigortalardan başka aklıma birşey gelmiyor..

-------------
206 1.4 HDI X-LINE 2003 MODEL

Mesajı Yazan: yangsagan
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2015 Saat 22:26
Aracın arıza lambası ya da airbag ışığı yanıyorsa iç aydınlatma 'on' konumunda yanmıyOr.aynı arıza bende vardı. Kapı açılınca yanıyor ancak elle açmak istenildiğinde yanmıyor

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2015 Saat 06:23
arkadaşlar araçta spor yay yok rot 1 ay önce değiştim ayarını falan yaptırdım 1 ay önce bakımdan çıktı airbag problemi yok aydınlatma için büyük ihtimal sigortadan bugun kontrol edeceğim ama o gıy gıy ses biraz kafamı karıştırdı

-------------
Peugeot 206 1.4 XT
Volkswagen Golf 1.4 TSI

Mesajı Yazan: KuzuX
Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2015 Saat 19:44
Ben sana söyleyim o sesin nereden geldiğini. Aracın altında denge çubuğunu tutan 2 adet yumuşak plastik vardır aracın altına eğildiğinde göreceksin. Onları değiştir sorun çözülür. O plastikler yayı aracın şasesine sabitlemek için kullanılır. Aracın altında açık durumda olduğundan dolayı sık sık yağmurdan tozdan etkilenerek tahrip olur. 20 TL çifti alıp değiştir. Şahsen ben 3 ayda bir değiştiriyorum.

Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2015 Saat 20:06
Merhaba. Tçakmaklık için, direksiyon altındaki sigortaları kontrol et. f22 ye karşılık gelen 30a lik sigorta bendeki. sendeki kaç nolu sigorta bilmiyorum.

Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2015 Saat 10:52
çakmaklık olayını çözdüm sigorta değiştim çakmaklık, torpido lambası ve iç aydınlatma aynı sigortadan değişince düzeldi, KuzuX 'un dediği plastikleri bi inceleyecem akşam bakayım merkeze inince yaptırırım 

-------------
Peugeot 206 1.4 XT
Volkswagen Golf 1.4 TSI

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net