Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Peugeot 307 Multimedya Kontak kapatınca kapanmıyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Peugeot Ses Sistemleri
Forum Tanımlaması: araclarınızdaki ses sistemleri arıza ve cözümleri
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=39262
Tarih: 21 Şubat 2025 Saat 14:03
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Peugeot 307 Multimedya Kontak kapatınca kapanmıyor
Mesajı Yazan: gkhn92
Konu: Peugeot 307 Multimedya Kontak kapatınca kapanmıyor
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2015 Saat 15:51
Herkese merhaba arkadaşlar
2004 Model Peugeot 307 1.6 XT aracıma Navimex marka multimedya aldım. Gayet güzel çalışıyor ancak ufak bir problem var. Arabayı stop ediyorum kitliyip gidiyorum 3-4 dakika daha multimedya açık kalmaya devam ediyor. Bütün ayarlarını yaptım ancak düzelmiyor. Ne yapmam gerekiyor nasıl düzeltirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ErcanK.
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2015 Saat 16:02
Merhaba,
Bende 307 me jamesson JS-96 taktırdım. kontağı kapattıktan 2 dak. sonra kapanıyor. Taktırdığım yer daha aşağı düşürmek için bir şey yapamayacaklarını belirttiler. Umarım sen çözüm bulursun.

Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2015 Saat 16:12
Akü problemi yasiyormusun peki ? Ne kadar oldu taktirali ?

Mesajı Yazan: TugyyStyle
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2015 Saat 16:17
3 - 4 dk acik kalmasi normaldir :) daha sonra kapaniyor ise sorun yok :) ama elektriği kontaktan yada park lambalarindan alirsan sorun düzelir hocam :)

Mesajı Yazan: ErcanK.
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2015 Saat 17:50

Mesajı Yazan: Viruse
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2015 Saat 18:49
Arkadaşım yapmak istediğin şeyin tek çözümü bağlantı kablolarında. Bende de Pioneer X7500BT İn Dash var. Aracı kilitliyorum 2 dakika sonra elektrik kesilip ekranı içeri çekiyor. Elektriğin kesilmesi Peugeot ile alakalı. Bağlayan arkadaşlar sanırım Peugeot alt yapısını ve kablo düzenini bilmiyorlardır. Valla araştır ben son derece memnunum.

-------------
Yasin Babadağ
2011 Peugeot 3008 1.6 THP OV

Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2015 Saat 20:58
Zaten kapaniyor 2 dakika sonra ben kontagi kapattigim anda kapanmasini istiyorum sorun bu zaten

Mesajı Yazan: Viruse
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2015 Saat 21:10
Senin istediğin belki olabilir ama bazı cihazlarda yüksek gerilim Koruması olmadığından ilk kontağı çevirdiğinde cihaz zarar görmesin diye kontak açıldıktan sonra Akım veriyor Peugeot lar. Yinede bilene sormak lazım.

-------------
Yasin Babadağ
2011 Peugeot 3008 1.6 THP OV

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2015 Saat 02:09
Elektriği kontaktan almam durumunda farklı bir sorun doğurur mu ? İçim rahat etmiyor arabayı öyle bırakıp gidince hiç kapanmayacak gibi hissediyorum :)

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2015 Saat 02:24
Ya kontaga fln gerek yok.

Soketin kosesinde sase var. Onun yanindaki hafiza besleme alti daki tetik bunlara bagla gec.

3 kablo nun 1 sabit 2 kombinasyonu var onu da yanlis baglayabiliyorlar. Goturmeyin arabayi bu adamlara.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2015 Saat 02:26
Nasil yani tam anlayamadim biraz daha aciklayabilirmisin

Mesajı Yazan: ucanturk
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2015 Saat 09:14
bu benim sevdiğim özelliklerden biri. inerken kapatmaya uğraşmıyorum, kapıları açtığımda da multimedia kendiliğinden açılıyor.

Mesajı Yazan: Oguzhn
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2016 Saat 10:12
orijinal teyp den söktüğün kablolardan ses kablolarının olduğu soket değilde güç kablolarının olduğu soketi kendine doğru tuttuğunda soldan 2. kablo olması gerek rengi yeşil. o kablo kontağa bağlıdır yani kontak açılınca güç gelir. eğer teyp gücünü oradan alırsan istediğin çözüme ulaşırsın kontağı kapattığında teyp de kapanmış olur. ancak aküde herhangi bir problem yaratmadıysa karıştırmana bence gerek yok. 

-------------
Şanslı İnsanlar, Birine Güvenip, Pişman Olmayan İnsanlardır..

Mesajı Yazan: red 206
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2016 Saat 10:18
arkadaşlar kolay gelsin bahsettiğiniz olay benimde başıma geldi kabloların bağlantı şemaları vardır teyp ve araç içi soketinde bu soketin üzerinde( standarttır her araçta) 1 adet gnd 2 adette +12 v kablosu vardır bu kabloların birisi teyp besleme için diğerinide teybin start ucuna bağladığınız zaman kontak açılmadan teyp çalışmaz aynı şekilde kontak kapatılıncada tep enerjisi hemen kesilir anladığım kadarıyla sizin teypler enerjilerini peugeot km göstergesiyle aynı yerden besleniyor ( dediğim gibi iki ucu bulun düzgün bağlantıalrınıda yaptığınız zaman sorununuz düzelecektir ( hiç bir şey imkansız değildir. yeterki istek olsun ustalarda yada bilgi.)

-------------
hız yapmak marifet değildir,asıl marifet başkalarının canını tehlikeye atmamaktır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net