Conta yakması ve sonucu
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=39104
Tarih: 10 Ağustos 2025 Saat 15:29 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Conta yakması ve sonucu
Mesajı Yazan: Haydut06
Konu: Conta yakması ve sonucu
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2015 Saat 15:11
Merhaba arkadaşlar, size daha önceden başıma gelen ve ihmalkarlığım nedeni ile ortaya çıkan sonucu bilgilendirme amaçlı aktarmaya çalışacağım (Araç dilinden anladığım kadarı ile)
Aracım 2001 XT 206 16 w
belki bu durum başına gelen ve gelmiş arkadaşlara yardımcı olur.. geçen sene uzun yolda giderken sürekli göstergelere bakmam rağmen bir anda araçtan tuhaf tiz bir ikaz sesi duydum gösterge ekranına baktığımda stop lambası yanıp sönüyordu ve hararet sona dayanmıştı hemen kenara çekip kaputu açtım araç fırın gibi olmuş ve buharlar çıkarıyor. Çekici yardımı ile sanayiye aldık aracı. Maddi durum dolayısı ile araçta sadece termostat müşür değişimi yapıldı araç normale döndü. Aracın suyunu 2 günde bir kongrolle 1 sene kadar kullandım eksiltme var ama hararet normal seyir halinde yani 90 (yoğun trafikte 110 a kadar çıkıp fan çalıştığında tekrar 90 a iner) son 3 ay biraz daha idare etsin yaptıracağım diyerek antifriz suyuna sıvı karıştırıp kaçağı önledik 3 ay su eksiltmeden sürekli kontrolle gezdim bu şekilde.
Son 2-3 aydır motor düzensiz şekilde çalışmaya titremeye sallanmaya araç içinde rahatsızlık verici bir sese, kaputu açtığımızda motorun hafif sallanmasını görmeye başladım. Antifriz suyu çamur gibiydi sanki yağ kaplamış suyun içerisini, yağ çubuğunu çıkardığımda elimde yapış yapış kaygan olmayan rengi normal olmayan bir sıvı geliyordu. (Yanık conta olduğu için su yağa yağ suya karışıyor ve aracın motorunu.... )
3 gündür sanayide araç bugün aldım ve şu an gayet aorunsuz çalışıyor fakat conta yaktığımda götürüp yaptırsa idim 500-600 masrafla çıkacaktım şuan 1200 masrafla çıktım. nedeni ise yanık conta ile gezdiğim için sadece conta değil üst kapak silindir ve en önemlisi alt kapak contasını yemişim ! zaten en sorunlusu alt kapak contası 400 tl tuttu... eğer zamanında yaptırsaydım aracı bu kadar masraflı olmayacaktı.
Size tavsiyem contası yanmış aracı uzun süre kullanmayın (ben yine ucuz kurtulmuşum motoru tamamen indirmediler. Heralde 2-3 bin tl ile çıkarırdım aracı)
Değişen parçaları yazayım;
Yağ filtresi (15) hava filtresi (20) termostat (45) sıvı conta (20) motor yağı (80) üst kapak contası (35) silindir kapak contası (65) temizleme spreyi (15) yağ hortumu (150) eksantrik keçesi (40) kapakçı (alt kapak contası yani taşlamaya gitmiş (415 tl)
Deneyimlerimi paylaşmak istedim sizinle diğer arkadaşlara umarım yardımcı ve bilgilendirme olur. sorunsuz kazasız belasız conta yakmadan geçen günler olsun :)
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2015 Saat 19:33
Geçmiş olsun. Kazasız belasız sürüşler dilerim.
|
Mesajı Yazan: KuzuX
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2015 Saat 21:56
Conta yanık araç kullanılır mı hocam sen ne yaptın :) geçmiş olsun.
|
Mesajı Yazan: koray.turan
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2015 Saat 22:12
Geçmiş olsun
------------- 206 Eskilerden gelen tutku ilk reklam... :)
|
Mesajı Yazan: msertkol
Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2015 Saat 11:41
Conta yandığını nasıl anlayacağız peki?
------------- 307 2005 Model XR Otomatik 204500km - BRC Sıralı Sistem
|
Mesajı Yazan: mrtoknctn
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2015 Saat 10:08
Gecmis olsun bende 1 hafta once 307 me yaptirdim 550 tl tuttu :/
------------- mrtoknctn
|
|