Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tamir işareti

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=3856
Tarih: 05 Nisan 2025 Saat 15:43
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Tamir işareti
Mesajı Yazan: Guests
Konu: Tamir işareti
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2008 Saat 19:50
106 kullanan arkadaşlar sorum sizlere. aracınızın kontağını açtığınızda km sayacının olduğu yerde ilk önce bir sayılar belirir ve yanındada tamir anahtarı işareti vardır ve o sayılar belli aralıklarla düşer. mesela benim 2200 dü şimdi 100 kaldı. ve yhanıp sönüyor. motoru çalıştırdığınızda da normal km ile ilgili sayılar gelir. benim sorunum normal kilometrenin üstünde saat vardır. o saatin yanında tamir anahtar işareti çıkıyor.. kontağı açtığımda karşıma çıkan sayı azaldığı için yanıyor sanırım . bu srunu nasıl çözeriz. serviste bilgisayara bağlatıp tekrar o sayıyı mı yükseltiriz yoksa daha basit bir yolu varmı

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2008 Saat 19:53
o İşaret ne zaman servise gitmeniz gerektiğini gösteriyor yani ne kadar km sonra servise gideceğinizi serviste bakımlar yapıldığında tekrar eski haline dönecektir.

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2008 Saat 19:55
ben serviste değilde 2 gün önce yağ,filtreler,fren merkezleri vs bakımlarını yaptırdım illa servisemi gitmek lazım şimdi :)) o işareti nasıl kaldırtabiliriz peki. yada devamlı kalmasının bi sakıncası varmı

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2008 Saat 19:55
kitapçığında resetlenmesi ile ilgili prosedür vardır.. mesela 206larda sol düğmeye kontağı açmadan basılı tutuyorsunuz. Sonra kontağı açıp birkaç saniye beklerseniz 10 dan geriye doğru saymaya başlıyor sayaç bittiğinde 20000 e tekrar ayarlanmış oluyor

Mesajı Yazan: sinan-s
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2008 Saat 19:58
O işaretin bir önemi yok..Kitapçığından sıfırlayabilirsin..

Orjinalini yazan: hasimayaz hasimayaz Yazdı:

kitapçığında resetlenmesi ile ilgili prosedür vardır.. mesela 206larda sol düğmeye kontağı açmadan basılı tutuyorsunuz. Sonra kontağı açıp birkaç saniye beklerseniz 10 dan geriye doğru saymaya başlıyor sayaç bittiğinde 20000 e tekrar ayarlanmış oluyor

Sol düğme dediğin nedir hocam ?

anladım .. benim o zaman 106 ile  ilgili bir kitapçık bulmam lazım  teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2008 Saat 20:05
hocam buldum . göstergedeki sağdaki düğmeye basılı tutuyorsunuz kontağı açıp 10a kadar saydıktan sonra ekranda =0 işareti çıktıktan sonra işlem tamamlanmış oluyor

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2008 Saat 20:06
Orjinalini yazan: gs5165 gs5165 Yazdı:

Gostergelerin oradaki çubuk hani sağdaki günlük km soldakide gosterge ışıklarının derecesini ayarlıyor zannedersem Haşim onu kastetti...

Mesajı Yazan: sinan-s
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2008 Saat 20:06
Orjinalini yazan: DERAN_TUYNER DERAN_TUYNER Yazdı:

Orjinalini yazan: gs5165 gs5165 Yazdı:

Gostergelerin oradaki çubuk hani sağdaki günlük km soldakide gosterge ışıklarının derecesini ayarlıyor zannedersem Haşim onu kastetti...
Evet o

Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2008 Saat 20:10
fakat peugeot 106larda sağdaki düğme benden söylemesi :) ben kitapçığın yalancısıyım :)

Mesajı Yazan: iLLeGaL
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2008 Saat 20:11
geçmiş olsun dileklerimle...

-------------
Bugünü unut, dün geçti, acaba yarın var mı?
Gençliğine güvenme, ölen hep ihtiyar mı?
Ya İslam'da erirsin, ya inkar'da çürürsün.
Yol Mezar'da bitmiyor,
GİRDİĞİNDE GÖRÜRSÜN

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2008 Saat 20:42
denemekten zarar çıkmaz.. gösterge panelinde 2 tane düğme var.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net