Kayis Sesi Cekis Dusmesi
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=38436
Tarih: 07 Ağustos 2025 Saat 19:18 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Kayis Sesi Cekis Dusmesi
Mesajı Yazan: GreenArmy
Konu: Kayis Sesi Cekis Dusmesi
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2015 Saat 20:01
Merhaba arkadaslar ise gidip gelirken dikkat ediyorum yoldayken kayis sesi geliyor ve cekiste hafif dusme zorlanma hissediyorum sik sik olmuyor kısa sürüyor ve motor sicakkende oluyor kayisi 5-6 ay once degistirdim daha once boyle bir sorunla karsilasan veya bilgisi olan var mi?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: xmen
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2015 Saat 22:35
kayışta gevşeklik olabilir. kontrol ettiniz mi
|
Mesajı Yazan: Efe-Pöjo
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2015 Saat 23:35
ne kayışı hangi kayıştan bahsediyorsunuz?
|
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2015 Saat 04:35
v kayisindan bahsediyorum ilginc hic ellemedim iki gundur sorunu yapmiyor yagisli ve soguk havanin etkisi oldugunu dusunmeye basladim.
|
Mesajı Yazan: muro_60
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2015 Saat 10:26
v kayişiyle cekişin hiçbir alakası yoktur biraz gerdirilmesi işinizi görecektir çekiş düşüklügünün bircok sebebi vardır
------------- peugeot 307 xt premium
|
Mesajı Yazan: T€K€
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2015 Saat 10:45
Ve kayisini geren kendinden yayli gergi ve gerginin ucunda bir rulman var.yani siz kayisi manuel gerdiremessiniz.ses aralikli geldiginden buyuk ihtimalle gergi rulmani son zamanlarini yasiyor.gergi sökülür sadece rulman degisir ve yerine takilir.maliyeti bir rulman parasi. Arti isciliktir.ayrica cekisle alakasi yoktur.kopmasi durumunda ise akunuz sarj etmez klimaniz calismaz araciniz mars basmaz.motorunuz zarar gormez...gecmis olsun
------------- ASLAN OLARAK BİR GÜN YAŞAMAK,KOYUN OLARAK YÜZ YIL YAŞAMAKTAN İYİDİR..
|
Mesajı Yazan: muro_60
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2015 Saat 10:55
T€K€ Yazdı:
Ve kayisini geren kendinden yayli gergi ve gerginin ucunda bir rulman var.yani siz kayisi manuel gerdiremessiniz.ses aralikli geldiginden buyuk ihtimalle gergi rulmani son zamanlarini yasiyor.gergi sökülür sadece rulman degisir ve yerine takilir.maliyeti bir rulman parasi. Arti isciliktir.ayrica cekisle alakasi yoktur.kopmasi durumunda ise akunuz sarj etmez klimaniz calismaz araciniz mars basmaz.motorunuz zarar gormez...gecmis olsun | 206 larda yaylı gergi rulmanı yok bildigim kadarıyla
------------- peugeot 307 xt premium
|
Mesajı Yazan: monalos
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2015 Saat 12:23
Bu ses v kayışdan mı geliyor acaba, benim v kayış nerde ben bi bulamadım :D bi tane kayış var oda triger kayışı ama benım ses triger sogukken yapıyor , yada ben mi öyle sanıyorum neyse Bu v kayış 206 da kapalı mı motorun solunda siyah kutu var onun içinde mi?
-------------
PEUGEOT 206 FARKI 1.4 BENZİN XT 2002 ABS
|
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2015 Saat 13:17
Kaputu acinca yada arabaya alt yandan bakinca gorunen kayisla yol seklinde cizgileri olan kayis V kayisidir.trigerin cízgileri dísli seklindedir ve muhafaza icindedir.gozukmez. Sevgi ve saygilar...
------------- ASLAN OLARAK BİR GÜN YAŞAMAK,KOYUN OLARAK YÜZ YIL YAŞAMAKTAN İYİDİR..
|
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2015 Saat 13:23
206 larda gergi rulmani vardir.kendinden gergilidir yani.parça ismi gergi bilyasi diye gecer.rulman gergi kutugu yada takozuna baglidir.bu takoz da germe islemini yapan gerginin ta kendisidir.
|
Mesajı Yazan: monalos
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2015 Saat 13:25
T€K€ Yazdı:
Kaputu acinca yada arabaya alt yandan bakinca gorunen kayisla yol seklinde cizgileri olan kayis V kayisidir.trigerin cízgileri dísli seklindedir ve muhafaza icindedir.gozukmez. Sevgi ve saygilar...
|
Teşekkürler
-------------
PEUGEOT 206 FARKI 1.4 BENZİN XT 2002 ABS
|
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2015 Saat 14:30
Monalos bulabildinmi bari kayisi
|
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2015 Saat 15:15
arkadaşlar konunun üzerinden çok geçti yazamadım kusura bakmayın sorun kendiliğinden çözüldü soğukların ve yağışlı havanın etkisinden kaynaklanıyordu sanırım.
|
|