Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Peugeot 206 alacağım acil yardım!

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE ALIM-SATIM BÖLÜMÜ
Forum Adı: Araç Alım & Satımı
Forum Tanımlaması: arac alımı ve satımı
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=38177
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 02:33
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Peugeot 206 alacağım acil yardım!
Mesajı Yazan: BLNT
Konu: Peugeot 206 alacağım acil yardım!
Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2015 Saat 23:41
arkadaşlar Peugeot 206 Hdi 1.4 dizel almayı düşünüyorum 2005 model 145 bin de. sağ ve sol çamurluk değişmiş sahibiyle konustum bana faturasını gönderdi yayınlıyorum. Anlayan arkadaşlar bir bakabilir mi bu araç alınır mı, acaba şaselerde sorun olmuş mudur? Teşekkür ederim.

http://i.hizliresim.com/12Br9D.png

http://i.hizliresim.com/LYNEJ1.png

Cevaplar:
Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2015 Saat 23:48
Ustaya göstermeniz lazım ancak adam faturalarını tutmuş yani elinde belgesi var en azından çoğu yer bunu bıle vermıyor malesef.Ustaya gösterin son sözü usta söylesin.Çamurluk değişmeyle şase oynamaz çamurluğa araç park halinde motorsiklette çarpsa değişir kazamı var araçta nasıl yapılmış ona bakmak lazım ağır kaza sonucu değiştiyse çamurluk ozaman oynama ihtimal var ki öyleyse kaputta değişir büyük ihtimalle onun dışında yıne son sözü usta söyler ciddi sıkıntı yoksa çamurluk değişmesi alıcıya satıcıya kullanıcıya kımseye bir zarar getirmez yani bana sorarsanız sıkıntı yok.Değişen parçalar yüzünden şüpheye düşüyorsanız kaza resımlerını sorun satıcıya mutlaka vardır onun dışında ustaya goturun kaporta durumuna baksın son olarak motor kontolude kesınlıkle ondan sonra işinize nasıl geliyorsa.Hayırlısı olsun...

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: mertcan0000
Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2015 Saat 23:49
mekanik olarak masraf etmiş fakat sağ ve sol çamurluğun değişmesi biraz sıkıntılı bu işten anlayan bi ustanın incelemesi gerekli şasede, direklerde vs sıkıntı var mı? 206 zaten en iyi haliyle bile adam gibi gitmeyip sürekli sıkıntı çıkaran araba bide ana parçalarda bi sıkıntı varsa ciddi baş ağrıtabilir

Mesajı Yazan: ginger
Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2015 Saat 17:36
Orjinalini yazan: mertcan0000 mertcan0000 Yazdı:

mekanik olarak masraf etmiş fakat sağ ve sol çamurluğun değişmesi biraz sıkıntılı bu işten anlayan bi ustanın incelemesi gerekli şasede, direklerde vs sıkıntı var mı? 206 zaten en iyi haliyle bile adam gibi gitmeyip sürekli sıkıntı çıkaran araba bide ana parçalarda bi sıkıntı varsa ciddi baş ağrıtabilir
çok talihsiz ve manasız bir açıklama olmuş.
benim aracımda aynı araçtan en ufak sıkıntısı yok.
hatta masraf etmeme sıkıntısından yol bilgisayarı taktırdım, direksiyonu deri kaplattım can sıkıntısından ne yapacağımı bilemiyorum.
Sen bakım yapmaz ilgilenmezsen herşey olur.
4binde hava filtresi 8binde yağ değiştiririm. Tık demedi. Diyecek gibi de değil.
Bebek koltuğu sığmıyor diye büyük araba almam lazım ama bunun kadar dertsizini bulamam diye çekiniyorum.

Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2015 Saat 21:27
Şimdiye kadar o kadar rezil arabalar kullanmışsınız ki 206 nın her tarafının ayrı oynaması sizi rahatsız etmiyor demekki. Yada arabanız 20.000 de falan daha kalitesizliğini göstermemiş size. Aracın motorunu şanzımanını nerdeyse sıfırladım siz hala bakımdan bahsediyorsunuz bana. 206 kadar kalitesiz bi araba olamaz heralde parasını seven uzak durmalı araba bile demeye dilim varmıyor kapısı ve 4 tekeri olan peynir tenekesi resmen

Mesajı Yazan: carpediem_ksk
Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2015 Saat 21:59
Alcağınız araba ikinci eldir illaki sağı solu ufak tefek oynanmış oluyor ama faturada çamurluk davlumbazıda yazıyor poryede sıkıntı olabilir almaya niyetlenirsenizde görmeye gittiğinizde aracın bütün elektrik aksamının çalışıp çalışmadığını tek tek kontrol edin
Gördüğünüz en ufak sıkıntıları bile tek tek not alın fiyat indirimi isteyin
100 km hızda direksiyonu serbest bırakın sağa sola çekme yapıp yapmadığa bakın aynı hızda direksiyonu bırakıp fren yapın çekme olup olmadığını kontrol edin alt takım gidici olabilir
Frenlemede balataların ses yapıp yapmadığına bakın gaauurr diye ses verirse balata bitiktir
Elektronik donanımı kontrol edin para eden şeyler onlar yağmur sensörü elektrikli ayna gibi çalışmıyorsa aldıktan sonra araçtan soğumanıza sebeb olabilir maliyeti yüksektir
Hava filtresi polen filtresi gibi şeylere bakın yakın zamanda bakım yapılıp yapılmadığını anlarsınız yapılmasıyla fiyat düşüşü talep edin
Expertize güvenmeyin yetkili servise kontrol ettirin bence ikisinide gösterin
5664 den km kontrol edin ama yinede şüpheliyseniz araç başında göz dağı verin satıcıya km düşürmenin cezasının 1-3 yıl arası olduğunu gerekirse şikayetçi olacağınızı belirtin
Ufak masraflar diye atlamayın hepsi bir araya gelince pekte ufak olmuyor fiyat düşün
Kaportayı ilk incelerken güneşe çekin arabayı ve temiz olmasına dikkat edin toz çamur bazı hataları kapatıyor bulabilirseniz yanınızda hoparlör mıknatısı götürün tavanda gezdirin

206 HOŞ ARABADIR ALT TAKIM VE ÖN DÜZEN SIKINTILI DİKKAT EDİN
Bunları biliyorsunuzdur ama yeni araba heyecanı ile unutabilirsiniz hatırlatmak istedim

-------------
M.Kemal ATATÜRK

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2015 Saat 15:36
Ya kardeş bindiğin arabayı burda kötülemekte neyin nesi zaten senin kendi yaptığın şeyle söyledıklerın çelişiyor.Peugeot sevmiyorsan binmiyorsanda forumda işin ne.Beğenmediysen aracı satarsın istediğini alırsın.Hayatın boyunca sen kaç tane araca bindin, peugeotu bu kadar kötülediğine göre bindiğin araçlar üst sınıf bmw,porsche,mercedes gibi araçlar ki sen onlar la 206 nın arasındaki farkı anlayamadın burda o yüzden kötülüyorsun heralde.Ezbere konuşmayın insanlar sanki diğer araçlarda sıkıntı yaşamıyor,sorunlarınızı anlatabılırsınız ancak böyle konuşarak siz hem aracın marka değerine hem bu aracı kullananlara hakaret etmiş oluyorsunuz.Arabalar hakkında bilgi sahibi olmadığınızı düşünüyorum.

-------------

Mesajı Yazan: KILIÇ
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2015 Saat 16:05

Şimdiye kadar o kadar rezil arabalar kullanmışsınız ki 206 nın her tarafının ayrı oynaması sizi rahatsız etmiyor demekki. Yada arabanız 20.000 de falan daha kalitesizliğini göstermemiş size. Aracın motorunu şanzımanını nerdeyse sıfırladım siz hala bakımdan bahsediyorsunuz bana. 206 kadar kalitesiz bi araba olamaz heralde parasını seven uzak durmalı araba bile demeye dilim varmıyor kapısı ve 4 tekeri olan peynir tenekesi resmen

ne kadar ekmek o kadar köfte usta. 16-17 bin tl ye verilecek kalite bu. madem begenmiyorsun kalitesizliğinden bahsediyorsun eee durumunda varsa git 520 al kardeşim. Senin rezil,peynir tenekesi  dediğin arabaları almak için biz yıllarca calışıyoruz, alın teri döküyoruz ve coğumuzda cok memnunuz.

kötülediğin arabayı ne zaman en kadara aldın kac model kac binde boya- kaza durumu nedir acaba.

-------------
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı

Mesajı Yazan: riderzist
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2015 Saat 17:32

peugeot çoğu arabadan iyidir. Yanlış düşüncelerin var... ya ustan da sorun ya da arabanın eski sahibinin arabayla uçuk deneyler yapmasındadır. kazalı olma taklalı olma ihtimali bi hayli yüksek. 

-------------
EN İYİ TAMİR, BAKIMDIR ...

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2015 Saat 18:59
aracın sadece sol ön çamurluğu boyalı ( boya yapılırken fotoğrafları var) sol arkayıda ben boyattım çiziklerden rahatsız olup  alırken servise ordan elektrikçiye ordan mekanik ustasına orda şanzımancıya ondan da kaportacıya götürüldü. bütün kapı lastiklerini bile söktük bişey var mıdır diye .  2006 model 176 ,000 de şanzıman ve alt takım nerdeyse 0 motorda her geçen gün bir tarafından bişey çıkardığı için sıfırlanıyor. ilk sahibi bayandan aldım sadece şehir içinde kullanmış bilip bilmeden biyerinden sallayarak söylediği gibi araba biyerden uçmamış . çok meraklıysa gelip bakabilir bilip bilmeden sallayacağına burada.
keşke dediğiniz gibi 89-90 model bmw 5 alsaydım da en azından hergün bugün neresinden bişey çıkacak diye korkmazdım. sattğım araç 1989 model ve 470,000 km de bir araçtı ve 206 dan yüzlerce kat daha iyidi en azından senede 1 yada 2 kez sorun çıkarıyordu. 

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2015 Saat 19:15
her 206 aynı olacak diye bişey yok çok şanslısınız milyonlarca 206 dan sağlam bitane bulabilmişsiniz ama her zaman şans yanınızda olmuyor

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2015 Saat 21:18
Bayan büyük ihtimal araç üzerinde acemiliğini atmış ve size satmış  bununda bakımını yapmak ağır geliyor şimdi olay bu araçla veya marka modelle ilgisi yok bu durumun.Araç 20.000 Binde kalitesizliğini göstermeye başlamamış heralde sende yazmışsın arkadaşın birine.176 Bınde aracım dıyosun.Peki aracın 20.000 deki kalitesizliğini nerden gördün ? 89-90 BMW almış olsan yanlız 206 ya 5 kerede verdiğin tamir ücretini ona bir kerede vericeksin çok ezbere konuşuyosun arkadaşım senin sıkıntıların varmış geçmiş olsun umarım aracı satarsın en kısa sürede araçta senden kurtulur sende ondan kurtulursun.Artık kötülemede yapma tartışma konusu olucaksın gerek yok daha fazlasına.206 nazik bir araç kabul bunu herkes bilir ancak diğer söylediğin hiç birşeye katılmıyorum çünkü senın kullandığın araçtan 6 yaş daha büyük bir araç kullanıyorum anlattığın hiç bir şeyi yaşamadım.Sıkıntılar yaşanıyor ancak bu her araçta olur sıkıntı çıkartmayan araç yok yer yüzünde yanlızca daha az sıkıntı çıkaran araçlar var diyebiliriz oda parasına göre araç ne verirsen onu alırsın.

-------------

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2015 Saat 22:23
Kardeşim bi bıkmadın şu 206 yı kötülemekten. Madem sevmiyorsun madem dandik araç sat kurtul git 1989 model bmw ni al. Ben dahil bu forumun çoğu 206 kullanıcısı o. Milletin aracını kötülemeye hakkın yok. Benim aracımda Allaha şükür sorunsuz demekki senin araçta sorun var hergün arıza çıkardığına göre bakımsız araç almışsın isterse araç ful orjinal nokta boya olmasın ama belliki eski sahibi canınj çıkarmış aracının. Bu arada bu benim 3. 206 aracım. Tekrar hatırlatırım buradı pejo forumu ve burda lütfen pejoyu kötüleme.

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesajı Yazan: Furkan77777
Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2015 Saat 01:46
Arkadasım 206 nın hangi serisi bu arada boya varmı arabada

-------------
Peugeot 206 1.4 xt

Mesajı Yazan: seamad
Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2015 Saat 08:26
Orjinalini yazan: BLNT BLNT Yazdı:

arkadaşlar Peugeot 206 Hdi 1.4 dizel almayı düşünüyorum 2005 model 145 bin de. sağ ve sol çamurluk değişmiş sahibiyle konustum bana faturasını gönderdi yayınlıyorum. Anlayan arkadaşlar bir bakabilir mi bu araç alınır mı, acaba şaselerde sorun olmuş mudur? Teşekkür ederim.

http://i.hizliresim.com/12Br9D.png

http://i.hizliresim.com/LYNEJ1.png

Arkadaşım sen arabayı iyi bir ustaya göster içine sinerse alırsın, benim iki aracım var birisi golf 5 2006 model sıfır almıştım diğeri peugeot 206 1.4 hdi bu aracıda eşim için almıştım 2013 yılında 103.000 km de idi, aracı aldığımda sanayiye soktum arıza çıkaracak ne varsa yaptırdım şanzımandan baskı balatadan tiriger setinden marş dinamosunun kömüründen arka torsiyonundan tut ne varsa yapıldı, Allaha şükür kışın milletin arabası dondu ( 20 gün öncesine kadar ) ben tek marş la işe gittim hiç bir sıkıntı yaşamadım, pejoyu satayım dedim 17.200 TL ye almıştım 21.000 TL yi her gün veriyorlar yaptığım masraf fazlası ile çıktı, golf alman arabası hiç orun çıkartmaz değilmi ? yok canım sen bakma boş konuşanlara burada tecrübe konuşuyor,

1. şanzıman beyni bozuldu = 4200 TL
2. Katalizör doldu iptal ettim muaneden geçmedi aydoğanlar vw de yaklaşık 4000 tl harcadım faturası mevcut
2. egr valfi sürekli hata veriyordu 600 TL ye değiştirdim
3. oksijen sensörü arızasına 500 TL verdim

daha neler sayabilirim size ha şu an aracım çok iyi durumda çünkü bu kadar parayı bana harcasalar yeniden doğmuş gibi olurdum, sorunsuz araba yok kardeşim her araç forumlarını incele hepsinde sorun var , pejo şu an çok iyi şeytan kulağına kurşun ve golf e binmiyorum garajda duruyor pejoya biniyorum yakıt süper şehir içi için ideal , ben sorun çıkarabilecek tüm parçaları değiştirdim yürüyen aksama kadar ama hiç ummadığın yerden bir şey çıkar buna da yapacak bir şey yok kul yapısı sonuçta, hangi aracı alırsan al temiz bakımlı araç al, araç takla atmamışsa şaselerinde sorun yoksa çamurluk vs bunlara takılma motoruna yürüyenine bak bu önemli km yede takılma benim arkadaşımda 2003 peugeot 206 var sıfırdan beri onda şu an 400.000 km civarında olduğunu biliyorum hala ter temiz biniyor her 8-9.000 km de bakımını yapar biner, bak ben 26.08.2014 yılında 128.480 km de yağ bakımını yapmışım pejonun ve 26.01.2015 de 136.216 km de gene yaptım yani 7.736 km de bakım yaptım millet 15.000 km de yapıyor sonra o arabadan hayır bekliyor ,sen arabana ne kadar bakarsan oda seni sırtında öyle taşır... biraz uzun oldu kusura bakmayın dedimya tecrübe konuşuyor,

saygılar
sevgiler...

Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2015 Saat 09:15

Gözünüzle okuyup türkçenizi biraz geliştirin o zaman aklınız çalışma gereği duyar belki ben kimsenin aracını kötülemedim şu plakadaki araç kötüdür şu üyenin aracı hurda vs gibi bi cümle kullanmışmıyım bi bak bakalım becerebilirsen tabi. Oturup ne yazdığımın hesabını da senin gibi boş konuşan birine verecek değilim. Konu hakkında yorumun varsa yaparsın yoksa boş yapmanın bi anlamı yok. 3. 206 ise bizden ne bekliyorsun tebrik belgesi,madalya,plaket?

206 olmasa bile 307 nin 40.000 de kontak anahtarı ve o kısımda elektronikten sorun çıkarması aklıma soru işareti bırakmıştı fakat arabadır yapar dedim geçtim.bakım yapmak hiç ağır gelmiyor ama bozulup yolda kalmasın diye yaptığım masraf artık can sıkıcı olmaya başladı ve sürekli yenisi ekleniyor fakat hep biyerinden bi ses geliyor yine ( 3.000 tl yi geçti ve hala artıyor) 206 ların çoğunun büyük yada küçük sürekli bi sorun çıkarır dedim ve parçalarıda yan sanayi olmadığı sürece çıkma yada orjinalde bmw ile yarışır. Ailemden dolayı aracı ne yazıkki satamıyorum satsam da kurtulsam diye bakıyorum aslında zaten yolda kalma yada biyerinin fırlaması korkusundan arabayı bile kullanmıyorum artık. Yukarıda da dediğim gibi her 206 sürekli arıza çıkaracak diye bi kural yok ama çıkarma ihtimali çok fazla.

genc bir arkadaşımızsın belli ancak uslubunu değiştirmeni rica ediyorum. forma kayıt olalın 10 gün olmuş 35 mesaj yazmışsın 34 ünde kötüleme yapmışsın. Güzel kardeşim senin aracındaki sorunlar burda kimseyi ilgilendirmez ford ilede yolda kalmışsın  307 ile sorun yaşamassın demekki sende bir problem var kullandıgın arabanın dilinden anlamıyorsun. Madem aracı satamıyorsun ailenden dolayı bize bir iylik yap foruma girme kardeşim. Burası belki unutuyorsundur bilmiyorsundur pejo severlerin buluştugu bir platformdur. Burda bir cok arkadaşım arızasıyla kalitesizliğiyle pejoya gönül vermişiz kişileriz. Mersedesi herkes sever, bmv yi herkes sever, Ferrarinin arasından dönüp bakmayın canlı yoktur herhalde ama onlar bizim 206 ların verdiiği mutlululu zevki vermezler kardeşim. Biz bu peynir tenekelerini seviyoruz kardeşim varmı daha ötesi. 

-------------
2011 Clio SW Gümüş
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2015 Saat 09:20
Arkadaşlar tartışmalarımızı kimseyi kırmadan hakaret etmeden yapmaya gayret gösterelim herkezin malı kendine güzeldir bir araç arızalı diye bütün markaya kimse mal edemez burada aracı hiç sıkıntı çıkarmamış insanlarda var artık bu aracı yakıcam diyen insanlarda var lütfen saygı çerçevesini aşmayalım

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2015 Saat 15:31
Boş konuşmayı seven arkadaş bide mesajları okumayı becerebilirse atarlanmayıp zaten bi sorun kalmayacaktı.
Her 206 aynı olacak diye bi zorunluluk yok ama arıza verme ihtimali fazla bu cümleyi gayet basit anlamak çok zor olmamalı okuyunca

Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2015 Saat 15:33
0 km alınan bir 307 nin arıza veriyorsa benlik bişey olammalı

Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2015 Saat 16:14
Kardeşim senin anlayışın kıt mı? Adam ol beni kastederek cevap yazma. Çok delikanlıysan gel diyorum sana. Birlikte dolu konuşalım.

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2015 Saat 16:17
Bizde atar gider olmaz kardeş biz icraate bakarız. Çenen kadar yüreğinde çalışıyorsa gel misafirim ol.

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2015 Saat 16:42

0 km alınan bir 307 nin arıza veriyorsa benlik bişey olammalı

Burda boş konuşanın sen olduğunu herkes farkında. Kardeşim hem diyorsaun her 206 aynı olacak değil diye hemde tüm 206lar peynir tenekesi araba bile demem diyorsun sen kendi söylediklerinde bile celişiyorsun. Amacın nedir onu anlayamadım. Burda birilerine sataşmakla ne kazanacaksın eline ne gececek onuda anlamış değilim. ya okuduğunu anlamıyorsun yada yazdığını anlamıyorsun.

0 km araca arıza yaptıryorsan bu benlikde birşey değildir arabaya sen biniyorsan senlik birşeydir kardeş. Nasıl bir düşünce yapısındasın bilemiyorum. Yeni alınan birşey bozulmaz diye bir şeymi var kul yapısı bu sonucda.

-------------
2011 Clio SW Gümüş
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com