Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

frene basinca gelen ses

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=38064
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 19:45
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: frene basinca gelen ses
Mesajı Yazan: koray.turan
Konu: frene basinca gelen ses
Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2015 Saat 10:29
Aeacim dun kaportadan cikti gordugum tablodan cok memnunum yanliz bi sorun oldu ki ben araci verirken yoktu bu sorunlar. Direksiyonu saga sola cevirdigimde hafif bi ciyaklama + 30 40 km hizda giderken frene bastigim sol on taraftan bi takirti geliyo hizli giderken frene bastigimda bu olay yok aracimi cok seviyorumm ama beni sogutmaya basladi bu sorunlar . sıkıntı ne olabilir büyük Bisey mi?

-------------
206 Eskilerden gelen tutku ilk reklam... :)

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2015 Saat 15:33
Guncelll

-------------

Mesajı Yazan: 206quik09
Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2015 Saat 15:35
disk yada balata değiştimi dostum

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2015 Saat 15:39
Balatalarim daha degiselu bir ay olmadi aracı genel bakimdan cikardim sikinti olsa soylenirdi ve degisirdi ama göstermekte fayda var. Baska bi sikinti olma ihtimali varmi çünkü takur tukur sesgeliyo diskten olacagini da pek sanmam

-------------

Mesajı Yazan: sezerinan
Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2015 Saat 22:27
aks larile ilgili bir problem olabilir benimde düşük hızlarda ayağımı gaz pedalından cekince tak diye bir ses geliyor

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2015 Saat 00:44
Sağa sola çevirirken cıyaklama sesi tam olarak anlayamadım ama yatak gıcırtısı gibi birşeyse sağ sol yaptığında ön takım salıncaklardandır.Bi ön takıma baktır bence disklerin sağ sol yapma ile alakası yok çünkü disk problemi genelde frene basınca kuş sesi gibi bir ses özellikle yaz aylarında ayrıca frenleme esnasında titreşim gibi sıkıntılarla başlar.Aks problemide titreşim vuruntu gibi şeyler yaratır.Eğer direksiyon sisteminde bir sorun oluşmadıysa ön takım rot rotiller salıncaklar bir gözden geçsin derim ben.Araçtan soğumayın bunlar olur alışmalısınız daha bunlar birşey değil canınızı sıkmaya değmez.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2015 Saat 01:27
Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

Sağa sola çevirirken cıyaklama sesi tam olarak anlayamadım ama yatak gıcırtısı gibi birşeyse sağ sol yaptığında ön takım salıncaklardandır.Bi ön takıma baktır bence disklerin sağ sol yapma ile alakası yok çünkü disk problemi genelde frene basınca kuş sesi gibi bir ses özellikle yaz aylarında ayrıca frenleme esnasında titreşim gibi sıkıntılarla başlar.Aks problemide titreşim vuruntu gibi şeyler yaratır.Eğer direksiyon sisteminde bir sorun oluşmadıysa ön takım rot rotiller salıncaklar bir gözden geçsin derim ben.Araçtan soğumayın bunlar olur alışmalısınız daha bunlar birşey değil canınızı sıkmaya değmez.

Direksiyon sistemimde bi sikinti yok sanirim on takımla ilgili. Araba calismiyorken icinde haraket edince bile cikiyo bu ses tikir tikir bazende yatak gicirtisi gibi aynen

-------------

Mesajı Yazan: ysndrsn19
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2015 Saat 20:18
Benim aracimda sabah ilk 20 dakika boyunca frene bastigimda arkadan surtme sesine benzer bi ses geliyo meden olabilir acaba

Mesajı Yazan: riderzist
Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2015 Saat 22:10
Balatalarınızı orjinal alın yada bosch. gıcırdama ise yaylardan geliyor gibi ama değil bence bende de var her iki sorun. eski balataları değiştirince oldu. orjinali varken yoktu. yerli takmışlar en kısa zamanda değiştireceğim. çok sinir bi ses. arkaya biri oturduğunda el frenni çekili iken gelir dikkat edersen oda balatalardan sanırsam. eskiyse balataların değiştirsen iyi edersin sertleşmiştir. aman ha sakın orjinalden vazgeçme 30 tl daha pahalı ama 20 bin km 30 bin km de değişiyor sonuçta... 

-------------
EN İYİ TAMİR, BAKIMDIR ...

Mesajı Yazan: riderzist
Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2015 Saat 22:14
balata bitmiş yada sertleşmiştir. disklerin ide kontrol ettir bi çok inceldiyse eğer yeni balata taksanda diskte oyuk oluştuğundan dolayı sürtme sesi gelir. inceldiyse sağlıklı değil hem Allah korusun en önemli şeyler fren tekerlek.

-------------
EN İYİ TAMİR, BAKIMDIR ...

Mesajı Yazan: palet
Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2015 Saat 20:09
Ggelen takırtı : kaportacının unuttuğu takımdandır..:-)). 
Ciyaklama sesini ,kalkış anında debriyajı bıraktığınızda yapıyorsa egsoz boğaz contası değişecektir. pek maliyetli bir işlem değildir. Direksiyonu sağa sola çevirdiğinizde wııın wııın şeklinde bir ses geliyorsa, direksiyon pompasından gelme ihtimali var.

-------------
2013 - 508 Allure 1.6 e-HDİ

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net