Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206+ DTS Gaz Sistemi LPG'ye geçmeme sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206+
Forum Tanımlaması: Peugeot 206+, 206 serisinin devamıdır. 2010-2012 yılları arasında üretilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=37650
Tarih: 14 Ağustos 2025 Saat 06:48
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206+ DTS Gaz Sistemi LPG'ye geçmeme sorunu
Mesajı Yazan: ayna
Konu: 206+ DTS Gaz Sistemi LPG'ye geçmeme sorunu
Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2014 Saat 15:59
Merhaba arkadaşlar benim 206+ 2011 41000'de model aracım var.DTS diye bir markanın LPG'si takılı. aracım seyir halindeyken bir anda benzine geçiyor ve gaza geçmek istediğimde motoru bir şey zorlarmış tıkanmış gibi bir kasma gaz almama yapıyor ve geri benzine geçiyor.tekrar tüp düğmesine basıyorum gene tam geçecekken aynısını yapıyor.motoru bağırtıyorum 15-20 dk sonra düzeliyor gaza geçiyor.bunu her zaman yapmıyor.depo az değil yarısı dolu.nadirde olsa tam doluykende yapabiliyor.gaz ayarı yapıldı,kelebek temizlendi,LPG filitresi değişti. Arkadaşlar sizce bunu neden yapar?
Benim kuşkum var lpg alırken adam pompayı taktı bastı ama olmadı ikinci kes birşey yaptı bastı doldu.benim şüphem birincide hava basmışşa eğer depoda hava varsa motora giderken yanmayacağı için benzine geçiyor olabilir mi? yani içinde hava duruyor olablir mi? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: muro_60
Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2014 Saat 19:10
benzine atma durumu map sensöründen yada gaz ayarından yapar güzel bir lpg ustasına baktırmanız lazım tankta hava durumu olabılır tank kac lt se boşken gaz alın kac lt aldıgı belli olur ama benzine atma yapmaz sadece az gaz alır

-------------
peugeot 307 xt premium

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2014 Saat 07:37
Hafta sonu götürücem ama işte burda pek lpg ustası yok. Hele bu lpg den anlayan hiç yok yeni taktirsam hangi marka önerirsiniz uygun ve sorun çıkarmayacak?

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2014 Saat 18:45
sizin butcenize kalmış atıker en hesaplısı 1000 lraya takıyolar landırenzo veya brc başka tanımam 1800 2000 arası bunlarda:) kendımde atıker kullanıyorum bi sıkıntıda yok aslında hersey takan usta da bitiyor 

-------------
peugeot 307 xt premium

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2014 Saat 18:48
Sağolasın peki sadece beyini değiştirsem öyle birşey mümkün mü?

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2014 Saat 16:20
aynı markaysa sorun olmaz baska taktıracaksanız tesisatta degişmesi lazım

-------------
peugeot 307 xt premium

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2014 Saat 08:02
Sağolasın muro_60

Mesajı Yazan: sovcont
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2014 Saat 20:18
Geçen hafta benim lpg ısı sensörü arızalanmıştı lpg ye hiç geçmiyordu. Isı sensörü işevini yapmayınca da olabiliyor. Atiker Garantiden hemen değiştirdi, sorun çözüldü. Böyle bişey olabilir.

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2014 Saat 21:27
Tüpü makineye bağlanınca bu sorun göründü mu peki? Benimki bir süre yapmıyor bazen ansızın yapabiliyor. Sürekli değilde ara ara ortaya çıkıyor bu durum. Sağolun baktirirken sorarım bu durumuda.

Mesajı Yazan: sovcont
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2014 Saat 14:22
Bilgisayardaki bazı değerlerden anladı sanırım. Bilgisayara bağlı iken motorda lpgnin bir yerine dokundu biraz geçti ve araç lpg ye geçti. Tamam ısı sensöründen dedi, değiştirdiler hocam.

Mesajı Yazan: Mesut48
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2014 Saat 16:50
Kardeşim bu sistemin ana bayisi var 6.Sanayi İzmir'de Mustafa Usta,ara bir sor derim.

-------------
__B0DRUMLU__

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2014 Saat 17:36
Orjinalini yazan: Mesut48 Mesut48 Yazdı:

Kardeşim bu sistemin ana bayisi var 6.Sanayi İzmir'de Mustafa Usta,ara bir sor derim.

Arada arıyorum mustafa ustayı uzaktan yardımcı oluyor sağolsun ben erzincan dayım çünkü uzaktayım. Gene bi arayıp sorayım olmazsa.. Sağol

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2014 Saat 17:37
Orjinalini yazan: sovcont sovcont Yazdı:

Bilgisayardaki bazı değerlerden anladı sanırım. Bilgisayara bağlı iken motorda lpgnin bir yerine dokundu biraz geçti ve araç lpg ye geçti. Tamam ısı sensöründen dedi, değiştirdiler hocam.

Tamam hocam sağolasın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net