Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bu soket nereye ait?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=37554
Tarih: 24 Haziran 2025 Saat 06:49
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Bu soket nereye ait?
Mesajı Yazan: dahi
Konu: Bu soket nereye ait?
Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2014 Saat 20:46
Merhaba arkadaşlar motor sağ kısmını bugün kontrol ederken boşta soket gördüm inceledim fakat takılacak kısım bulamadım sizce nereye ait bu soket.

Araç 307 1.4 HDi

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2014 Saat 20:51
Arka kısım karanlık çıkmış onunda net resmi

Mesajı Yazan: Ahmet_ach
Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2014 Saat 21:35
sanki far motoruna ait gibi

-------------
Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2014 Saat 10:08
Orjinalini yazan: Ahmet_ach Ahmet_ach Yazdı:

sanki far motoruna ait gibi

kontrol ettim de fara kablo boyu kısa oraya ait değil gibi.

Mesajı Yazan: ysndrsn
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2014 Saat 21:17
banada far gıbı farlarınızı acıp bı kontrol etmenızı onerırım yanıp yanmadıgını bıryerlere takılıp kısa kalmıs olabılır

Mesajı Yazan: seydişehirli
Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2014 Saat 12:02
oksijen sensörünün olabilirmi ?

-------------
307 xt kırmızı şeytan

Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2015 Saat 13:02
Orjinalini yazan: seydişehirli seydişehirli Yazdı:

oksijen sensörünün olabilirmi ?

Araç dizel oksijen sensörü yok diye biliyorum hocam. Ustanın kalfasına sordum oda bilemedi.

Mesajı Yazan: seydişehirli
Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2015 Saat 13:09
abi yerini tam olarak belirleyemedim ama sunu söyleyi bilirim sana benim aracta vardı o şekilde bi soket şarj dinamosu konjektörü icin ikinci bir soket yapılmış sonradan acaba o şekilde olubilirmi ?

-------------
307 xt kırmızı şeytan

Mesajı Yazan: riderzist
Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2015 Saat 16:17
Orjinalini yazan: dahi dahi Yazdı:

Merhaba arkadaşlar motor sağ kısmını bugün kontrol ederken boşta soket gördüm inceledim fakat takılacak kısım bulamadım sizce nereye ait bu soket.

Araç 307 1.4 HDi

Bende de var böyle bi sokette bulamadım öle boşta duruyor aynısı. 307xt 1,6 benzinli

-------------
EN İYİ TAMİR, BAKIMDIR ...

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2015 Saat 00:16
Bazı konularda buna benzer müşür soketi gördüm kimi filtreye ait diyor kimi aydınlatma için extra güç alınsın diye konmuş diyor, yolum sanayi tarafından geçerse eğer özellikle ustama sorup size yanıt yazacağım arkadaşlar.

Mesajı Yazan: madblueblacksea
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2015 Saat 01:00
Motorun arka bölgesinde 2 kablolu 4 tane soket var bildiğim. 1.mazot ısıtıcı 2.su sensörü (ikiside mazot filitresine bağlı) 3.geri vites muşürü 4.EGR valfi. Far motorları 3 kablolu oluyor genellikle

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2015 Saat 02:47
Dahi, o tarafın far motoru çalışıyor mu onuda bi kontrol edip yazarsan.? bende çalışmıyor o soketin olduğu taraftaki far motoru. aynı soket 

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2015 Saat 15:40
@rizerzist kontrol. Ettim iki tarafındaki çalışıyor sorun yok.

Acaba mazot filtresine mi ait diye aküyü söktüm baktım tek soket var arka kısım da başka yer yok, diğer kablosu da sanırım iç kısımda direk sensöre takılı.

Eğer benim göremediğim yerde takılı ise onu bilemiyorum.

http://imageshack.com/a/img661/8683/w8S9oY.jpg

Fazlada kurcalamadim malum ölüyle çok uğraşırsan derler ya ona dönmesin diye topladım.

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2015 Saat 16:45

Acaba mazot filtresine mi ait diye aküyü söktüm baktım tek soket var arka kısım da başka yer yok, diğer kablosu da sanırım iç kısımda direk sensöre takılı.

Fazlada kurcalamadim malum ölüyle çok uğraşırsan derler ya ona dönmesin diye topladım.

aynen iyi yapmışsın. bi ara bakıma bişeye gidince sorarsın elektrikçiye uğrayıp. ben dayanamadım şimdi gittim sordum lpg yi bilgisayara bağlama soketiymiş bendeki ama buna çok benziyor. baktım oralarda başka öyle bi soket var mı diye hepsi takılı biyerlerde...
 dizel i olan arkadaşlar okuduğunda bakarsa araçlarına bilgi verebilir.

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2015 Saat 16:46
bu arada da far motoru gitmiş içinde olduğu için tamiri yapılamıyomuş ya dışarıya takcaz yada farları yenileyeceğim

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2015 Saat 20:17
Orjinalini yazan: riderzist riderzist Yazdı:

aynen iyi yapmışsın. bi ara bakıma bişeye gidince sorarsın elektrikçiye uğrayıp. ben dayanamadım şimdi gittim sordum lpg yi bilgisayara bağlama soketiymiş bendeki ama buna çok benziyor. baktım oralarda başka öyle bi soket var mı diye hepsi takılı biyerlerde...

Geçmiş olsun,soketler benziyorsa sizin ustanın dediği de olmayabilir gibi geldi bana,bir bilen çıkar herhalde(:

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2015 Saat 20:47

Orjinalini yazan: riderzist riderzist Yazdı:

Geçmiş olsun,soketler benziyorsa sizin ustanın dediği de olmayabilir gibi geldi bana,bir bilen çıkar herhalde(:

yok yok:) onayını aldım atikere gidip lpg filtresini değiştireyim dedim hem onu bi sorayım hatta taktı bilgisayara bağladı. dizel olan bi arkadaş bakarsa nerede olduğunu söyleyebilir belki ama en iyisi elektrikçiye gidip sormak.. çok sağol

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2015 Saat 20:50

Mazot ısıtıcısının fişi hocam. Kablolarının diğerlerinden kalın olması lazım zaten. Aracı aldığımda benimkide takılı değildi baya aramıştım. Filtreyi değişenin işgüzarlığı

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2015 Saat 20:52
Resmi çevirdim ama ters çıkmış yinede kusura bakmayın. Filtrenin arka alt bölgesinde yeri

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2015 Saat 21:01
Orjinalini yazan: madblueblacksea madblueblacksea Yazdı:

Mazot ısıtıcısının fişi hocam. Kablolarının diğerlerinden kalın olması lazım zaten. Aracı aldığımda benimkide takılı değildi baya aramıştım. Filtreyi değişenin işgüzarlığı

Çok sağol ustaların başında durmak gerek ben hep başında beklerim söktüklerine bakarım takarken doğru yere mi takıyor onada bakarım. 

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2015 Saat 21:37
Orjinalini yazan: madblueblacksea madblueblacksea Yazdı:

Çok sağol hocam, demek arka kısımda kalıyormuş. Filtreyi değiştiren eski bir peugeot yetkili servis çalışanı olduğu için takmama gibi unutkanlığı olacağını düşünüyorum sarsıntılardan yerinden çıkmış olabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net