Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

PEUGEOT 206 MUAYENE ÖNCESİ

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=37478
Tarih: 08 Kasım 2025 Saat 14:52
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: PEUGEOT 206 MUAYENE ÖNCESİ
Mesajı Yazan: denizci33
Konu: PEUGEOT 206 MUAYENE ÖNCESİ
Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2014 Saat 17:48
Selamlar herkese,

Aracım 1,4 fever otomatik 2008 benzinli / lpg yok.

6 aralıkta muayeneye gireceğim.

Aracın arka stoplarında ledler yanmıyordu; forumdan bir arkadaştan orjinal arka stoplar aldım muayene için daha fırsat olmadı taktıramadım.

Araçta angel xenon mercekli farlar var; çoğunluk geçmez diyor; bende orjinalini arıyorum; muayene öncesi değiştireceğim.

Yüzde yüz bilgili arkadaşlara soruyorum;

esenyurtta gireceğim muayeneye;

1- bu farlar sorun olurmu??
2- arkada sonrada görüntü olsun diye takılmış egzost var; ama öyle bağırtmalı falan değil şekil yani o kadar.
3- bunlar dışında nelere çok dikkat ederler; gitmeden nelere dikkat etmeliyim?

son zamanda muayene geçirmişler yardımcı olursa sevinirim?

şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2014 Saat 17:56
gecen aylarda esenyurtta girmis biri olarak sana yardımcı olayım, arka stoplardaki ledlerden 1 tanesi yanmasa kalıyorsun, angela mercege karısmıyorlar tek istemedikleri sonradan takılma xenon far, fabrikasyon sarı ampul istiyorlar, sislerde orjinal sarı olmalı. muaynede en cok dikkat edilen unsur ışıklandırma sistemin.
goruntu olsun diye takılan egzozdan kastın, orjinal egzoza takılan egzoz ucu ise sorun yok. fakat orjinal egzoz yerine baska bir egzoz varsa gecmez. bir de far ayarını yaptır, ön camda film varsa soktur. simdilik aklıma gelenler bunlar. zaten muayneye gitmeden servisine ugra genel bir baksınlar eksiklerini görürlerse tamir ederler. cunku hic aklında olmayan birseyden muayneden kalabilirsin. kolay gelsin.

-------------
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)

Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2014 Saat 18:00
ek not, hic bir eksinin yoksa, randevu saatinde orda oluyorsun ve toplamda yarım saatte işin halloluyor. gercekten cok ilerletmisler isi, oglen aramda gittim hallettim. tek sorun avcılar trafigi oldu. trafikte onların kabahati değil.

-------------

Mesajı Yazan: yawruaslan
Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2014 Saat 21:49
Vaktin varsa hic bisey yapmadan muayeneye gir kalirsan eksiklerini tamamlarsin yine ucretsiz girersin ben oyle yapiyorum sahsen :)

-------------
i my quick !

Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2014 Saat 10:25
@@herry

teşekkür ederim;  angel lardaki xenonu söküp; normal sarı halojen taksam yine de angeldan sorun olur mu? o da orjinal değil ya.?

Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2014 Saat 11:23
normal sarı farların olsun, sorun yasamazsın. park ampullerini de kontrol etmeyi unutma. yandıklarından emin ol.

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2014 Saat 11:23
normal sarı ampullerin olsun, sorun yasamazsın. park ampullerini de kontrol etmeyi unutma. yandıklarından emin ol.

-------------

Mesajı Yazan: outlaw
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2014 Saat 11:24
Orjinalini yazan: denizci33 denizci33 Yazdı:

@@herry

teşekkür ederim;  angel lardaki xenonu söküp; normal sarı halojen taksam yine de angeldan sorun olur mu? o da orjinal değil ya.?
ANGEL FARLAR 3D STOPLAR SIKINTI DEĞİL BEN YILLARCA ÖYLE GİRDİM VİZEYE XENON HARİÇ TABİ..

-------------
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant
185/50/14 toyo proxes t1r

Mesajı Yazan: 206x-line
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2014 Saat 21:05
Aracta angel far varsa zenonsuz geciyor benimkisi gelmisti aynen esenyurt ta arka stoplarım farklıydı neymiş yandığı belli olmuyormus bende orjinalini takarak gelmisti tavan kaplama gecmedi baktıkları bunlar vede silecek suyu silecekler fren sistemi lastikler felan baskada birey yok aracım düşük olduğu halde sorun olmadı birde egzost abartı felansada geçmiyor bilgine

Mesajı Yazan: 10ur28
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2014 Saat 17:18
Konu hortlasmıs gibi olmasın da benimde martta muayenem var esenyurtta gireceğim Aracım Quiksilver orjinal jantı 15 inc celik jant... üstünde 17 Rc jant var. Kalırmı bu sekilde düsüncesindeyik. aracı aldığım kisi 2 kez geçtim dedi ama ben pek inanmadım? Sorun yaratıyormu acaba?

-------------
206 quicksilver 1.6 16V 3K

Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2014 Saat 23:37
17 rc jantmi quickte resim gorme sansim varmi acaba ? Merak ettim :)

-------------
i my quick !

Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2014 Saat 23:42
Var tabi ama yüklemeyi beceremiyorum ben:)

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2014 Saat 15:05
Orjinalini yazan: 10ur28 10ur28 Yazdı:

ya çok özür dilerim benim kafa quick yazsını görünce direk 106 ya gitti sizin arac 206 ymıs :) afedersiniz

-------------
i my quick !

Mesajı Yazan: karayel1984
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2014 Saat 15:08

jantta sıkıntı olmuyor ben 206 1,4 hdi üzerinde 17 jantla geçtim

esenyurt muayene istasyonu için bir not: 3 gün önce cuma günü abimin aracını mauyneye götürdüm 10:30 randevu saatimdi, 12:10 da çıkabildim muayeneden çok yoğundu, daha önce kendi aracımı hadımköye götürdüm bikaç kez orda böyle bi gecikme yaşamamıştım...

Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2014 Saat 15:49
bizzat tüvtürkü arayıp sordum... geçen gün böyle böyle dedim 15 celik jantla cıkıs yapıyor orjinalinde aracım dedim üstünde 17 inc var dedim... Müsteri hizmetleri "biz sadece jantların lastiklerin aynı ebatta olup olmadığına bakıyoruz. Ama yinede ben sizi içeriden birine (Muayene istasyonundan biri galiba) sizi araması için not geçeyim" dedi... 15 dk sonda biri aradı... Aynı şeyleri ona söyledim.. Bana aracın orjinal jantta olması gerektiğini söyledi... O şekilde kalırmış... Şaştım kaldım.. Kimileri senin gibi sıkıntı olmadığını söylüyor kimileri ise geçmez diyor... Oradaki kişiye bağlı bir durum bu galiba

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2014 Saat 16:01

bizzat tüvtürkü arayıp sordum... geçen gün böyle böyle dedim 15 celik jantla cıkıs yapıyor orjinalinde aracım dedim üstünde 17 inc var dedim... Müsteri hizmetleri "biz sadece jantların lastiklerin aynı ebatta olup olmadığına bakıyoruz. Ama yinede ben sizi içeriden birine (Muayene istasyonundan biri galiba) sizi araması için not geçeyim" dedi... 15 dk sonda biri aradı... Aynı şeyleri ona söyledim.. Bana aracın orjinal jantta olması gerektiğini söyledi... O şekilde kalırmış... Şaştım kaldım.. Kimileri senin gibi sıkıntı olmadığını söylüyor kimileri ise geçmez diyor... Oradaki kişiye bağlı bir durum bu galiba

enteresan ama kalacagını düşünmüyorum masraf etmeden bir sokun bırakırlarsa değiştirirsiniz benden tavsiye ben girmeden masraf edilmesine karsıyım ordaki adama kalmıs birsey angel farlar gecmez diyolar geçiyor amerikan park gecmez dediler geçti katalizatör yok kesin kalırsın dediler onuda geçti araç yere cok yakın bırakırlar dediler ondanda gecti ama gel görki frenden bi sürü sorun cıkarttılar ( hiç bir sorun yokken ) onuda bagır cagır geçirttirdim imzalayıp yolladılar bence hiç masraf etme zaten 2. muayenede sadece kaldıgın yere bakıyolar ve ücrette almıyorlar götür arabanı sinyalizasyon sistemin cok iyi olsun gerisi fasa fiso götür belki geçer kalırsada neyden kalırsa onu yaptır bi defa daha randevu al götür geç kurtul

-------------
i my quick !

Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2014 Saat 16:24
kesinlikle öyle yapıcam bu yorum iyi oldu... sinyalizasyon dediğin sinyaller dimi:) varsayıyorum kaldım... kaç gün içinde gitmem gerek? tekrar randevumu alacağım? 

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2014 Saat 16:55

kesinlikle öyle yapıcam bu yorum iyi oldu... sinyalizasyon dediğin sinyaller dimi:) varsayıyorum kaldım... kaç gün içinde gitmem gerek? tekrar randevumu alacağım? 

evet sinyalizasyon, sinyaller ampuller aydınlatmaların. kalırsan da 30 gün icerisinde muayne tekararı yapacaksın, ücretsiz.

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2014 Saat 17:24

ilk muayeneden bırakırlarsa 30 gün içersinde tekrar ücretsiz muayeneye gireceksin neyden kaldıysan aracının o kısmına bakıp geçirecekler ama 2. muayenedende kalırsan 3. muayeneye aynı ilki gibi muayene ücreti ödersiniz bilginize

-------------
i my quick !

Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2014 Saat 17:34
hımm bu bigiler ilaçç.... Ön farlara film cekilmiş bu arada simsiyah cinsinden değil ama? Aydınlatma denince? sıkıntı olurmu?

-------------

Mesajı Yazan: dijiland
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2014 Saat 05:21
ama çok karıştıryorsunuz bazı şeyleri biri arıyor soruyor digeri bu olur şu olmaz diyor Big smile :)) bu kadar incelrseniz  oradaki kişi kılıgına yapacagını yapar ;)  gidiceksiniz paşalar gibi  tüv garajına  ilk kontrollerde ne eksikleriniz var nelerin yapılmasını size söylerle  size bir süre tanınır yaptırı gidersiniz hiç bir sorunsuz gecersiniz ilk başta  masraf ederseniz aracınız kalırsa ek bi masraf daha acarsınız  buda size pahalıya patlar ...... elektirik aksamınıza çok dikkat edin  ve zenonsuz   lambalrdan kacının bu kadar .....

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2014 Saat 11:19
arkadaşlar benim muayene 12 aralıkta bitiyor. 6 aralığa gün aldım ; şimdi 6 aralıkta eksikler buldu diyelim; bu 1 ay süreç varya ; bende 23 aralıkta gün aldım mesela; şimdi beni 12 aralık 23 aralık arasında polis çevirse; ceza yazar mı_? yoksa elime bir kağıt mı verecekler müsaadeli araç diye?

Mesajı Yazan: KILIÇ
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2014 Saat 11:29
sen muayeneye 6 aralıkda girecegin için olası bir muayene tekrarında sana 30 günlük süre tanınır ve normal bir muayene cıktısı alırsın üzerinde ağır kusurlu ve kalma nedenleri yazar ve muayene tekrarı olduğu yazar üzerinde.  trafik sana bişi diyemez o kağıdı gösterdiğinde ancak 30 gün içinde mutlaka  kusurları düzeltip gitmelisin eger süre gecerse tekrar muayene ücreti ödemek zorundasınız.

-------------
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2014 Saat 12:18

arkadaşlar benim muayene 12 aralıkta bitiyor. 6 aralığa gün aldım ; şimdi 6 aralıkta eksikler buldu diyelim; bu 1 ay süreç varya ; bende 23 aralıkta gün aldım mesela; şimdi beni 12 aralık 23 aralık arasında polis çevirse; ceza yazar mı_? yoksa elime bir kağıt mı verecekler müsaadeli araç diye?

6 aralıkta muayneye girecegin icin, kalma gibi bir durum olursa 6 aralıktan gecerli olmak uzere 1 ay boyunca cevirmede sıkıntı yasamazsın, muayne istasyonu 6 aralıkta muayneye girdigin ve agır kusurdan kaldıgına dair bi kagıt verecek bu da demek oluyor ki 6 ocaga kadar muayne yuzunden trafik seni baglamaz. umarım gecersin bunlara hic gerek kalmaz.

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2014 Saat 23:47
son durum nedir bugun 6 aralık  Thumbs Up

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2014 Saat 08:19
bugun 8 i ne oldu ne bitti bekliyoruz ama ?

-------------
i my quick !

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2014 Saat 09:24
Arkadaşlar selamlar;

ilk önce emniyet kemerlerine baktılar; arka ve ön full eksiksiz ve çalışıyor olması lazım. 
Ardından aydınlatmalara baktı, xenonu sordum; gördüğüm anda değiştir gel diye uyarırdım dedi; xenon yasak yani. angel farlar sorun değil; içi sarı olduğu sürece. Onun dışında kaputu açtık beraber; aküye baktı sağ soluna; akü yuvası oynuyordu; onu hafif kusur yazdı; sağlamlaştır dedi.
cam filmi vardı; onu hafif kusur yazdı; ama çok ince bi film bendeki.
kısa ve uzun far ayarlarını hafif kusur yazdı.. Ama yine de kaldık muayeneden:) 

Sebebi sistemsel;

emniyetin yazdığı araç sınıfıyla ; gerçek araç sınıfı uyumsuzmuş; bi kağıt verdiler; bunla emniyete git; ücretsiz düzelttir dediler, sonra gidecem ve muayene bitmiş olacak. mekanik bir sorundan hafif kusurlar dışında sorun çıkmadı.

Yani kısaca sizin elinizde olan şeyler muayeneden kalmamanız için;

emniyet kemerleri
trafik seti
aydınlatmalar

Bunlar full olsun , gerisi kısmet artık.. ha bide bütün silecek; su püskürtme falan bunlarada dikkat edin; eksiksiz çalışmıyorsa yaptırın.

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2014 Saat 15:57
nasıl uyumsuzlukmuş ki bu, en son ne zaman ruhsat degisti sizin? ücretsiz düzeltme olacağını sanmıyorum, ruhsat sayfası degisecekse para ödeyeceksiniz.

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2014 Saat 16:48
@@HERRY

5-6 ay önce aldık arabayı; ruhsat yeni değişti kısaca... öpe öpe kendi hataları olduğu için düzeltecekler. ama ruhsatla alakalı değil sanırım; emniyetin kendi içinde sınıf kaydı var m1 m2 gibi galiba; emniyetin kaydıyla aracın fabrika çıkış kaydı(tüvtürkteki) uymuyormuş. o iş hallolunca yine burdan bilgi veririm size ama 2 hafta falan sonra. 
bu arada diyelim dediği gibi benden para aldılar; hiç üşenmeden; gider davamı açarım. ama geç ama değil; faiziyle 3 kuruş paranın peşine düşerim..  yalnız teknisyenin daha önce de başına gelmişki para falan vermiyosunuz kesinlikle dedi.

Mesajı Yazan: suppor
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2014 Saat 21:38
Bu ayin sonunda bende giricem muayeneye ancak korna bagcen caliyo bazen calmiyo :/
Bi sikinti olurmu

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2014 Saat 23:56
Orjinalini yazan: suppor suppor Yazdı:

Bu ayin sonunda bende giricem muayeneye ancak korna bagcen caliyo bazen calmiyo :/
Bi sikinti olurmu

korna çalmaması agır kusur, ilk baktıkları sey zaten, biner binmez ilk iş kornaya basıyorlar.

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2014 Saat 00:05

@@HERRY

5-6 ay önce aldık arabayı; ruhsat yeni değişti kısaca... öpe öpe kendi hataları olduğu için düzeltecekler. ama ruhsatla alakalı değil sanırım; emniyetin kendi içinde sınıf kaydı var m1 m2 gibi galiba; emniyetin kaydıyla aracın fabrika çıkış kaydı(tüvtürkteki) uymuyormuş. o iş hallolunca yine burdan bilgi veririm size ama 2 hafta falan sonra. 
bu arada diyelim dediği gibi benden para aldılar; hiç üşenmeden; gider davamı açarım. ama geç ama değil; faiziyle 3 kuruş paranın peşine düşerim..  yalnız teknisyenin daha önce de başına gelmişki para falan vermiyosunuz kesinlikle dedi.

siz istasyonda bedava dendigine bakmayın, 70 lira gibi bir rakam alıcaklardır, işlem icin giderken hazırlıklı olun.

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2014 Saat 14:36
@@HERRY 

http://www.habber.net/gundem/tuvturk-arac-muayene-trafik-egm-kaydi-arac-sinifi-sorunu-h714.html 

Galiba çok yaşanıyor şu aralar, güzelce açıklamışlar ; başınıza gelme ihtimaline karşı incelemesinde fayda var herkesin; gitmeden bir kontrol etsinler.

Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2014 Saat 14:58

@@HERRY 

http://www.habber.net/gundem/tuvturk-arac-muayene-trafik-egm-kaydi-arac-sinifi-sorunu-h714.html 

Galiba çok yaşanıyor şu aralar, güzelce açıklamışlar ; başınıza gelme ihtimaline karşı incelemesinde fayda var herkesin; gitmeden bir kontrol etsinler.

http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2351912/emniyet-genel-mudurlugu-kendi-hatasini-parayla-duzeltiyor" rel="nofollow - http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2351912/emniyet-genel-mudurlugu-kendi-hatasini-parayla-duzeltiyor

bir de bu linke bak o halde

-------------

Mesajı Yazan: ysf_syfttn
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2014 Saat 15:13
arkadaşlar konu dışı olacak ama benim 206'nin arka sis lambasında çakar var vizede hafif kusur olarak geçer mi acaba yoksa kalır mı ?

-------------
Sıkıntı Yok Herşey İdeal...

Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2014 Saat 15:39
Orjinalini yazan: ysf_syfttn ysf_syfttn Yazdı:

arkadaşlar konu dışı olacak ama benim 206'nin arka sis lambasında çakar var vizede hafif kusur olarak geçer mi acaba yoksa kalır mı ?

çakar dediginiz sey sisleri açtıgınızda yanıp sonen birsey mi?

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2014 Saat 15:52
çakar yüzde yüz kalır; hiç fanteziye girmeyin.

@@herry 

gelişmeleri aktaracağım, arkadaşım var şişlide trafik polisi; öncelikle ona sordum. ondan sonra da 2 hafta sonra uğrayacağım emniyete; bakalım ne olacak.

Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2014 Saat 15:54
yalnız verdiğin linkte emniyetin cevabında; aslında ücretsiz olması gerektiği yazıyor; muhtemelen bazı iş bilmez habersiz emniyet büroları para istiyorlar; ama genelgeye göre almamaları gerekiyormuş; zaten o para alınan adam dilekçe yazarsa para iade edilecektir muhtemelen.

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2014 Saat 15:36
Orjinalini yazan: herry herry Yazdı:

evet aynen sis lambasının kablosuna çakar devresi bağladım

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2014 Saat 15:53

muayneye gitmeden söktrürmenizi öneririm ya da kabloyu devre dısı bıraksınlar, cunku sisleriniz kontrol edilecek aynıyor mu diye. cakarlar yanarsa agır kusur sayarlar.

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2014 Saat 13:03

muayneye gitmeden söktrürmenizi öneririm ya da kabloyu devre dısı bıraksınlar, cunku sisleriniz kontrol edilecek aynıyor mu diye. cakarlar yanarsa agır kusur sayarlar.

peki ya hiç yanmazsa çakarın devresi var düğmeye basmayınca yanmıyo hafif kusur yazarlarsa sıkıntı olmaz ama

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2014 Saat 18:24
sis lambası özelliğini taşıdığı için o görevi görmez ise ayrıca hic yanmaz ise muayeneden ağır kusurlu olarak kalınır...

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2014 Saat 14:37
teşekkür ediyorum :)

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2014 Saat 15:58

yalnız verdiğin linkte emniyetin cevabında; aslında ücretsiz olması gerektiği yazıyor; muhtemelen bazı iş bilmez habersiz emniyet büroları para istiyorlar; ama genelgeye göre almamaları gerekiyormuş; zaten o para alınan adam dilekçe yazarsa para iade edilecektir muhtemelen.

var mı bir gelisme ? emniyete gittiniz mi işlem için ?

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2014 Saat 17:39
Yok valla gitmedim daha kaç gün oldu:)  

Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2014 Saat 16:31
@@herry

bugün gittim emniyete; para falan almadılar; güncelleme yapıldığına dair kağıt verdiler araç sınıfıyla ilgili.. o kadar.. zaten ruhsat falan değişmedi.. şimdi muayeneye tekrar gidecem; sonucu yazarım..

Mesaj Tarihi: 16 Ocak 2015 Saat 15:57
Muayeneyi 3 hafif kusurla atlattık:)  sorusu olana yanıtlarım..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net