Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Benzinde Çalışmama Sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 306
Forum Tanımlaması: 306, 1993'ten 2002'ye 309'u değiştiren küçük bir aile otomobilidir, ancak 2001'de 307 ile değiştirilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=37436
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 19:39
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Benzinde Çalışmama Sorunu
Mesajı Yazan: ihsanozlesmis
Konu: Benzinde Çalışmama Sorunu
Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2014 Saat 07:39
Selamün Aleyküm Arkadaslar.

Aracım 306 Düz Vites.Sorunum ise; arac benzinde Stop Ediyor,gazdan ayagımı cektigim anda.tüpe gectiginde hicbir sıkıntı yok.motorun soguk veya sıcak olması fark etmiyor.ayrıca bilgisayar baglayınca da hata vermiyor.Bujiler Buji kabloları hava filtresi benzin pompası oksijen sensörü yeni değişti.yani bu parcalar aslında sorunu cözmek için değişti malum hata olmayınca deneme yanılma yöntemine yöneliyor tamirciler...aranızda bu sorunu yaşayan veya yaşayıpda cözen,cözüm yolu sunacak arkadaslar varsa cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...

-------------
Olmadı Öyle Yaparız...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Mnc106
Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2014 Saat 07:45
Aynı sorun ben 106da yaşadım dostum benim enjektör yerinden çıkıyordu sürekli stop ediyordu çok can sıkıcı bi durum umarım en kısa sürede çözülür

Mesajı Yazan: _ali_
Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2014 Saat 10:32
Gazda bir kaçak olabilir mi bakıldı mı? Böyle bir şey olabilir mi bilmiyorum ama yani motora hem benzin hem gaz gidip boğuluyordur...

-------------
206 1.4 + LPG

Mesajı Yazan: popeyes
Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2014 Saat 13:40
Orjinalini yazan: ihsanozlesmis ihsanozlesmis Yazdı:

Aracım 306 Düz Vites.Sorunum ise; arac benzinde Stop Ediyor,gazdan ayagımı cektigim anda.tüpe gectiginde hicbir sıkıntı yok.motorun soguk veya sıcak olması fark etmiyor.ayrıca bilgisayar baglayınca da hata vermiyor.Bujiler Buji kabloları hava filtresi benzin pompası oksijen sensörü yeni değişti.yani bu parcalar aslında sorunu cözmek için değişti malum hata olmayınca deneme yanılma yöntemine yöneliyor tamirciler...aranızda bu sorunu yaşayan veya yaşayıpda cözen,cözüm yolu sunacak arkadaslar varsa cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...

arkadaşım bana dua et benim gibi adamlara bu formun ihtiyacı var :D :D

benzin deposunun basıncı 2,5 bar olması gerekli bu basınç sende sanırım 1,5 barın altına düşmüştür
benzin pompalarken basınç yetersiz geliyordur. ayrıca aracını çeyrek deponun altında kullandığın için
bütün pislikler enjektörlerini tıkadığını düşünüyorum.
sen öncelikle benzin deposunun şamandırasını falan temizlet 
ardından depoyu fulle ve içine temizleyici tabletlerden at büyük ihtimalle düzelecek

bana da dua edersin

-------------
gelmiş geçmiş en iyi coupe 406 coupedir.

Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2014 Saat 16:29
Ustamda enjektöre sıra geldi dedi ama işde... oksijen sensöründen dedi değiştik,pompadan dedi değişdik, işin acıkcası kararsızlık başladı bende 

-------------
Olmadı Öyle Yaparız...

Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2014 Saat 16:31
Orjinalini yazan: _ali_ _ali_ Yazdı:

Gazda bir kaçak olabilir mi bakıldı mı? Böyle bir şey olabilir mi bilmiyorum ama yani motora hem benzin hem gaz gidip boğuluyordur...

O da olabilir aslında ama tüpcüye kac kere gittim sorunun benzinde  gazda sorun yok dedi her tamirci gibi...

-------------
Olmadı Öyle Yaparız...

Mesajı Yazan: popeyes
Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2014 Saat 16:33

Orjinalini yazan: _ali_ _ali_ Yazdı:

O da olabilir aslında ama tüpcüye kac kere gittim sorunun benzinde  gazda sorun yok dedi her tamirci gibi...

gazda sorun yok zaten benzinin enjektöre gelmemesi yada az gelmesi problemi var benim dediğim basınç ve benzin şamandıra olayını atlama ben net söylüyorum araştır mutlaka bir kaç forumda daha karşına çıkacak

-------------
gelmiş geçmiş en iyi coupe 406 coupedir.

Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2014 Saat 16:35
Orjinalini yazan: popeyes popeyes Yazdı:

arkadaşım bana dua et benim gibi adamlara bu formun ihtiyacı var :D :D

benzin deposunun basıncı 2,5 bar olması gerekli bu basınç sende sanırım 1,5 barın altına düşmüştür
benzin pompalarken basınç yetersiz geliyordur. ayrıca aracını çeyrek deponun altında kullandığın için
bütün pislikler enjektörlerini tıkadığını düşünüyorum.
sen öncelikle benzin deposunun şamandırasını falan temizlet 
ardından depoyu fulle ve içine temizleyici tabletlerden at büyük ihtimalle düzelecek

bana da dua edersin

Basınc hiç ölcülmedi tavsiyeni dikkate alıp ölçtüreyim.
dediğiniz gibi benzini genelde ceyrek deponun altında kullanıyorum.
ustam(?) enjektörden şüpheli bakalım sonuc ne olacak 
aracım düzelsinde binlerce kez dua ederim Smile 

-------------
Olmadı Öyle Yaparız...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net