Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Rölantiden Düşme Stop Sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=37010
Tarih: 10 Ağustos 2025 Saat 01:06
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Rölantiden Düşme Stop Sorunu
Mesajı Yazan: themurat54
Konu: Rölantiden Düşme Stop Sorunu
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2014 Saat 11:00
Aracım rölantiden düşerek stop ediyor genelde ilk çalıştırmada oluyor 2007 model 206 sedan tüplü, az önce bir ustaya sordum motor boğazı temizlenecek dedi fiyatınında ortalama 70 TL gibi bi rakam tutacağıı söylediği kullandıkları ilaca göre değişiyormuş.

Ayrıca eğer sorun boğazdan değilse daha pahalı yöntemlerin olduğunu söyledi bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

-------------
Peugeot 206 Sedan
2007 Model, Comfort, 1.4, 75 HP, Benzin/LPG

Cevaplar:
Mesajı Yazan: _ali_
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2014 Saat 11:37
Benzinde kullanınca geçiyorsa LPG geçiş sıcaklığının düşük olmasından olabilir.

-------------
206 1.4 + LPG

Mesajı Yazan: toprak83
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2014 Saat 09:35
boğaz kelebeğini balata spreyiyle temızlıolar oda 7.5 tl civarı...usta temizledikten sonra ne verirsen ver dio...70 tl ye ne yapıomş bu arkadaş...bendede aynı sorun vardı en sonunda elektrikçim aracın rolantisini motor devrini biraz yükseltti ozamandan beri sorun yok...

Mesajı Yazan: ismailkaya
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2014 Saat 21:18
aracın sanırım boğuluyor katalızör egzozun mu tıkalı acaba bogaz kelebegıne ellettırırsen kalıbrasyon yaptırman gerekıyor 

-------------
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2014 Saat 10:59
Umarım çok üzmez

-------------
Peugeot 206 Sedan

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2014 Saat 15:06
Rolanti ayarını yaptırın aracın tekrar boğaz kelebeğindende yapar yapmasınada öyle onun temizliği çok zahmetli bişey değil diğer arkadaşında dediği gibi balata spreyi ile temizleniyor ama alırlar yani ustalar böyle tutturabildiğine iyi niyetli halden anlamayan biri denk geldimi 70 de ister 100 de.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2014 Saat 17:25
Arkadaşlar motor boğazını temizlettirdim sorun ondan mı bilmiyorum gazıda o zamandan beri aynı yerden alıyorum şu anlık bi sorun yok ama temizleme işi 50 TL ye mâl oldu inşaallah kazıklanmamışızdır

-------------
Peugeot 206 Sedan

Mesajı Yazan: Ahmet_ach
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2014 Saat 22:33
biraz fazla almıslar 50 tl çok para bu devirde sanayici olmak var işi bilende yapıyo bilmeyende.
senin yerinde olsam tork tornavida takımı alırım bide balata spreği zaten bunlar 20 tl tutar boğaz kelebeğini ,
rolanti motorunu 6 ayda bir söküp kendim temizlerdim...

-------------
Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg

Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2014 Saat 09:07
Orjinalini yazan: Ahmet_ach Ahmet_ach Yazdı:

biraz fazla almıslar 50 tl çok para bu devirde sanayici olmak var işi bilende yapıyo bilmeyende.
senin yerinde olsam tork tornavida takımı alırım bide balata spreği zaten bunlar 20 tl tutar boğaz kelebeğini ,
rolanti motorunu 6 ayda bir söküp kendim temizlerdim...

Keşke anlasamda yapsam :) dediğin gibi adamlar yapıyo ama gerçekten yapıyolar mı hep bi şüphe kalıyo içimde.

-------------
Peugeot 206 Sedan

Mesajı Yazan: toprak83
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2014 Saat 10:14
BEN 20 TL YE YAPTIRMŞTM 7.5 TLDE SPREY...

Mesajı Yazan: tetik-soner
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2014 Saat 23:18
rölanti valfini değiştir bende de olmuştu yenisi taktım canavar oldu

-------------
Peugeot 206 1.4 xr 2000
Cıtroen Xsara 1.6 16v 2001
Honda Accord 2.0 ex 1994

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2014 Saat 09:00
Orjinalini yazan: tetik-soner tetik-soner Yazdı:

rölanti valfini değiştir bende de olmuştu yenisi taktım canavar oldu

Sizin sorununuz tam olarak neydi, rölanti valfini ne zaman değiştirdiniz ne kadar tuttu?

-------------
Peugeot 206 Sedan

Mesajı Yazan: tetik-soner
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2014 Saat 12:21
geçen sene değiştim..orjinali aşağı yukarı 180 tl yan sanayisi 50-60 tl ...

arac rolantide çalışırken stop etme..bazen ışıklarda beklerken stop etme.. devir gösterge dalgalanması gibi problem vardı...

temizlik yaptırdım ilk kelebek falan kar etmedi bende yan sanayi aldım taktım sorun gitti..

-------------
Peugeot 206 1.4 xr 2000
Cıtroen Xsara 1.6 16v 2001
Honda Accord 2.0 ex 1994

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 23 Ekim 2014 Saat 00:00
1.4 lerinki öyle ya bende motoru değişecektim komple satılıyo dediler 250 lira civarı bi şey o da. Bende stop etme sorunu yok.benzinde hiç sıkıntı yok. sadece araç silkintili çalışıyo ama rolantide dalgalanma yok bilemedim kesin ondan mı acaba.

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesajı Yazan: aksarayli68
Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2014 Saat 00:10
Bende de 1999 model XR var aynı sorun bende de oluyordu ışıklarda stop etme rolantideyken felan, ustama götürdüm durumu izah ettim... bana dedi gaz kelebeği pislenmiştir temizlenmesi lazım dedi hava filtresinin önünden söktü çıkardı iyice balata sprey temizleyicisi ile temizledi taktı şimdi canavar gibi çalışıyor rölantide her daim 1000 devirde araç devir alçalma yükselme yok... 10 lira ya sprey aldım malum kış geldi dedim radyatöre antfriz kattırdım 25 lira verdim çıktım geldim.

Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2014 Saat 16:41
Orjinalini yazan: aksarayli68 aksarayli68 Yazdı:

Bende de 1999 model XR var aynı sorun bende de oluyordu ışıklarda stop etme rolantideyken felan, ustama götürdüm durumu izah ettim... bana dedi gaz kelebeği pislenmiştir temizlenmesi lazım dedi hava filtresinin önünden söktü çıkardı iyice balata sprey temizleyicisi ile temizledi taktı şimdi canavar gibi çalışıyor rölantide her daim 1000 devirde araç devir alçalma yükselme yok... 10 lira ya sprey aldım malum kış geldi dedim radyatöre antfriz kattırdım 25 lira verdim çıktım geldim.
Hocam senin adına sevindim ama bende temizlettirdim ama yine stop sorunu oluyor. Genelde sabahları ilk çalıştırmada oluyor sanırım lgp ile alakalı bir sorun benim ki. Çok aşırı derece olmuyor ama insanın canını sıkıyor.

Bu arada sizi araç tüplümüydü benzinde falan yapıyor muydu aynı sorunu.

-------------
Peugeot 206 Sedan

Mesajı Yazan: aksarayli68
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2014 Saat 21:25
Orjinalini yazan: themurat54 themurat54 Yazdı:

Orjinalini yazan: aksarayli68 aksarayli68 Yazdı:

Hocam senin adına sevindim ama bende temizlettirdim ama yine stop sorunu oluyor. Genelde sabahları ilk çalıştırmada oluyor sanırım lgp ile alakalı bir sorun benim ki. Çok aşırı derece olmuyor ama insanın canını sıkıyor.

Bu arada sizi araç tüplümüydü benzinde falan yapıyor muydu aynı sorunu.

Ben temizlettirdikten sonra gram gaz yaktırmadım, sürekli benzin ile kullandım aracımı. Gazdan dolayı böyle yaptığına inanıyorum

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net