ust kapak degisti buji yagliyor
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36928
Tarih: 13 Ağustos 2025 Saat 12:28 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: ust kapak degisti buji yagliyor
Mesajı Yazan: enginpolat46
Konu: ust kapak degisti buji yagliyor
Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2014 Saat 16:59
Selam arkadaslar aracim 206 1.4 feline benzinli 2006 model once motor kitledi diye konu acmistim aracin ust kapagini siteden bi arkadastan tedarik ettim taslama yapildi contalar takildi motor toparlandi bana maliyeti 1200 lirayi gecti Motor kitleme sebebi sibob kesmis yuvasi pistona baski yapinca kitlemis motoru Tamirci arkadas ust kapak sokuluyken pistonu bana gosterdi buraya biraz vurmus dusen parca dedi ama bir sorun cikaracagini sanmıyorum dedi motoru toparladi 20 30 km gittim yalniz arac gitmiyordu sanki birsey tutuyormus gibi sanki el freni cekili gibi normal yokusta 1. Viteste bile zorlanıyor tekrar goturdum araci calistirdi arac beyaz duman atmaya baslamis bujileri soktueler o bana gosterdigi kilitlemeye sebeb olan gozdeki buji yaglanmis Simdi bana diyor ki bu piston segman kirmis onun icin yaglama yapiyor pistonla segmani tek olarak bulamazmisim Takim olarak almam lazimmis bana 1000 ile 1500 arasi bir masraf gorunuyor diyor sizce ne yapabilirim bana bi yardım edin lutfen...
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2014 Saat 17:17
Birde buji yagli mecbur eve goturdum araci arac 4 bin deviri gecmiyir hemen kesici devreye giriyor
|
Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2014 Saat 17:57
Keşke motoru toplamadan önce pistonun boşluğuna baksaydı şimdi tekrar tekrar boşyere işçilik yapılacak.Engin abi eğer gömleklerde sıkıntı yoksa 1 tane bozuk olan piston değişir 2. el fiyatı tek olarak 50 tl 4 pistonada segman yapılır onunda fiyatı 150 tl motor yağı ve filtresi tekrar değişir silindir kapak contasınıda tekrar değişmek zorundasın yanı parçaların maliyeti toplamda 300 tl tutar gerisi işçilik adamla otur konuş bence
------------- PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ
|
Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2014 Saat 10:06
Usta neden bakmadan kontrol etmeden toplamış motoru o halde. Şimdi bir daha işçilik parası alacak yazık günah yaa. Geçmiş olsun çok üzülerek takip ediyorum.
------------- 206 1.6 Quicksilver 206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline
|
Mesajı Yazan: okan77
Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2014 Saat 23:03
Aslında kendi hatası değil mi ustanın... Zaten söylemiş piston biraz vurmuş diye... İşin içinde olan o sen nerden bileceksin değişsin mi yoksa sorun çıkarmaz mı? Ne günlere kaldık... Sök tak sök tak...
|
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2014 Saat 10:49
Benzin dokup yakacagim son care arabayi :) Yapan usta 1000-1500 servisi 1800 2000 arasi masraf cikariyor.
|
Mesajı Yazan: okan77
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2014 Saat 13:05
Ayıp bide utanmadan para istiyor... sana söyleseydi buda değişmesi lazım diye hayır mı diyecektin sanki.... yukarıda Allah var.... bence kendi hatası...
|
|