Öncelikle iş yoğunluğundan dolayı konuyu takipsiz bıraktığım için özürlerimi sunarım. Sürekli şehir dışı seyahatleri yüzünden internetten epey uzak kalmıştım ama artık ofise döndüm ve hemen fotoğrafları yükleyerek konuyu renklendireyim dedim 
Aracım 2006 Model 1.4 HDI Trendy Yada nam-ı diğer Cafer Hadi başlayalım.
4 Arkadaş yola çıkıyoruz derken birden 5 kişi olduk ve iki kişi (biri ben-esmer uzun olan) 1.90 ve üzeri olunca o küçücük arabaya nasıl sığdık hayret ettim 
7 Günlük tur için eşya sayısını minimize etsekte arabanın içi yol boyunca hep bu haldeydi.
Cafer Kırıkkale-Balışeyh'te
Gece 12'de İzmir'den yola çıkıp Samsun'a kadar ufak tefek molalar vererek tek seferde geldik. Çünkü güzergahtaki bütün illeri daha önce çok defa ziyaret etmiştik. Bizim asıl amacımız Karadeniz diye Samsun'a kadar olan şehirleri sürekli pas geçtik. Atamızın Samsuna çıktığı nokta.
Samsunda airbnb.com'dan günlük 80 liraya bir ev kiralayıp ilk geceyi orada geçirdik. Ve sonra yine devam.
Ve arife gecesine denk gelen gece Giresun'a vardık. kalacak yerimiz yoktu, çadırlarımız vardı ama yağmur inceden inceden yağıyordu. Bizde Giresun itfaiyesini arayıp üzeri kapalı çadır kurabileceğimiz bir yer varmı diye soralım dedik. Ama itfaiyedeki yüreği kocaman insanlar "Siz ta İzmir'den buralara gelmişsiniz, sizi sokakta bırakır mıyız" diyerek bizi o gece itfaiyeye ait misafirhanelere aldılar. Karadeniz insanının sıcaklığı ve yardımseverliği ile sürekli bizimle ilgilendiler. Sabahta itfaiyecilerle birlikte kahvaltı yapıp bayramlaşarak yolumuza devam ettik 
Bir sonraki hedefimiz Rize-Ayder
Geceyi geçirmek için tekrar Rize'ye inip çadır kuracak yer ararken Fındıklı ilçesine kadar geldik. Orada bir arkadaş vasıtası ile tanıştığımız şeker gibi bir taksici dayı bize yardımcı olmak istedi. Sizi kızlı erkekli evime götüremem buralarda laf olur ama isterseniz bizim taksi durağını size vereyim orada kalın dedi Bizde tabi kabul ettik. Dayımızı gece taksi durağının anahtarını bize verip sabah görüşürüz diyerek gitti. Bu sayede bir geceyi Karadeniz insanının yardımseverliği sayesinde para vermeden geçirmiş olduk. 
Karadeniz sahil yolu üzerindeki kaldığımız taksi durağı
Sarp sınır kapısı ve sonunda Gürcistan. Kapıya gecenin bir köründe vardık ama bayram tatili olduğu için saatlerce sıra bekledik. Bakımsız, rezil bir yer olduğunu söylemeden de edemicem. Daha önce Kapıkule ve İpsala'dan çıkış yapmıştım ama gördüğüm sınır kapıları arasında en berbatı bu oldu. Türkiye'den Gürcistan'a bakış. O tuhaf bina Gürcistan'a ait.
Artık Gürcistan'dayız.
Buna çok şaşırmıştık. İzmir'deki saat kulesinin birebir kopyasını yapmışlar 
Gürcistan'a girmeden önce hakkında çok fazla kötü yorum okumuştum. Arabayla gitmeyin soyarlar, çarparlar bilmemne. Biz Türkiye'de yaşıyoruz bize bişey olmaz diyerek girdim. Ki iyiki de girmişim yarı fiyatına mazot aldım  Gürcüler trafikte tam anlamıyla kasaplar. Ama madem öyle diyip ben onlardan daha kasabım diyerek makaslara gire gire kaynadım aralarına. Hiç korkmadım, şükür başımıza da hiç bir şey gelmedi.
Kalmak için yine airbnb.com'dan kişi başı 5 6 dolar gibi komik bir ücrete harabe bir daire kiraladık. İki gece orada kalıp dönüş yoluna geçtik. Dönüşte Ankara'da gecelemeyi düşünüyorduk ama yine anlık bir gazla hiç durmadan 24 saatte İzmir'e ulaştık. Yol boyunca hiç yakıt hesabı yapmadım. Amaç gezmek, tozmak, kafa dinlemek olduğu için hiç bir şeyi hesaplamadık. Koyver gitsin modunda 7 gün boyunca kafamıza göre spontane gezdik dolaştık geldik 
Bu bir gezi yazısı değildir, çünkü çık kısa ve açıklamalardan yoksun oldu. Sadece konu havada kalmasın diye biraz fotoğraf yükledim. Ama Gürcistan ve yol hakkında sormak istediğiniz sorularınız varsa seve seve cevaplayabilirim 
------------- Screw you Guys I'm Going Home
|