Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hgs cezasi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36713
Tarih: 04 Temmuz 2025 Saat 13:38
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: hgs cezasi
Mesajı Yazan: zr'lmn
Konu: hgs cezasi
Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2014 Saat 14:31
2 defa hgs den etiket olmadan gectim ve ptt ye gidip cezami odemwk istiyorum dediğimde tebligat gelecek dediler. 125 tl borcum gozukuyor. En son cikan torba yasasinda bu hgs cezalari iptal edildi mi bilgisi olan var mi? Netten arastirmalarimda herhangi bir sonuc elde edemedim :(

Cevaplar:
Mesajı Yazan: mehmethannn
Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2014 Saat 17:18
kaçak geçiş yaptıktan sonra sanırım bir hafta  yada on gün geçmeden (süreden emin değilim) yeni etiket alınca geçişler otomatik olarak bakiyenizden düşüyo. kaçak geçişin üzerinden ne kadar zaman geçti.
444 1 788 nolu telefondan bildiğim kadarıyla ayrıntılı bilgi alabiliyorsunuz.

-------------
sevdiklerinize zaman ayırın yoksa zaman sevdiklerinizi sizden ayırır . . .

Mesajı Yazan: tongucuk
Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2014 Saat 17:51
torba yasa belli bi tarihten önceki cezaları kapsıyor sizinki affa girmez arkadaşın dediği gibi hgs alıp içine 50 tl felan yükleme yap otomatik olarak geçiş bedelini  düşer tabi 1 hafta geçmemişse

-------------
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81

Mesajı Yazan: tolga.onal
Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2014 Saat 19:05
Nisan ayından önce olmuşsa af kapsamına girer fakat cezayı yine ödemeniz gerekir sadece faiz silinir.

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2014 Saat 21:05
Cezalar yaklasik 2 ay oldu. Sanirsam cezalari odicez kuzu kuzu :( o degil ptt ye gittim yok illa tebligat gelecek tebligattan sonra hemen yatirirsaniz ceza odemezsiniz diyince rahat davrandim fakat oyle degil sanirsam

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2014 Saat 23:36
tebligat elinize ulaşmadıysa problem olmaz gecikme faizi istemezler ayrıca 15 gün içinde öderseniz indirimde olur. Benimde 1 tane var 260 tl yazıyor hgs den sorgulayınca çıkıyor ama tebligat gelmedi ve vergi dairesinin sisteminde de görünmüyor.

-------------

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2014 Saat 11:00
abicim cezalar kalkmış şuanda bende baktım eski mavi306'ımın hgs cezalası vardı kaçak geçiş diye bilmem kaç katı işte. yok gözüküyor :)

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2014 Saat 14:20
Benimki hala sorgulamada çıkıyor ya 22.12.2013 tarihinde bana neden böyle yapıyorlar ya :) 

-------------

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2014 Saat 14:28
bendede birsürü ceza varmıs yaklaşık 350 tl tebligatları beklicez yapcak birşey yok

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2014 Saat 15:16
O degil tebligatin gelmesi 1 yili bulur diyorlar :)

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2014 Saat 15:20
Orjinalini yazan: zr'lmn zr'lmn Yazdı:

abi tebligat mebligat gelmedi bana 2 yıla yakın oldu :) arabayı sattım gene gelmedi :)

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2014 Saat 16:13
Orjinalini yazan: kuscu38 kuscu38 Yazdı:

abi tebligat mebligat gelmedi bana 2 yıla yakın oldu :) arabayı sattım gene gelmedi :)

Sıkıntı yok o zaman :)

Mesajı Yazan: burakbaykal2
Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2014 Saat 21:37
Bayağı olmuş,şimdi konuyu görünce farkettim bende.Mayıs ayında satın almıştık aracı ve üstünde hale hazırda bi hgs vardı.Plakadan dolum yapıldığı içinde öylece kullanıyorduk.Son istanbula gidişimizde bakiye kalmamış,açıkçası benimde dikkatimi çekmedi hiç.Sorgulattım 300 küsüre yakın bir ceza var ama ceza tarihleri temmuz ve ne tebliğ var ne gelen ne giden.Açıkçası tek düşündüğüm aracı aldığım kişiye gitmesin ceza ama internetten de okuduklarıma göre çoktan tebliğ gelmesi lazımdı.Araç satışında hgs devrolmadı mı ne zıkkım olduysa gelen giden bişey yok söylediğiniz gibi.Ne yapayım bilemedim...

Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2014 Saat 23:54
Bende tebligatlari bekliyorum geldiginde kuzu gibi odicez herhalde

Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2015 Saat 15:45
Orjinalini yazan: kuscu38 kuscu38 Yazdı:

Patron selamlar. 1 yıllık konu gerçi ama bu hgs işi mide bulandırmasın diye araştırıyorum sağdan soldan.Araçta hgs borcu varken sattım demişsin noterde veya plaka da bi sıkıntı olmadı mı peki görülmedi mi hgs borcu ? Benzer bir durum bende de var şimdi 400 küsür lira bi hgs borcu var ama ta geçen senenin mayıs ayından ve ne tebligat geldi ne bişey.sorgulatıyorum başka bir isim çıkıyor,o adama da ulaştım o da gelmedi bişey dedi.anlamadım.

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2015 Saat 16:07
ben arabayı sattım engel teşkil etmiyor arabayı satalıda 5 ay oldu daha gelen bişey yok

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2015 Saat 16:41
Orjinalini yazan: GökhaN GökhaN Yazdı:

ben arabayı sattım engel teşkil etmiyor arabayı satalıda 5 ay oldu daha gelen bişey yok

Bu hgs muhabbetinde sinirlenmiştim bide para alıyorlar o dandik kağıt için diye,2-3 kere istanbulda geçmiş bırakmıştım yapılandırmada öderim diye ama ne tebliğ geldi ne bişey.Sorgulatıyorum,hiç alakasız birinin ismi çıkıyor.Tek düşündüğüm 2 gün sonra satarsam birinin başına dert olmasın.Sana da gelmediyse zeval gelmesin devlete bizi unuttular ozaman heralde :)

Mesajı Yazan: badcombatant
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2015 Saat 18:22
Bugün ceza gelmezse yarın gelir alabiliyorsanız borcu yoktur kağıdı isteyin. Gişelerde 10 km hızla bile okumama olayı illallah ettirdi iptal edip ogs aldım tekrar. Çevremdekilerin çoğuna hgs tarafından anlamsızca cezalar kesilmekte bakiye var ve kredi kartına bağlı fakat okumuyor. 
Borç olayları için tebligatı en son zaman gönderiyorlar ki zaten mevcut borç faize binmiş katlamış üstüne,haciz başlangıcı olacak şimdi öderseniz %30 indirimli diye saçma sapan bir yazı ile borcunu öğreniyorsun.

-------------
2004 1.4 hdi 307 xr

Mesajı Yazan: madblueblacksea
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2015 Saat 19:14
Noter satışını verdim borç yok kurtuldum diye yan gelip yatmayın derim. HGS borcu arabaya değilşahısa fatura ediliyor. Arabayı satsan bile (satmana engel değil) borç seninle beraber geliyor. Arabayı aldığımda 500 tl ye yakın borcu vardı gittim boaziçi köprüsündeki görevliye dedim bu ne... bi isim verdi tanıyomusun dedi, yok dedim bende. Boşver ozaman senlik bişey yok o kişini adına kayıtlı sen kendi adına kayıt açıp yeni HGS alarak devam et. 

HGS okuma konusunda görevli uyardı bunlarda zor okuyor diye. Camın orasının burasına falan filan bişeyler dedi ama anlamadım yapıştırdım ol orta biyere :) Sonuç 3 kere geçiyorum bir kere okuyor ama plakaya kayıtlı HGS olduğu için bakiyeden düşüyor. Yeterli bakiye yoksa 7 gün bekliyor daha sonra kaçak geciş diye ceza yazıyor

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net