yağ lambasının yanıp sönmesi sorunu
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36337
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 09:16 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: yağ lambasının yanıp sönmesi sorunu
Mesajı Yazan: serci_o
Konu: yağ lambasının yanıp sönmesi sorunu
Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2014 Saat 16:28
yaklaşık 2,5 yıldır pejo 206 sahibi olmama rağmen foruma yeni üye oldum  öncelikle herkese merhabalar...
soruma gelecek olursak, arabayı çalıştırmadan önce ve çalıştırdıktan 1 kaç saniye sonrasına kadar yağ lambasının yanıp sönüyor..marşa bastıktan 1 -2 sn sonra kapanıyor. dün uzun yolda giderken mola verdikten sonra yaptı. yağ çubuğunu kontrol ettim, 3 ile 4. tırnak arasındaydı. arabanın çekişinde gidişinde hiç sorun yok ama bu sabahta işe gelmek için çalıştırdığımda aynısını yaptı. sizce nedendir.. böyle kullanırsam ne gibi problem açabilir. şimdiden teşekkürler
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: SuleymanKaya
Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2014 Saat 16:47
Mesajı Yazan: SuleymanKaya
Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2014 Saat 16:51
Bu arada asıl konuya gelirsek, ekrandaki yağ seviye göstergesi ne diyor bu duruma?
------------- 206 1.4 16 v 90 bg.
|
Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2014 Saat 16:55
biraz dediğin gibi oldu yağ göstergesi full gösteriyor ama, dediğim gibi yanıp sönüyor.. yaklaşık 4 bin km önce yağ değişimleri falan yapıldı
|
Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2014 Saat 16:15
muhtemelen sensör arızası verdi araba, çünkü 200 km daha yol gidince hatayı kesti.. yardımcı olan herkese de çok teşekkür ederim..
|
Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2014 Saat 16:26
Geçmiş olsun hocam siz yinede iyi bir kontorl ettirin aracı suyunu yagını
------------- Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
Mesajı Yazan: suppor
Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2014 Saat 17:34
Usta yagi yeni degistiysen yag biraz fazla konduysa max dan daha fazla yanip sonuyo benimde oyleydi 10bin gezdim duzeldi hatta gecen egime koydum bi kademe duduk gosterdi simdi yine duzeldi max da ama yanip sonmuyo artik sikinti yok :)
|
Mesaj Tarihi: 20 Ağustos 2014 Saat 15:29
eyvallah burak hocam saolun, zaten yola çıkmadan gittim kontrol ettirdim, yağı suyu tamam hiç bişey olmaz git dedi usta bende yola çıktım.. çok şükürde bişey olmadı.. bende yağı fazla koydular heralde düşündüm suppor ama usta yağ tam seviyesinde dedi, büyük ihtimalle sensör dedi... zaten yola çıkıp ilk mola verdiğimde baktım bi daha uyarı falan da vermedi... demekki araba yola gitmek istiyormuş dedim bende :)
|
|