Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

106 GTİ RÖLANTİ SABİT DURMUYOR

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=3625
Tarih: 08 Ağustos 2025 Saat 00:54
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 106 GTİ RÖLANTİ SABİT DURMUYOR
Mesajı Yazan: Guests
Konu: 106 GTİ RÖLANTİ SABİT DURMUYOR
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2008 Saat 15:27
MERHABALAR 106 araçta rölanti sabit durmuyor bazen de motor stop ediyor.aracı yetkili servise götürdüm.sıcak su müşürünü değiştirdiler.yine de sorun çözülmedi.servis bana sensörlerden birisinden kaynaklanabileceğini bunun da oksijen sensörü olabileceğini söylediler.ama emin olmadıklarını söylediler.yani eğer oksijen sensörünü değiştirirsek ve sorun çözülmezse diğer parçaları değiştirme yoluna gidicez dediler .kısaca tam bi soru işareti .bu konuda bilgisi olan arkadaşların görüş belirtmesini rica ederim

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2008 Saat 15:29
Rolanti valfinden

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2008 Saat 15:33
Dostum öncelikle hoş geldin. Sitemizde yeni üyelerimiz için bir tanışma bölümü mevcut. Seni ve aracını yakından tanımak isteriz.

Sıkıntına gelince. Sorun yüksek ihtimalle gaz kelebeğin yda sensörlerden kaynaklanıyor. Aşağıdaki makaleyi inceleyerek öncelikle kelebek temizliğini yapmanı tavsiye ederim. Daha sonra sensörler denenebilir.

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=3224 - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=3224

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2008 Saat 15:34
Orjinalini yazan: armani35140 armani35140 Yazdı:

MERHABALAR 106 araçta rölanti sabit durmuyor bazen de motor stop ediyor.aracı yetkili servise götürdüm.sıcak su müşürünü değiştirdiler.yine de sorun çözülmedi.servis bana sensörlerden birisinden kaynaklanabileceğini bunun da oksijen sensörü olabileceğini söylediler.ama emin olmadıklarını söylediler.yani eğer oksijen sensörünü değiştirirsek ve sorun çözülmezse diğer parçaları değiştirme yoluna gidicez dediler .kısaca tam bi soru işareti .bu konuda bilgisi olan arkadaşların görüş belirtmesini rica ederim

öncelikle aramıza hoşgeldin kendini üyelerimizi tanıyalım bölüme tanışma topigi açarsan seni daha iyi tanırız ve daha cabuk soruna cevap alırsın Thumbs%20Up

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2008 Saat 17:01
servıs kapatsın dukkanı bulamadıysa rolantı sensorun degısıcek hersey duzelıcek...

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2008 Saat 17:05
Kronik 106 Hastalığı Rölanti Sensörü

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2008 Saat 17:09
Orjinalini yazan: armani35140 armani35140 Yazdı:

rölanti sensörü değişti mi hiçbişeyi kalmaz

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2008 Saat 19:25
arkadaşlar rölanti sensörü derken resimdeki parça mı değişecek?

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2008 Saat 19:26

Mesajı Yazan: gökan
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2008 Saat 20:10
rölantı sensoru

Mesajı Yazan: sinan-s
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2008 Saat 20:29
Ulen ne gerizekalı servisler var ya..Rolanti sensörü olduğunu nasıl anlamamışlar hayret..

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2008 Saat 20:42

motor sıcaklığı aracın rolantisini etkilemiyorsa rolanti sensörü.. ama öncelikle kelebek temizliğini denemelisin..

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2008 Saat 20:46
5 Numaralı parça

Mesajı Yazan: aoc
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2008 Saat 22:25
Rolanti motoru sorunlu olabilir. Parçanın çıkmasını alamıyorsun çünkü şasi numarasına göre geliyor, tamir de edilemiyor... O2 sensörü arıza durumunda aracın yakıtından anlarsın ve soğuk motorda verir genelde arızayı ;) Yüksek hararet varkende rolanti yukarı-aşağı hareket yapıyorsa aracında ya PT52 egzantirik vardır ya da rolanti motorun bozuktu...

-------------
More than love...
More than hate...
More than car...
More than love
It's a GTI (wrotten by myself)

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2008 Saat 23:45
evvet resimdeki parça

Mesajı Yazan: saxo_vts_turbo
Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2008 Saat 18:39
arabanda dereceli egzantrik yok ise arkadaşlar belirtmiş yukarda rölanti potansiyometresinden olması muhtemel ama değiştirmene gerek yok temizlemen yeterli olucaktır ama direk yakıtın içine atma yakıtlı fırça ile temizlemen yeterli olucaktır temizleyip taktıktan sonra araban bir miktar daha böle saçmalamaya devam edicekk ama sonra düzelicektir

Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2008 Saat 21:13
Orjinalini yazan: hasimayaz hasimayaz Yazdı:

motor sıcaklığı aracın rolantisini etkilemiyorsa rolanti sensörü.. ama öncelikle kelebek temizliğini denemelisin..

haşim doğru söylüyor ilk önce kelebeği temizletmelisiniz
fakat kelebekteki kirlilik sebep ise stop etmemesi lazım diğer arkadaşlarında söylediği gibi rölanti valfi bozulmuş sanırım çokta ucuz bi parça değil

Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2008 Saat 21:24
ben 150 liraya değiştirmiştim rolanti valfini

Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2008 Saat 21:25
Orjinalini yazan: gs5165 gs5165 Yazdı:

ben 150 liraya değiştirmiştim rolanti valfini
yan sanayidir abi o.orjinali alamazsın o paraya

Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2008 Saat 21:30
öyledir muhtemelen ama sorun çözüldü

Mesajı Yazan: uluhanmert
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2014 Saat 02:33
selam degerlı dostlar benım aracım 106 xs otomatık vıtes benımde rolantı dalgalaanıyordu forumları okudum sonrasındagaz kelebegını temızlettım yıne aynı oldu rolantı motoru bıde potanssıyometre dedı usta bunları temın edelım deneyeeım neyse parcaa aradım heryerde zıbıl ılanlara bakıyom cıkmacılar oylekı xs ı duyan bızde yok uretımı durdu yok fransadan ıthalı drdu demeye basladılar ılanlarda normalı 100-125 lraa ıtjalıde 57-80 ras fıyat degısıyor ama xs ı duyan bu ayrı deyıp elımızde yok uymaz dedıler bırde pejonun bı yedek parcacısı var nettee adam bana 600 kusur fıyat cektı benım elım agzımda kaldı bu nedır sımdı benım araban 1.6 ayrıımı rolantı motoru gtı yada baska 16takılsa calısmıyormu nedır yardımcı olursanız sevınırım bu arada engellıyım araç engellı aracıdır yrdımlarınız beklyorum saygılar

Mesajı Yazan: uluhanmert
Mesaj Tarihi: 29 Eylül 2014 Saat 00:50
yardımcı olacak deeyımlı arkadasımız varmıdır ? balıkesıırde veya ızmırde cıkma temın edebılcegımız yada baska ıldede olur   xs ıle uyumlu olan   parca nerden buluruz

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net