Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

devir saati ( Sanırım herkesin başında)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36112
Tarih: 28 Haziran 2025 Saat 13:18
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: devir saati ( Sanırım herkesin başında)
Mesajı Yazan: erdemchetin
Konu: devir saati ( Sanırım herkesin başında)
Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2014 Saat 15:15
bu sorunu nasıl hallederim arkadaşlar ilk önce devir 0 yerine  60 dan başlamaya başladı sonra 30 a kadar geldi.
Daha detaylı anlatım için videosunu çektim arkadaşlar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: preadator06
Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2014 Saat 16:09
kardeş yardımcı olmak isterdim ama ankaradayım değişik bi durum inş halledersin kolay gelsin...

-------------
106 XR

Mesajı Yazan: ahmed206
Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2014 Saat 16:13
Çok ilginç ama sanki ufak bir kalibrasyon hatası gibi gözüküyor. Akü kutup başlarını 5 dk için söküp taksanız düzelir mi merak ettim doğrusu...

-------------
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34293&title=gaffur" rel="nofollow - 206
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36667&title=yeni-gaffur" rel="nofollow - Focus

Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2014 Saat 16:55
valla akünü artı kutup başı demişti bi arkadaş bizde öyle denedik ama 5 dk falan değil  2 dk falan denedik bir değişme olmadı.

Mesajı Yazan: suppor
Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2014 Saat 17:19
Gecen temizlik icin camini sokmustum gostergelerin cok hassati acaba elinle cevirsen 0 a olmazmiki ilkel bi yontem ama :)

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2014 Saat 19:08
Usta git bi oto elektrıkçıye baksın bu burdan çözülcek bir durum değil eğer elektronıkle ılgın yoksa kendın yapamazsın tarif uzerıne daha ne olduğu bıle belli değil motordanmı başka yerındenmı git bir baktır derim...

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: Foxfire
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2014 Saat 00:08
gösterge bozulmuş arkasındaki motor çarklarından büyük ihtimalle. benimde km hızı gösteren dalga öyleydi 250 tl cik gitti tamirine.  sıfırı 1500 tl miş göstergenin.

Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2014 Saat 10:53
Bence ilkel yöntem ilk çözüm yolu olmalıdır. İbreyi elle sıfıra getirseniz düzelir gibime geliyor.

Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2014 Saat 18:48

arkadaşlar teşekkürler

tek benim başımda heralde bu sorun deviri anlayabildiğimiz için şu an tamir ettiremiyeceğim bayramdan sonra inşallah.
cevaplar için sağolun
bu iş için değişik fiyatlar var  ama 250 çok demişler 35-70-100 -150 gibi fiyatlar var.
önce ilkel yöntemi deneriz  olmazsa tamire gideriz artık .

Mesajı Yazan: fætih
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2014 Saat 09:41
motoru arızalı 75 tl falan cıkma motorlar. 120 tl sıfırı...

Mesajı Yazan: muro_60
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2014 Saat 14:18
arkadaşımın aracında var bu sorun kontagı ac kapa yapıyor sıfıra ınene kadar düzeliyo 

-------------
peugeot 307 xt premium

Mesajı Yazan: serdaralısan
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2014 Saat 14:32
benim 106 xsi aracım beyin sorunu yüzünden distribütör ve karbüratörlüye çevirdik aracı 30 binde gösteriyordu devir aradan 1 ay geçti seniki gibi çalışmaya başladı bir süre sora araçta çekiş düşüklüğü oldu meğersem araç ters çalışıyormuş marş dinamosu nasıl becerdiyse aracı ters çalıştırıyormuş şimdi gayet normal göstergem ama km telim koptu şimdi tel kaç para bakıcam almam lağzım :) akünün kutup başını sök tak marşa bas çalıştır stop et bi kaç kez tekrarla bunu ustanın dediği normale çeviriyormuş böyle yapsaymışım düzelirmiş dediğine göre

-------------
change

Mesajı Yazan: korkusuz202
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2014 Saat 14:41
bende de bi ara olmuştu ama benimki devir değil kmh göstesgesi..110 da takılı durmuştu..Akü işlemini şöyle anlatayım belki işe yarar.kaputu aç arabanın kapısını kapat kitle.Sonra sadece + sını sök az bekle tekrar tak kontağı aç bir daha bak..Olmassa malesef göstergede sorun

-------------
206 1.4 HDI X-LINE 2003 MODEL

Mesajı Yazan: samet2461
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2014 Saat 18:46
hocam benim başıma gelmişti. o motorların içinde onları aşağı çok düşmesin diye tutan bi ufak parça var o şaşmış. gösterge panelinin üstündeki siyah torpido plastiğini çıkarın sonra gösterge panelinin camını çıkarın ve elinizle onu sıfıra getirin. tabi araba çalışmıyorken yapın. sonra bi deneyin. aküyü sökmeyle filan çözülmez öyle olsa kontak kapalı olsa düşerdi aşağı.

-------------
YOUTUBE KANAL: youtube; ghostK

Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2014 Saat 21:54
benim 206 da km sayacı bu şekilde idi elle düzelttim belli bir süre o şekilde idare etti ama daha sonra aşağı doğru kaymaya başladı. Daha ayar tutmadı dişli çarklarda sorun oluyor sanıırım serviste bana gösterge panelinin değişmesi gerektiğini söylemişlerdi bende arabayı sattım zaten.

-------------
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites
Ford Focus Titanium 2013 Powershift

Mesajı Yazan: samet2461
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2014 Saat 23:01
Orjinalini yazan: ekinoks44 ekinoks44 Yazdı:

benim 206 da km sayacı bu şekilde idi elle düzelttim belli bir süre o şekilde idare etti ama daha sonra aşağı doğru kaymaya başladı. Daha ayar tutmadı dişli çarklarda sorun oluyor sanıırım serviste bana gösterge panelinin değişmesi gerektiğini söylemişlerdi bende arabayı sattım zaten.

Eğer dediğiniz gibi dorunda çıkarsa hocam 50 ile75 tl arası motoru değişiyorlar. Ama ilk önce denemek gerek dediğimi

-------------
YOUTUBE KANAL: youtube; ghostK

Mesajı Yazan: 206+bülent
Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2014 Saat 13:13
hocam benim focusta olmuştu ısı götergesin de ibreyi söktüm normal yerine taktım baya gitmişti yine kayınca atacla iteklemiştim delikten :D

-------------
carpe diem
206+ HDI

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net