Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 fren tamiri

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36108
Tarih: 06 Kasım 2025 Saat 15:06
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 fren tamiri
Mesajı Yazan: ReedLine_
Konu: 206 fren tamiri
Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2014 Saat 02:06
Merhabalar aranıza yeni katıldım http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36107&title=tum-peugeot-severlere-merhaba" rel="nofollow - burada kendimi tanıttım

Aracımı alalı yaklaşık 10 ay oluyor muayene zamanı geldi yaptırmak için gittim fakat 2 tane ağır kusur çıktığı için vize alamadım.

İlk arabam olduğu için daha önce hiç sanayiye gitmedim.herneyse ben kusurları yazayım

1-)Arka servis freni:fren etkisi farkı kabul edilebilir düzeyde değil (%30dan daha büyük)
2-)El freni:frenleme etkisi yeterli değil 

2.aks    sol:45,0   sağ:87,0  sapma:48 
el freni  sol:13,0   sağ:90,0  sapma:86
pfs frenleme oranı  ise 7(16 olması gerekiyormuş)

sizce bunu kaça yaptırabilirim? önerebileceğiniz tanıdığınız iyi bir usta varmı Ankara ivedik'de ?

birde frenlerin alışması için ayar yapıldıktan 1-2 gün arabanın sürülmesi gerekiyo deniyor frenlerin oturması için bu doğrumu?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: okaNStarss
Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2014 Saat 11:26
dostum firen balataların bitmiş  gibi dörünüyor ön arka takım değişecek eger kaliteli yan sanayi kullanırsan 100-120 orjinal olursa 250 tl civarında bir masraf cıkar tamircide en fazla 50 alır :) pazarlık yapmak lazım balata değişimi zor bir iş değil. kolay gelsin

-------------
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg   
Kum Gri

Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2014 Saat 12:10
Cevabınız için teşekkür ederim ama benim verdiğim değerler arka tekerler içindi bir farkı var mi?

Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2014 Saat 14:46
Güncel

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2014 Saat 18:53
Benımde arka frenlerde sapma çıkmıştı fren bakımına gırmemış araçlarda genelde muaynede bu sorun çıkıyor doğal olarak arka fren bakımı yapıldı sapma gıderıldı bılgısayarla ölçüm yapan bir frenciye yaptırmanız gerekıyor bunuda unutmayın 2012 170 TL ye halletmıştım ışçılık dahil .tekrar gıdıp geçmıştım.Sanayiye gidilmicek bir durum değil normal fren bakımı bu.Zaman zaman kontrol edılıp bakılması gereken şeyler ihmale gelmez .En az 2 senede bir kontrol edılmesınde fayda var frenlerın araç ile çok yol yapıyorsanız dahda kısa surelerde.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2014 Saat 18:56
Hocam cevabın için teşekkür ederim aynı günde yaparlarmı sen arabayı verdikten sonra 1-2 bekledin mi ? Gerçi pazartesi veya salı sanayiyi bi gezicem

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2014 Saat 19:13
Orjinalini yazan: ReedLine_ ReedLine_ Yazdı:

Hocam cevabın için teşekkür ederim aynı günde yaparlarmı sen arabayı verdikten sonra 1-2 bekledin mi ? Gerçi pazartesi veya salı sanayiyi bi gezicem

Araca başladıkları andan sonra 20 dk süremez yapmaları sırada başka araçlar varsa onları beklerısınız en fazla çok uzun süren bir iş değil yani.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: DeRyCK
Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2014 Saat 22:03
Arka frenlere ayar yaptırırsanız sizi muayeneden geçirir. Balatalarını bitmiş ise kısa zamanda değiştirin. El freni yukarda kavramaya başladıkça arkalara ayar yaptırıyorum 20-30 TL arasında değişiyor.

Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2014 Saat 22:24
Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

Orjinalini yazan: ReedLine_ ReedLine_ Yazdı:

Araca başladıkları andan sonra 20 dk süremez yapmaları sırada başka araçlar varsa onları beklerısınız en fazla çok uzun süren bir iş değil yani.

İlgilenip cevap yazdığın için teşekkürler hocam

Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2014 Saat 22:29
Orjinalini yazan: DeRyCK DeRyCK Yazdı:

Arka frenlere ayar yaptırırsanız sizi muayeneden geçirir. Balatalarını bitmiş ise kısa zamanda değiştirin. El freni yukarda kavramaya başladıkça arkalara ayar yaptırıyorum 20-30 TL arasında değişiyor.

Hocam dediğin gibi 20-30a yaptırabilirsem çok iyi olur saolsın cevap için

Mesajı Yazan: suppor
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2014 Saat 02:43
Sizlere bisiy sorucam benim fren pedali cok sert sanki ben sikistiriyorum kampanalari ayagimla neden sizce durmasinda tutmasinda bi sikinti yok ama ?

Mesajı Yazan: okaNStarss
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2014 Saat 08:39
Orjinalini yazan: suppor suppor Yazdı:

Sizlere bisiy sorucam benim fren pedali cok sert sanki ben sikistiriyorum kampanalari ayagimla neden sizce durmasinda tutmasinda bi sikinti yok ama ?

fren merkezini kotrol ettirmende fayda var dostum basınc ayarları sıkıntılı olablir.

-------------
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg   
Kum Gri

Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2014 Saat 23:26
herkese iyi akşamlar cevap veren herkese teşekkür ederim

sorunumu hallettim ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalışacağım ;ankara-ivedik frenci bayram ustada yaptırdım baya bi dolu bir yer işlerini güzel yapıyorlar tavsiye ederim.

ilk olarak lastikler çıkarılıp frenlere bakıldı
sonra parçacı ile baya bi pazarlık yapıldıktan sonra parçaları 90 tl ye aldım(arka fren silindirleri ve arka fren balata takımı)
kampanalar tornaya gitti 15 tl ye onuda hallettim
son olarakta işçiliğe 40 tl verdim bana 145 tl ye patlamış oldu
usta ile bi tur attık sonra muayene istasyonlarında olan alete soktuk değerler iyi çıktı bugün muayaneye gidemediğim için ustam yarın muayaene girmeden önce tekrar gel ayarllarını yapalım girer çıkarsın dedi benim diyeceklerim bu kadar ben öneririm işinin ehli bayağı çalışanı ve müşterisi eksik olmayan bi dükkan 

kendinize iyi bakın :)

Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2014 Saat 23:53
birşey daha sormak istiyorum yarın da muayeneye gideceğim araç benim adıma değil geçen hafta ben götürüdüm bildiğiniz gibi geçemedi muayeneden bu defa da ben götürebilirimiyim ? 

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2014 Saat 17:31
güncel

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net