Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 1.4 x-line sorunlar

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36061
Tarih: 14 Temmuz 2025 Saat 04:07
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 1.4 x-line sorunlar
Mesajı Yazan: whiteleo
Konu: 206 1.4 x-line sorunlar
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2014 Saat 10:54
arkadaşlar merhaba yeni araç aldım 206 1.4 x-line 2005 model

şöyle problemler mevcut.

araçla seyir halinde giderken bazen birden öne yığılır gibi hareket yapıp düzeliyor bu hareket anlık oluyor. sanki ayağımı gazdan çekmişim gibi bir olay.

2. sorum araç debriyajı diğer kullandığım araçlara göre çok sert ve yukarda kavrıyor. 1. viteste kaldırırken sanki stop ettirecekmişim gibi oluyor. 1. ve 2. vitese geçişler kemikli biraz diğer viteslerde problem yok. ancak lak luk sesli :) buda klasik sorun galiba.

birde araçta bozuk yollarda tıkırtılar geliyor ama daha çözemedim net olarak.

Yardımcı olabilir misiniz. Teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Cyrus35
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2014 Saat 11:49
Viteslerdeki kemikli geçiş pejoda inan bana kronik aynı sıkıntı bende'de var pek çok kişidedende duydum :) 

İçeri gelen tıkırtı sesleride aynı şekilde :) araç içeri yol sesini çok fazla alıyor bundan bende şikayetçiyim mümkün oldugunca bagajındaki eşyalarını aletlerini sabitlemeye çalış. bu konuyla ilgili bi kaç işlem vardı ama terimlerini unuttum torsiyon yada amortisor ayarı gibi bişidi forumda arıyabilirsin bilgili ve tecrübeli arkadaşların çözüme ulaşmanda yardımcı olucaklarını düşünüyorum 

debriyaj konusunada gelince bitmiş gibi görünüyor. yukarıda kavraması bittiğine işarettir. bunun sende farkına varabilirsin kullanırken zaten kavramada yaşadıgın sıkıntılardan belli öne ani yığılma sebebide debriyaj kaçırması olabilir diye düşünüyorum sadece bi fikir yanlış anlaşılmak istemem. kazasız belasız kullanman dileğiyle inşş Thumbs Up

-------------
206 1.4 xr Safir Mavisi
206 1.4 hdi x-design
206 1.6 xs 16v 110bg Sanroof
206 1.6 xt Black Sanroof-Güncel
307 Technoplus 1.6 110bg
307 xT 1.6 110bg 2002 md. (güncel)

Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2014 Saat 12:11
Orjinalini yazan: Cyrus35 Cyrus35 Yazdı:

Viteslerdeki kemikli geçiş pejoda inan bana kronik aynı sıkıntı bende'de var pek çok kişidedende duydum :) 

İçeri gelen tıkırtı sesleride aynı şekilde :) araç içeri yol sesini çok fazla alıyor bundan bende şikayetçiyim mümkün oldugunca bagajındaki eşyalarını aletlerini sabitlemeye çalış. bu konuyla ilgili bi kaç işlem vardı ama terimlerini unuttum torsiyon yada amortisor ayarı gibi bişidi forumda arıyabilirsin bilgili ve tecrübeli arkadaşların çözüme ulaşmanda yardımcı olucaklarını düşünüyorum 

debriyaj konusunada gelince bitmiş gibi görünüyor. yukarıda kavraması bittiğine işarettir. bunun sende farkına varabilirsin kullanırken zaten kavramada yaşadıgın sıkıntılardan belli öne ani yığılma sebebide debriyaj kaçırması olabilir diye düşünüyorum sadece bi fikir yanlış anlaşılmak istemem. kazasız belasız kullanman dileğiyle inşş Thumbs Up

Hmm teşekkürler yardımın için.

Sanırım bir kontrol ettiricez baskı balata işini. Benim arabadan inip fiorinoya biniyorum inanın pedal sanki kuş gibi geliyor. :) 

Mesajı Yazan: lead38
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2014 Saat 12:32
Yeni modeller güzel.Fakat bindiğimiz bu modeller ne yazıkki kalitesiz böyle olunca sorunlar olacak elbette.

Mesajı Yazan: Cyrus35
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2014 Saat 12:47
Orjinalini yazan: whiteleo whiteleo Yazdı:

Orjinalini yazan: Cyrus35 Cyrus35 Yazdı:

Hmm teşekkürler yardımın için.

Sanırım bir kontrol ettiricez baskı balata işini. Benim arabadan inip fiorinoya biniyorum inanın pedal sanki kuş gibi geliyor. :) 

inan bende öyle 206 dan inip lineaya biniyorum oyuncak arabaya binmiş gibi oluyorum pejonun yeni modellerini bilemem ama eskilerindeki debriyaj sertliği gerçekten çok sıkıcı artık ışıklarda araç hızını alınca anında boşa atıp çekiyorum ayağımı acayip ağrı yapıyor. Amaaaaa 206 candır ya :) ilk ve en güzel HB örneği ve zamanına göre donanımlı araç. şimdi o var bu yok diyip kendimizi üzmenin anlamı yok bu bütçeye bu araç yüksek beklentin olmuycak bakımını yap zevkine göre doldur aracı :)

-------------
206 1.4 xr Safir Mavisi
206 1.4 hdi x-design
206 1.6 xs 16v 110bg Sanroof
206 1.6 xt Black Sanroof-Güncel
307 Technoplus 1.6 110bg
307 xT 1.6 110bg 2002 md. (güncel)

Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2014 Saat 15:41
Bence ön takımları ve krank kasnağını kontrol ettirin. Bende de öyle sorun vardı. Kasnak ve ön takımlar değişince çok farketti.

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2014 Saat 15:54
2.Sorun sorun bile değil diyebiliriz.3.sorun ön takıma baktırmanız lazım peugeotların ön takım hassas ne yazıkkı ama çokta acele etmeyın anlık gıcırdamalar tıkırdamalar her araçta olur sureklı yapıyorsa ustune duşun.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2014 Saat 16:27
Orjinalini yazan: pusutr pusutr Yazdı:

Bence ön takımları ve krank kasnağını kontrol ettirin. Bende de öyle sorun vardı. Kasnak ve ön takımlar değişince çok farketti.

Krank kasnağı ne gibi bir problem çıkarır anlayamadım. Aracın giderken anlık olarak öne yığılması için mi dediniz.

Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2014 Saat 18:53
2. sorun için söyledim kasnağı. ayrıca direksiyo pompasını da kasnak çevirdiği için, değişim sonrasında direksiyonun yumuşaması da sözkonusu. bende öyle oldu. sizde de olabilir mahiyetinde yazmıştım.
yığılma sorununa gelince, şanzıman yağını kontrol ettirin bence.

Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2014 Saat 22:25
Orjinalini yazan: pusutr pusutr Yazdı:

2. sorun için söyledim kasnağı. ayrıca direksiyo pompasını da kasnak çevirdiği için, değişim sonrasında direksiyonun yumuşaması da sözkonusu. bende öyle oldu. sizde de olabilir mahiyetinde yazmıştım.
yığılma sorununa gelince, şanzıman yağını kontrol ettirin bence.

Tamamdir tesekkurler kontrol ettireyim dediklerinizi

Mesaj Tarihi: 20 Temmuz 2014 Saat 10:24
Arkadaslar sun araci.bakima goturdum sanayiye usta baski balatasi bitmis dedi degiselim dedim degistik. Sansizaman yagi 1 litre kadar cikti ve camur gibiydi onude degistik. Debriyaj kus gibi oldu bu benim arabam mi dedim kullanamadim. Bastigim gibi arkaya yapistiriyodum cunki :) sanjiman yagi degisince vitesteki lak luk sesi cok olcude azaldi ve rahat gecmeye basladi. Birde aractan gelen sesler yok oldu onu cozemedim

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net