uzun farların acık kalması
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206 hakkındaki tüm makaleler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=35830
Tarih: 24 Kasım 2024 Saat 19:04 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: uzun farların acık kalması
Mesajı Yazan: okaNStarss
Konu: uzun farların acık kalması
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 20:05
Gecen aksamda yapmıştı uzun farlarım aracı stop yapsamda acık kaldı koldan ac kapa yaptım kapandı. Bugun uzunlar yine acık kaldı kontak kapalı ama sadece uzunlar acık bir süre sonra kendi kapandı ben uzunlarıda acmadım halbükü daha önce basına böle bişe gelen varmı ve neden yapar.
------------- 2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg Kum Gri
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Atix
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 21:00
Senin farlar otomatikmi abi? Ben öyle anladımda eğer öyleyse benimkilerde otomatik başıma gelmedi ama biri cevap yazarsa bende nasipleniyim belki başımıza gelir
------------- 206 HDI XT 4k metalik siyah (2004)
|
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2014 Saat 21:40
Yok otomatik değil kendi yandı ve yanık kaldı sonrada kendi söndü bu arada akü kutup başını söküp takmama rağmen yanmya devam etti sonra kwndi söndü
|
Mesajı Yazan: suppor
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 03:50
Sinyal kolun bozulmus olabilir belki bi ihtimal cunku benimkide arada parklari acinca kisalari aciyo kafasina gore sonra kapatip parkla sisleri aciyon sonra bi bakiyom sisler kapanmis kendiliginden parklar kalmis kolda bi bozukluk oluyormus temizlekmek gerekiyormus ama kim ugrasirda yaparki
|
Mesajı Yazan: ahmed206
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 08:41
Kardeşim belki sonradan yaptığın follow me home ile ilgilidir ya da gündüz farları?
------------- https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34293&title=gaffur" rel="nofollow - 206 https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36667&title=yeni-gaffur" rel="nofollow - Focus
|
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 20:02
İmkansız fallow me sislerde oda bsi baglı değil gündüz farları kontak tetikli ve kısalar yanınca kapanıyor. Bugun öle bişe yapmadı
|
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 20:04
suppor Yazdı:
Sinyal kolun bozulmus olabilir belki bi ihtimal cunku benimkide arada parklari acinca kisalari aciyo kafasina gore sonra kapatip parkla sisleri aciyon sonra bi bakiyom sisler kapanmis kendiliginden parklar kalmis kolda bi bozukluk oluyormus temizlekmek gerekiyormus ama kim ugrasirda yaparki | Acaba sorun bumu ben söker temizlerimde sıkıntı omu
|
Mesajı Yazan: yigit
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 22:21
kardeşim öncelikle geçmiş olsun. aynı sorun bende de oldu. senin durumun iyi, ben 20 dk bekledim yine sönmedi. sonra aracın kaputunun altında sigorta kutusu var. oraya sert bir cisimce yavaşça vurdum. düzeldi. sanırım şase yapmış. daha sonra sanayi ye götürdüm. usta sigorta kutusunda bir iki sigortayı söktü tekrar taktı düzeldi. ancak sana tavsiyem sigortaları sökme, sadece dediğim gibi sigorta kutusuna biraz vur hafifçe, düzelmesse ustaya götür. bende aynı sorun 2.kez tekrarladı. usta söktü bende söküp takarım dedim :) söktüm taktım. araç kendini kilitledi. çalıştıramadım. servisten geldiler. öyle yaptılar. aman dikkat.
|
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 22:36
(bu arada arabanın uzunları seninkiyle aynı durumdaydı. yani bende de kontak kapalı, hatta araçtan çıktım kapıları kilitledim ama sönmedi :)bende sigorta kutusuna vurdum :D )
|
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 23:40
Hımm peki 2 kez servise gittiğinde ne işlem gördü
|
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2014 Saat 11:23
ilk götürdüğüm sanayide ustaydı dediğim gibi sigortaları söktü taktı düzeldi. ama beni uyardı abi dedi sorun tekrarlayabilir. sigorta kutusu sorunlu dedi. daha sonrada dediği gibi tekrarladı sorun. bende kendim sigortaları sökünce araba kilitledi kendini. yani çalıştıramadım. peugeot servisine gitme amacım araba hiç çalışmadığı içindi. sağolsun orada bir arkadaş yardımcı oldu aküden araç beynine küçük bir kablo attı(şase aldı) araba çalıştı. orada onlara uzun farların sorununu söyledim. serviste bana aynı ustamın dediği gibi sigorta kutusu değişmesi lazım dedi. 700 tl civarı masraf çıkarttı. bende yaptırmadım. o günden sonra 3-4 ayda 1 yada 2 kere uzun far sorunu yaşadım. dediğim gibi kaporta altındaki sigorta kutusuna bir kaç tıklamayla sorun ortadan kalkıyor. ama dikkat ettim genelde aracı yıkattığımda veya yağmurlu havada bu sorun oluyor. bir yerden su alıyor olabilir
|
Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2014 Saat 19:05
kaputun fitillerini kontrol etmenizde fayda var bence. eskimişse su kaçırma olasılığı elbette olur.
|
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2014 Saat 19:43
evet aşınma var biraz. sanırım en kısa zamanda değiştireceğim
|
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2014 Saat 19:56
Bende su durumuyok ama bende koldan şüpelendim ama sigorta kutusu neden arızalanırki
|
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2014 Saat 20:02
kolu çevirdiğinde tık diye ses geliyorsa sorun olacağını sanmıyorum birde gösterge paneline bir bak. herşey normalse dediğim gibi sigorta kutusundandır. bir elektrikçiye baktır istersen. umarım sigorta kutusu değildir. belki tozlanmıştır yada dediğim gibi kablo teması vs olabilir
|
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2014 Saat 09:40
bu araçın heryerini söküp taka yetkili servis olacam sigorta kutusunadamı baqsak :D
|
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2014 Saat 11:08
ilk bakacağın yer orası :D kaputun altındaki sigorta kutusu kapağını aç, eline bir çekiç al. hafif hafif sigortalara çarpmayacak şekilde vur. ama bunu yaparken uzunlar yanarken yap. yani aracın sorun verdiğinde dene. sağlamken yapman bir işe yaramaz :)
|
Mesajı Yazan: TaZ
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2014 Saat 11:16
gecenlerde farların acık kalmasıyla ilgili uzunca bi yazı yazmıştım büyük bi ihtimal sigorta kutusunun icerisindeki far rolesinden yapıyor sizinkide elektrikciye gittiginizde oda beyinciye göndercek tamir olmaz yenisini al dicek yeniside 560 tl idi yanlış bilmiyorsam.egerki cok fazla ampul vs taktıysanız cok akım cekiyosa emin olunki far rolesidir. onun cözümüde cok basit ama beceri ister beyni komple söküp bütün sigortaları cıkartıp far rolesinin yeri buluncak oraya kablo lehimletip estradan bi role ile düzeltilcek yoksa 560 tl verip yeni bir beyin alıncak ilk önce roledenmi degilmi onu bi anlamak lazım onun icinde bi elektrikciye gitmeniz lazım
|
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2014 Saat 11:19
aynen. bende yukarıda 2-3 gün önce bahsetmiştim. büyük ihtimalle sigortadan
|
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2014 Saat 12:47
bakalım bir daha yaptıgında deniyecegim o günden beri daha yapmadı :)
|
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2014 Saat 17:20
Mesajı Yazan: xmen
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2015 Saat 21:45
aynı sorun şu an bende var.. geçen hafta da yapmıştı böyle bir sorunu, şu an tekrarladı.siz nasıl çözdünüz acaba??
------------- 2005 Peugeot 307 1.4 hdi 1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI
|
|