Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 hız problemi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=35793
Tarih: 05 Ağustos 2025 Saat 14:35
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 hız problemi
Mesajı Yazan: Atix
Konu: 206 hız problemi
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2014 Saat 18:55
Öncelikle aranıza yeni katıldım dünden beri forumu ilgiyle takip ediyorum..
Benim sorunuma gelirsek 2004 model 206 hdi araca sahibim yaklaşık 3 ay önce aldım aracın normalde çekişi konusunda bi sıkıntım yok fakat uzun yolda araç en ufak bir yokuşa geldiğinde hızı ve çekişi aşırı bir şekilde düşüyor örneğin 150yle giriyorum yol hafif yukarıya eğimli çoğu zaman 90 veya 100le anca çıkabiliyorum bazen vites düşürmek zorunda kalıyorum. arkadaşımda 2006 206 var böyle bi problemi yok aracın gayet iyi bir şekilde gidiyor. bu sıkıntım harici bende araçtan gayet memnunum. benim düşüncem enjektörler veya yakıt pompasından kaynaklı olabilir diye düşünüyorum sizin fikirleriniz nedir ona göre bi çözüm yolu arayacağım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: DreamTeather
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2014 Saat 19:06
benzer bir sorun ,

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=9167

-------------
http://donence.wordpress.com/

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2014 Saat 19:17
attığınız konuyu inceledim çok teşekkürler :) baskı balatayı değiştireli daha 1 ay olmadı ondan dolayı olmadığını biliyorum şimdi enjektör temizleme sıvısından sipariş verdim gelince onu deniycem enjektörleri dğiştirmekte çok pahalı olucak bnm için eğer uygun fiyata öneri sunabilecek başka arkadaşlarda varsa sevinirim

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2014 Saat 13:45
güncel

-------------
206 HDI XT 4k metalik siyah (2004)

Mesajı Yazan: DeRyCK
Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2014 Saat 22:55
yakıt filtresi de şişmiş olabilir.

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2014 Saat 23:28
Aracın çekişini etkileyen faktörler basittir aslında eğer daha cıddı bır mesele yoksa tavsiyem şudur çekışle ılgılı sıkıntı varsa baskı balata değişimi,bujı değişimi,boğaz kelebek temizliği,yağ ve tüm fıltreler depoya katkı enjektör temızleyıcı olarak bu bakımdan sonra mükemmel bir çekiş yakalıcağınaz garanti verebılırım eğer cıddı bır sıkıntı yoksa baştada dedğim gibi.bu bakımları esnasında komple ateşleme sıstemınızıde gözden geçırmenızı önerırım.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 04:23
baskı balata yeni değişti araç dizel olduğu için bujide yok kelebeği temizletmeyi düşünüyorum filtrlere baktırıcam enjektör temizleyici sparişi verdm olmazsa enjektörleri gözden geçiricem artık

-------------

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 13:10
Orjinalini yazan: Atix Atix Yazdı:

baskı balata yeni değişti araç dizel olduğu için bujide yok kelebeği temizletmeyi düşünüyorum filtrlere baktırıcam enjektör temizleyici sparişi verdm olmazsa enjektörleri gözden geçiricem artık

Biran benzinliye göre konuştum kusura bakmayın hocam ama yınede bır kaç ortak nokta çıkıyor ıçınden  yoksa kızdırma bujılerını değiştirmek çekışınızı arttırmaz yanı :)

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 15:28
Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

Biran benzinliye göre konuştum kusura bakmayın hocam ama yınede bır kaç ortak nokta çıkıyor ıçınden  yoksa kızdırma bujılerını değiştirmek çekışınızı arttırmaz yanı :)

Peki bu kelebek temizliği bana ne kadar malolur hocam? bi bilgin varmı?

-------------

Mesajı Yazan: DeRyCK
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2014 Saat 23:43

Eliniz yatkınsa kendiniz de temizleyebilirsiniz. Ben hep kendim temizlediğim için fiyat olarak bir şey diyemem ama çok tutacağını zannetmiyorum. Yaptıran arkadaşlar bilgi verecektir.

Mesajı Yazan: lead38
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2014 Saat 12:09
Merhaba motorla ilgili bir durum.aracın km si kaç.yüksek kmli araçlar ve dizelerde haliyle motor çekişi düşüyor motor revizyonu gerekiyor.

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2014 Saat 00:50
Orjinalini yazan: DeRyCK DeRyCK Yazdı:

Eliniz yatkınsa kendiniz de temizleyebilirsiniz. Ben hep kendim temizlediğim için fiyat olarak bir şey diyemem ama çok tutacağını zannetmiyorum. Yaptıran arkadaşlar bilgi verecektir.

Yerini bilsem temizlerim ama ilk arabam o yüzden bilmiyorum :)

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2014 Saat 00:51
Orjinalini yazan: lead38 lead38 Yazdı:

Merhaba motorla ilgili bir durum.aracın km si kaç.yüksek kmli araçlar ve dizelerde haliyle motor çekişi düşüyor motor revizyonu gerekiyor.

Araç şu an 205bin kmde revizyon olmadan kurtarma şanşımız varmı sonuçta araçın sadece 5. viteste çekiş düşüyo şehir içi veya düşük viteslerde herhangi bi sıkıntı yaşamıyorum 

-------------

Mesajı Yazan: ahmed206
Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2014 Saat 01:19
Belki bir sübap ayarlama karbon temizleme boğaz kelebeği temizleme ile düzeliverir.

-------------
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34293&title=gaffur" rel="nofollow - 206
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36667&title=yeni-gaffur" rel="nofollow - Focus

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2014 Saat 03:13
Orjinalini yazan: ahmed206 ahmed206 Yazdı:

Belki bir sübap ayarlama karbon temizleme boğaz kelebeği temizleme ile düzeliverir.

Yarın kelebek temizliğini yaptırıcam o zaman vakit olursa bi sübap ayarıda yaptırırım

-------------

Mesajı Yazan: suppor
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2014 Saat 03:32
Usta benimkide bayir gordummu bayiliyo bende bayiri gordummu bi alt vitese cekiyom o gormeden 3 bin 3 bin asiyoz engebeleri :))

firsatini buldugumda enjektorlere ayar cektircem bide bu subap ayarini yaptircam

ayrica senin araba dusuk devirlerde nasi calisiyo usta titreme varmi

Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2014 Saat 10:33
Orjinalini yazan: suppor suppor Yazdı:

Usta benimkide bayir gordummu bayiliyo bende bayiri gordummu bi alt vitese cekiyom o gormeden 3 bin 3 bin asiyoz engebeleri :))

firsatini buldugumda enjektorlere ayar cektircem bide bu subap ayarini yaptircam

ayrica senin araba dusuk devirlerde nasi calisiyo usta titreme varmi

Bu gün boğaz kelebeğini temizlettim gerçekten arabanın performansı değişti bu gün bi uzun yola çıkıp test edicem acaba sorun devam ediyomu diye aslınad turboya enjektörlere baktırmayı subap ayarı yaptırmayı düşünüyodum fakat ustayla konuştuk benim motor üflüyomuş şu an revizyon yaptırabilicek durumumda yok sanırım arabayı elden çıkartıcaz tamda alışmaya sevmeye başlamıştım onu :) neyse bu gün bi testi yapıyım sanada yazarım duruma göre sende temizletirsin sonuçta modellerimiz bile aynı seninle bndede xt var :) düşük devirde öyle aşırı bi titreme yok snnki çok aşırı titriyomu?

-------------

Mesajı Yazan: yigit
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2014 Saat 11:16
kardeşim öncelikle geçmiş olsun. turbo hortumuna bir baktır. ufak bir çatlak veya yırtık olabilir

Mesajı Yazan: suppor
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2014 Saat 19:43
Ufleyen motorda mavi duman atmasi gerekmiyomu yag yaktigi icin ?
Usta titreme sadece dusuk devirde yapiyo 1 2 3 4 5 vites farketmiyo 1 devire dustuyse yapiyo tikremeyi devirlendikce kesi subap ayarindanmi diyorum acaba :/

Mesaj Tarihi: 06 Temmuz 2014 Saat 16:15
Orjinalini yazan: yigit yigit Yazdı:

kardeşim öncelikle geçmiş olsun. turbo hortumuna bir baktır. ufak bir çatlak veya yırtık olabilir

Çok teşekkürler :) aklımda bulunsun onuda bi kontrol ettiriyim

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Temmuz 2014 Saat 16:18
Orjinalini yazan: suppor suppor Yazdı:

Ufleyen motorda mavi duman atmasi gerekmiyomu yag yaktigi icin ?
Usta titreme sadece dusuk devirde yapiyo 1 2 3 4 5 vites farketmiyo 1 devire dustuyse yapiyo tikremeyi devirlendikce kesi subap ayarindanmi diyorum acaba :/

Ben herhangi bi duman göremedim şu ana kadar arabada ama yeniden kontrol ederim bu arada bildiğim kadarıyla araç 1000 devirin altındaysa titret stopedicekmiş gibi yapar devir yükselince keser o yüzden devri pek düşürmeme çalış hatta mümkünse 2000 devirden aşağı düşürme böyle bi sıkıntı yaşamazsn diye umuyorum ayrıca kelebek temizliğinden sonra uzan yola çıktım kontrol için daha önce 4. veya yeri geldiğinde 3. vitese düştüğüm yolda 5. vitesten hiç düşmeden 40 kmlik yolu bitirdim ve aynı şekilde geri geldm yani sorunumun yüzde 80 civarı kelebek temizliğiyle halloldu sanada bi kelebeğe baktır derim

-------------

Mesajı Yazan: yigit
Mesaj Tarihi: 07 Temmuz 2014 Saat 08:08
umarım basit bir problemdir. tekrar geçmiş olsun

Mesaj Tarihi: 07 Temmuz 2014 Saat 13:13
Orjinalini yazan: yigit yigit Yazdı:

umarım basit bir problemdir. tekrar geçmiş olsun

Teşekkürler Smile

-------------