Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ÇOKKKKKK ÖNEM ARZ EDİYOR

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=35616
Tarih: 11 Haziran 2025 Saat 01:36
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: ÇOKKKKKK ÖNEM ARZ EDİYOR
Mesajı Yazan: Elizabeth
Konu: ÇOKKKKKK ÖNEM ARZ EDİYOR
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2014 Saat 17:01
Arkadaşlar sayfa ya yeni geldim... Zaman beklemeden formunuza bir konu açmak istedim.1 ay önce pejo 206  x-line serisi bir araba aldım. Geçen hafta ankarada sanayiye yolum düştü ve sanayiye gittim.Ustalar arabaya baktıkca kusur cıkartmaya başladı:
---Motor kulakları kopukmus
---Araba saga cekiyormus
---Atiker marka tüp var fakat ama montajı karambole olmus
---Araba binilmezmiş hemen satılması gerekirmiş ...

DEDİLER VE BENİ ORADA ÇİLEDEN ÇIKARDILAR NE YAPMAM GEREKLİ SİZCE ? YORUMLARINIZ BEKLİYORUM 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Zagorka
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2014 Saat 17:03
Usta dediyse Yaptıracaksın Kardeşim :) Kaçarı Yok , Almadan önce adam Akıllı BAKTIRSAYDIN Bu sorunlarla karşılaşmazdın

-------------
Ww Sharan (K0455BA)(BG)
BMW (CM6463AH) ( BG )
Opel İnsignia (16GP802) TR

EX CAR :

Peugeot 307 (16CSN72)

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2014 Saat 17:05
Aracı alırken baktırmadınız mı ? Ustaların söylediği arızaları siz farket mediniz mi sağa çekme falan ?

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2014 Saat 17:05
aldıgım kişiyi aradım abi arabanda bunlar var böyle dediler dedim . Adam benim haberim yok dedi . Sonra aldıgım komptesti aradım bunları siz bilmiyormuydunuz diye . Komptestteki adam hala arabanin iyi oldugunu söyledi kafam çok karıstı .

Mesajı Yazan: tolga.onal
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2014 Saat 17:06
Yapman gereken o ustadan hemen uzaklaşmak bence. Yeni araba alan birine neden böyle davranıp insanı arabasından soğuturlar ki Ölsün Araba sağa çekiyorsa rot balans yaptırırsın düzelir motor kulakları kopuksa 250-300 liraya değiştirirsin geçer Lpg yi söküp en baştan toplatsan en fazla 200 lira işçilik verirsin parça değişmeyecekse... Bumudur yani arabada 500 lira masraf var diye atalım mı satalım mı benim arabayı kaldırsak lifte benden de çıkar 500 lira masraf hiç bir sorunu yokken üstelik.

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2014 Saat 17:07
tabi gittim snra bir ustaya daha gösterdim saga çekme olmadıgın söyledi. çok az var dedi rot balans ayarları yapılırsa sorun yapmaz dedi .

Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2014 Saat 17:08
Aynen öyle ben öğrenciyim yeni aldım arabayı arabayı eve getirene kadar çevre yolunda bi ateş akıp yakacaktım ... Arabayı kötüler durmadan gelen bi şey söyledi. En sonunda aldım arabayı cıkıp geldim 

Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2014 Saat 17:11
Boşver millet şunu dedi bunu dedi diye moralini bozma yaştan dolayı oluyor o bende 18 i doldurur doldurmaz gidip araba almıştım her kafadan bi ses herkes ayrı bi kusur buldu sonra ne oldu 1 yıl boyunca 1 lira masraf etmeden bindim sonrada 2 bin tl kar edip sattım.. 

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2014 Saat 17:12
bir de ben şöyle düşünüyorum eğer bir sorun var muanesi aralık 2014 te bitecek ben erken gidip yani hftaya gidip muayene yaptırma olanagım olur mu ? Araba kötü ise dediklerine göre muayeneden geçmez diye düşünüyorum . Erken muayene yaptırma şanşım var mı? 

Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2014 Saat 17:12
Arabada bi sorun hissettiğin zaman yazarsın buraya böyle böyle oluyo diye elbet en makul olacak şekilde sorunun çözülmeye çalışılır.  Ankara'da olan arkadaşlar sana usta önerir bişey yaptıracağın zaman oraya gidersin. 

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2014 Saat 17:15
Evet erken muayene yaptırabilirsin. Lpg si ruhsata işli mi eğer işli değilse aracı aldığın kişiden faturasını aldın mı. Ve Lpg yi toplama yaptılarsa eğer mesela tank atiker beyin lovato... gibi böyle farklı marka ürünler kullanıldıysa o sana sıkıntı çıkartır. Ama eğer Lpg ruhsata işliyse bişey yapmana gerek yok 

-------------

Mesajı Yazan: Barut
Bu tip ustaların lafına bakarsak sıfır araçta bile arıza masraf bulurlar ayrıca ikinci el araçta illaki masraf çıkıyor yinede varsa arızadı yaptırıp kullan, hayırlı uğurlu olsun dostum bakma sen o laflara.

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

ben 18 imde ehliyet aldım ondan öncede araba kullandım ... Arabanın nasıl gittigini nasıl davrandıgını biliyorum az çok arabanın çekişi güzel . En sonunda adam sunu dedi sanzumanında sorun var neden dedim debriyaj dan adam ayagını sert çekiyor motor tabi vuruyor biraz vites zor geçiyor dedi ... adamlar ne bulduysa dediler.

Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2014 Saat 17:18
Aralık mı :) Aralıkta bitecek muayene için bence şimdiden gitmen yanlış olur daha 5 ay var bitmesine eğer için rahat etsin diye bunu yapmak istiyorsan muayene hiç bulaşma git güzel bi servise neyi var neyi yok çıksın 100 liraya aracın herşeyini görebileceğin bir rapor verir servis sana sende ona göre hareket edersin 

-------------

Mesajı Yazan: ozan765
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2014 Saat 17:45
kardesim sen takma kafaya zamane ustaları malesef para kazanmak icin böyle sağlam yere bozuk derler

Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2014 Saat 17:56
Arabanın fotoğraflarınıda koy bi ara da nazar boncuğu takalım :) 

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2014 Saat 18:11
Bi tekrar sevme şevkati gelsinde koyarım :D 

Mesajı Yazan: berkayakulker
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2014 Saat 19:08
Hocam şaşamazda kardeşler Peugeot var tavsiye ederim 5 senedir aynı hassasiyeti gösteriyorlar bana ayrıca gereksiz parçaları değiştirmemem için ellerinden geleni yapıyorlar...

-------------
*206 1.4 HDI Van*
308 1.6 HDI Premium Plus
C4 Cactus Feel 1.6 HDI
207 1.4 HDI Trendy
206 1.4 HDI Van
C3 1.4 HDI SX
407 1.6 HDI Comfort
206 2.0 GTİ
206 1.4 HDI Van

Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2014 Saat 19:12
Orjinalini yazan: berkayakulker berkayakulker Yazdı:

Hocam şaşamazda kardeşler Peugeot var tavsiye ederim 5 senedir aynı hassasiyeti gösteriyorlar bana ayrıca gereksiz parçaları değiştirmemem için ellerinden geleni yapıyorlar...

tamam hocam aklımda bulunsun birde kazım karabekirde var fatih pejo orayı da önerdiler orası nasıl ?

Mesajı Yazan: DeRyCK
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2014 Saat 21:42
Başka bir usta götür arabayı, bu kadar çabuk vazgeçme :)

Mesajı Yazan: KIZILASLAN
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2014 Saat 23:36
Orjinalini yazan: tolga.onal tolga.onal Yazdı:

Yapman gereken o ustadan hemen uzaklaşmak bence. Yeni araba alan birine neden böyle davranıp insanı arabasından soğuturlar ki Ölsün Araba sağa çekiyorsa rot balans yaptırırsın düzelir motor kulakları kopuksa 250-300 liraya değiştirirsin geçer Lpg yi söküp en baştan toplatsan en fazla 200 lira işçilik verirsin parça değişmeyecekse... Bumudur yani arabada 500 lira masraf var diye atalım mı satalım mı benim arabayı kaldırsak lifte benden de çıkar 500 lira masraf hiç bir sorunu yokken üstelik.
aynennn katılıyorum sana

-------------
2003 307 1.4 hdi şeytan kırmızı

Mesajı Yazan: suppor
Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2014 Saat 01:36
Ohoo ustanin dedigine bakilirsa benim enjektorlerde 1200 tl masraf cikartti yeni temizlettim dedim yok dedi bunlar sokulmemis temizlenmemis dedi yapan adami tanimasam tereddud edicem o derece fazla takma :)

Ilk aldigimda banada pejo alinirmi heryeri bozuk agrizali 206 degil bak dikkatini cekerim pejo :) neyse sonucda 6 bin km gezdim halada geziyom bi sikinti yok :)

Mesajı Yazan: _ali_
Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2014 Saat 09:15
Rot balans ayarına, fren diskleri balatalara ve lastiklere baktırın, buradan çıkacak masraf hemen her araçta çıkabilir ve ihmale gelmez, başka arızalar olursa en fazla yolda kalırsınız, ama bunlardaki arızada yoldan çıkarsınız allah korusun. 40-50 TL gibi bir fiyata balans ayarı ve fren testi yapılıyor, her sene yaptırmak lazım.

Diğer konular için bu araçları kullanmakta olan veya uzun zaman kullanmış bir yakına aracınızı kullandırın, sizin göremeyeceğiniz şeyleri hemen fark edebilir.

-------------
206 1.4 + LPG

Mesajı Yazan: muro_60
Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2014 Saat 09:23
bahsedilen arızalar için herkez araba degiştırse memlekette 2 el arac olmaz:))basıt seyler bunlar adam akıllı ustaya ihtıyacın var benim 307 nın motoru indiriyolardı yatak vuruyo dıye arızayı kendım buldum bujının bırı catlamış degiştırdım duzeldi ses fal kalmadı o yuzden birazda kendinin ustası olacaksın mesele aracın saga cekmesini kendin anlayabilirsin kimseye bakıtmana gerek yok rot ayarıyla halledilir.arızalarını bizimle paylaşırsan sana yardımcı oluruz... 

-------------
peugeot 307 xt premium

Mesajı Yazan: berkayakulker
Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2014 Saat 11:23
Orjinalini yazan: Elizabeth Elizabeth Yazdı:

Orjinalini yazan: berkayakulker berkayakulker Yazdı:

tamam hocam aklımda bulunsun birde kazım karabekirde var fatih pejo orayı da önerdiler orası nasıl ?

arabamı almadan önce bakıma oraya gidiyormuş benden önceki sahibi oraya goturmuş aracım 190.000 de çok şukur saat gibi. Hala fatih Peugeot sticker ve bakım kağıtları duruyor arabamda :)

-------------
*206 1.4 HDI Van*
308 1.6 HDI Premium Plus
C4 Cactus Feel 1.6 HDI
207 1.4 HDI Trendy
206 1.4 HDI Van
C3 1.4 HDI SX
407 1.6 HDI Comfort
206 2.0 GTİ
206 1.4 HDI Van

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2014 Saat 16:42
öncelikle aramıza hoş geldiniz. 
* Aracınızın km'si kaç? - aşırı yüksekmi?

* lpg montajını malzemeler olduktan sonra arkadaşların dediği gibi en babası 150-200 bulmaz emin ol bulur derlerse ben ist.bağcılardayım gel yardımcı olurum.

* motor kulakları kopukmuş, gider alırsın piyasayı araştırıp uygun fiyata güzel malzeme bulur 50-100 arası işçiliğe yaptırırsın.

* rot + balans ikisini 50 liraya yapıyorlar. çekme olayı rot'a girer 25 lira balans titreme yaptırır 25 bilemedibn 35 lira.

* yakıt km.'de ne yakıyor çok değilse neden satıcaksın hocam. sana satmanı söyleyen aveller adam akıllı bir şey söylemiyorlarsa kendine yeni bi tamirci bul. yanlarınada bir daha uğrama. keyif dolu günlerde binmen dileğiyle.

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2014 Saat 17:56
hepinize teşekkür ederim aldıgım adamla papaz oldum. Araba biraz sıkıntılı çıktı km si oynanmış... Adamla konuştum adam  bilmiyorum ben diyor canımı ben bakmadım bir şeyine diyor bir hayli sıkıldım su anda 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net