Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sol ön tekerden gelen sese yardım

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=35405
Tarih: 20 Ekim 2025 Saat 12:33
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: sol ön tekerden gelen sese yardım
Mesajı Yazan: cansytnn
Konu: sol ön tekerden gelen sese yardım
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2014 Saat 00:14
aracım 307 çukurlardan geçerken herkesin duyabileceği bi ses alıyorum en ufak bir kanalizasyon kapağının üzerinden bile geçerken aracımın sol ön tarafından garip bir ses geliyor tekerden 

sesi şöyle tanımlayım : örnek veriyorum 10 tane bileziğin kolda birbirine çarptığında çıkan ses gibi bi ses    halka sesi gibi geliyor bu sorunu nasıl çözebilirim ? bilen var mı

Cevaplar:
Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2014 Saat 02:41
Rot kollarından yapabilir boşluk olabilir tahminimce sorununuza neden olan şey bu.Diğer ön takım arzalarıda şu şekilde Amortisör patlak olsa vuruntu yapar lakırtı tarzında bir ses çıkarır,salıncaklarla ilgili olsa gıcırtı tarzında ses yapar direksiyonu her çevırdığınde.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2014 Saat 15:52
direksiyon çevirdiğimde ses yapmıyor ama diğer iki sorun da olabilir tabi

Mesajı Yazan: Helentemoller
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2014 Saat 22:03
Bende de ayni ses vardi. Sanki yere zincir sürtüyor gibi.yada anahtar sallaniyor gibi. Rot baslarini koruyan bir sac varmis o yerinden oynamis,duzelttiler.ses gitti.

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2014 Saat 00:51
yani servisime götürsem ücret bile almayabilir ? bence almaması lazım yerinden oynamış bişeyi düzeltmeye de almazlar heralde

Mesajı Yazan: Helentemoller
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2014 Saat 14:21
benden almadılar, gerçi babamın sürekli gittiği bi servisti o yüzden de almamış olabilirler

Mesajı Yazan: MasMavi
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2014 Saat 00:18
Bahsettiğin ses bende de vardı. sol ön tekerden geliyordu. Daha önce forumda okumuştum. rot başlarını koruyan küçük sac bir parça var. Aracı, altına girebileceğim şekilde bir yere çektim. sac parçanın gevşek olduğunu fark ettim. yerine takıp pense ile klipslerinden sıkıp sabitledim. ses kesildi. kendinde yapabilirsin. 

Mesajı Yazan: okaNStarss
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2014 Saat 22:18
yada helezonların alt kısımında bulunan tablaya vuruyor hezonlara plastik su borusu gecire bilirsin sadece alt kısmına gecirmeleri yeterli 

-------------
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg   
Kum Gri

Mesajı Yazan: 206x-line
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2014 Saat 23:56
rot başı felan değil diski korumasi için bir sac gibi bir koruma kalkanı var o sürtüyor diske tamirci hemen hallediyor sökmeden tekeri ama kesin cozu değil yine kotu yollardan gittiğinde yine aynı sesi bir sure sonra yine duyarsınız

Mesajı Yazan: rzsrht
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2014 Saat 09:39
Orjinalini yazan: MasMavi MasMavi Yazdı:

Bahsettiğin ses bende de vardı. sol ön tekerden geliyordu. Daha önce forumda okumuştum. rot başlarını koruyan küçük sac bir parça var. Aracı, altına girebileceğim şekilde bir yere çektim. sac parçanın gevşek olduğunu fark ettim. yerine takıp pense ile klipslerinden sıkıp sabitledim. ses kesildi. kendinde yapabilirsin. 

kardeşim fotograf yükleyebilme şansın var mı acaba? tam malzemeyi görsem ben de yapmaya çalışırım.. aynı ses bende de var. uyuz oluyorum. 

Mesajı Yazan: Ali1905
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2014 Saat 14:31
aynen Fotograf olursa o sesi bende bazen duyuyorum belki yardimci olur

Mesajı Yazan: ercn86
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2014 Saat 14:50
Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

Rot kollarından yapabilir boşluk olabilir tahminimce sorununuza neden olan şey bu.Diğer ön takım arzalarıda şu şekilde Amortisör patlak olsa vuruntu yapar lakırtı tarzında bir ses çıkarır,salıncaklarla ilgili olsa gıcırtı tarzında ses yapar direksiyonu her çevırdığınde.

Benim araçta direksiyonu sağa sola çevirince sanki hortum sürtüyormuş gibi oluyo bu yayın altına geçen hortumdan acaba salıncaklarda sıkıntı olabilirmi salıncak arızası başka neye sebep olur ?

Mesajı Yazan: MasMavi
Mesaj Tarihi: 03 Ağustos 2014 Saat 02:40
Orjinalini yazan: rzsrht rzsrht Yazdı:

kardeşim fotograf yükleyebilme şansın var mı acaba? tam malzemeyi görsem ben de yapmaya çalışırım.. aynı ses bende de var. uyuz oluyorum. 

Kardeşim resmini çekmeye fırsat bulamadım ancak aynı parçanın resmini buldum. 2 numaralı kısım fren disklerine doğru bakıyor.  parçayı yerine takıp karşılıklı "B" klipslerinden sıkıp sabitliyorsun. umarım işine yarar. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net