Hareket halinde El freni ve Yağ Işığı yanıyor.
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=35070
Tarih: 08 Ağustos 2025 Saat 18:12 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Hareket halinde El freni ve Yağ Işığı yanıyor.
Mesajı Yazan: nurkann
Konu: Hareket halinde El freni ve Yağ Işığı yanıyor.
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 10:01
++++ ÇÖZÜLDÜ ++++
Merhabalar,
Son 15 gündür peugeot 99 model otomatik aracım da özellikle yokus çıkarken ve virajlara girerken, aniden gösterge panelinde el freni ışığı ve motor suyu lambası ve hız göstergesinin altında stop lambası 1-2 saniye yanıp sönüyor.
İlk etapta aracın stop ettiğini düşünmüştüm ancak araç stop etmiyor hareketine devam ediyor ve 1-2 saniye içinde ışıklar tekrar sönüyor. Bunu sık sık yapıyor yani 4-5 km yol da en az 5 kere aynı şeyi yapıyor.
Neden kaynaklı olabilir ? Ciddi bir sorun çıkarır mı ? yardımlarınızı bekliyorum
Teşekkürler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 12:20
Su eksilmesi yoksa devirdaimde sorun olabilir, ciddi bi sorun çıkarabilir ihmal etmemek lazım
|
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 12:25
teşekkür ederim, ancak forum da okuduklarımdan yola çıkarak acaba fren hidroliği ile alakası olabilir mi diye düşündüm el freni ışınında yanmasından dolayı ?
|
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 12:33
Hocam el freni ışığı sadece frenle alakalı sorunlarda yanmaz, diğer arızalarla birlikte ''dikkat'' anlamında yanar, örneğin araçta yağ basıncı düşerse yağ lambasıyla da yanar. Kullanma klavuzunda bununla ilgili bilgilendirme var hatta.
|
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 12:58
bilgisayara bağlattığımız da çıkar bu sorun sanırım doğru mudur ?
|
Mesajı Yazan: 307imbenim
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 13:09
mazot filtresine su kaçmış olabılır.aynı şey başıma geldii.
------------- İlk Göz Agrım :)
|
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 13:27
307imbenim Yazdı:
mazot filtresine su kaçmış olabılır.aynı şey başıma geldii. |
Araç benzinli hocam, bilgisayara bağlanınca muhtemelen hata çıkar
|
Mesajı Yazan: tprkozd
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 13:33
büyük ihtimal aracınız su eksiltiyor
|
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 21:28
tprkozd Yazdı:
büyük ihtimal aracınız su eksiltiyor |
Motor suyundan bahsediyoruz değil mi ? Eğer öyleyse evet eksiltiyor ancak bunu uzun süredir yapıyor ben takviye yapıyordum her defasında ancak daha önce böyle uyarı vermiyordu yani bahsettiğim ışıklar yanmıyordu.
|
Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 21:38
Sorununuz altta verdiğim konudaki video gibimi hocam ?
Bu videodaki araç benımdi oda 106 otomatik vites idi sorun yağ eksikliğindenmiş motorda 1 damla yağ kalmamıştı sizin sorununuzda su eksikliğinden yada yağ eksikliğinden olabilir el freni lambası 106 larda dikkat lambası yerinede geçer
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25987&title=106-gosterge-panelindeki-problem-cozuldu" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25987&title=106-gosterge-panelindeki-problem-cozuldu
------------- Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 22:05
Burak Yazdı:
Bu videodaki araç benımdi oda 106 otomatik vites idi sorun yağ eksikliğindenmiş motorda 1 damla yağ kalmamıştı sizin sorununuzda su eksikliğinden yada yağ eksikliğinden olabilir el freni lambası 106 larda dikkat lambası yerinede geçer
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25987&title=106-gosterge-panelindeki-problem-cozuldu" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25987&title=106-gosterge-panelindeki-problem-cozuldu
|
Aynen bu şekilde hata alıyorum. Stop ve el freni yağ ışığı yanıyor. Yarın yağa bakayım, suyuna bakayım umarım bu şekilde çözeriz.
|
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 22:10
nurkann Yazdı:
Burak Yazdı:
|
Aynen bu şekilde hata alıyorum. Stop ve el freni yağ ışığı yanıyor. Yarın yağa bakayım, suyuna bakayım umarım bu şekilde çözeriz. |
yüksek olasılıkla bu sebeplerden birinden oluyor tez zamanda kontrol edin ikisininde araçda hiç kalmaması sıkıntı yaratır
|
Mesajı Yazan: DeRyCK
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 02:25
fren hidroliğini kontrol ediniz, büyük ihtimalle eksilme var.
|
Mesajı Yazan: wlkn87
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 09:05
%90 fren hidroliğinde sıkıntı var hidrolik kaçırıyor fren hidroliği azaldığında o ışık yanıyor 1 ay önce başıma geldi
|
Mesajı Yazan: KILIÇ
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 10:23
Fren hidroliğinden olsa arkadaşlar devamlı olur. Benim nacizane düşüncem motor soğutma suyun azalmış. Sadece yokuş cıkarken ve viraj dönerken olduğu için büyük ihtimalle suyu azalmış aracın.
------------- 2011 Clio SW Gümüş 2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı
|
Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 11:13
hocam aracını hafta sonu güzelce bi yıka temizle sanayi ye çek radyatörünü kontrol et, fren hidroliğini kontrol et, arka ve ön balatalarını kontrol ettir, mümkünse eğer el freni halatlarınada baktır ne durumda diye. motor yağı, direksiyon hidrolik yağı komple baktır sıkıntı yoksa aracını bilgisayara bağlattır. Arıza çıkarsa yaptır, aracın su eksiltiyorsa kalorifer peteğini, radyatörünü kontrol ettir. egzozdan su atma varmı onada baktır. aklıma gelenler bunlar kolay gelsin.
------------- 206 XS Tu5 Motor... *** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 11:21
Bu sabah yağı kontrol ettim arabada hiç yağ kalmamış, suyu normaldi. Öğlen yağı ekleteceğim. Sorun çözülecekmi bakalım. Yanıtlar için hepinize teşekkür ederim.
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 11:37
nurkann Yazdı:
Bu sabah yağı kontrol ettim arabada hiç yağ kalmamış, suyu normaldi. Öğlen yağı ekleteceğim. Sorun çözülecekmi bakalım. Yanıtlar için hepinize teşekkür ederim. |
diğer söylediklerimide kontrol ettir. Sorun ortadan kalkıcaktır lamba sönme sorunu ortadan kalkmasa bile korkma sıkıntı çıkmaz.
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 13:10
İlk mesajda bahsettiğiniz motor suyu lambası, sanırım yağ lambasıymış
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 13:11
Serkan Yazdı:
İlk mesajda bahsettiğiniz motor suyu lambası, sanırım yağ lambasıymış |
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 13:46
Yanlız benim anlamadığım, araba da yağ bittiğinde bu ışık neden sürekli yanmıyor ? Yani yağ lambası yağ bittiğinde yanık kalması gerekmez mi ? aralıklarla yanıp sönüyor olması neden acaba
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 14:02
nurkann Yazdı:
Yanlız benim anlamadığım, araba da yağ bittiğinde bu ışık neden sürekli yanmıyor ? Yani yağ lambası yağ bittiğinde yanık kalması gerekmez mi ? aralıklarla yanıp sönüyor olması neden acaba |
bir müddet daha yağınızın idare edeceğinden komple bitmiş olsa yağ araç çalışmaz ve buda sabit yanar. uyarı manasında.!
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 15:36
nurkann Yazdı:
Yanlız benim anlamadığım, araba da yağ bittiğinde bu ışık neden sürekli yanmıyor ? Yani yağ lambası yağ bittiğinde yanık kalması gerekmez mi ? aralıklarla yanıp sönüyor olması neden acaba |
peugeot bu hocam ne olacağı belli olmaz orası yanar burası yanar her türlü arızada farklı lambalar yanabilir :)
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 15:39
Burak Yazdı:
nurkann Yazdı:
peugeot bu hocam ne olacağı belli olmaz orası yanar burası yanar her türlü arızada farklı lambalar yanabilir :) |
tofaşta uyarı ekranı olduğunu düşünsene burak, tüm ışıklar yanar en altta da aracı satın uyarısı verir :)
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 15:42
kuscu38 Yazdı:
Burak Yazdı:
nurkann Yazdı:
peugeot bu hocam ne olacağı belli olmaz orası yanar burası yanar her türlü arızada farklı lambalar yanabilir :) |
tofaşta uyarı ekranı olduğunu düşünsene burak, tüm ışıklar yanar en altta da aracı satın uyarısı verir :) |
:)))
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 15:51
Burak Yazdı:
kuscu38 Yazdı:
Burak Yazdı:
nurkann Yazdı:
tofaşta uyarı ekranı olduğunu düşünsene burak, tüm ışıklar yanar en altta da aracı satın uyarısı verir :) |
:))) |
Sormayın gitsin arabadaki sorun sadece bu olsa keşke, arabayı 1,5 yıl önce tanımadığım birinden alıp hayatımda yapabileceğim en büyük hatalardan birini yaptım. Arabanın arka tekerlerin çamurlukla arasında 1 karış boşluk var sonra bagaj kapısından sürekli gıcırtı var, rolanti sorununu söylemiyorum bile ne yaptıysam çözülmedi, hararet sorunu vardı çok sukur onu hallettik, direksiyon oldukça sert, airbag ışığı 6-7 aydır yanıp sönüyor çözüm bulamadım. En son geçen illallah edip yetkili servise götürdüm bu araba ne kdr a adam olur dedim, 15000 lira civarı masraf çıkardılar hoş ben okdr karamsar değilim ama onların gözünde buymuş. Umursamadım valla biniyorum arabaya ama rahat değilim.
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 15:53
Sormayın gitsin arabadaki sorun sadece bu olsa keşke, arabayı 1,5 yıl önce tanımadığım birinden alıp hayatımda yapabileceğim en büyük hatalardan birini yaptım. Arabanın arka tekerlerin çamurlukla arasında 1 karış boşluk var sonra bagaj kapısından sürekli gıcırtı var, rolanti sorununu söylemiyorum bile ne yaptıysam çözülmedi, hararet sorunu vardı çok sukur onu hallettik, direksiyon oldukça sert, airbag ışığı 6-7 aydır yanıp sönüyor çözüm bulamadım. En son geçen illallah edip yetkili servise götürdüm bu araba ne kdr a adam olur dedim, 15000 lira civarı masraf çıkardılar hoş ben okdr karamsar değilim ama onların gözünde buymuş. Umursamadım valla biniyorum arabaya ama rahat değilim. |
ist.da nerdesin?
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 15:54
Gebze tarafındayım, Çayırova civarı
|
Mesajı Yazan: okan77
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 16:18
DeRyCK Yazdı:
fren hidroliğini kontrol ediniz, büyük ihtimalle eksilme var. |
Büyük bir ihtimal fren hidroliğidir. Balatalar zamanla aşınıp biteceği için hidrolik azalmış gibi görünecektir. seviye tamamlanması gerekebilir... standardı 4Dot olması gerekir...
|
Mesajı Yazan: okan77
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 16:25
KILIÇ Yazdı:
Fren hidroliğinden olsa arkadaşlar devamlı olur. Benim nacizane düşüncem motor soğutma suyun azalmış. Sadece yokuş cıkarken ve viraj dönerken olduğu için büyük ihtimalle suyu azalmış aracın. |
Motor yağı azlığı, hidrolik seviyesi eksikliği zaten düz yolda değilde yokuşlarda daha çok belli oluyor... kısmen azalmış olduğu için tamamlamak yeterli olur.. Kaçırma yoksa tabiki...
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 16:46
Bu akşam eksik olan Motor yağını tamamlayacağım, çıkamadım henüz. Daha sonra ikaz ışığının özellikle yandığı noktalarda ( yokuş, viraj) vs bir kaç tur atıp tekrarlayıp tekrarlamadığına bakacağım. Umarım bu şekilde sorunu çözmüş oluruz. Akşama tekrar sonucu paylaşırım buradan.
|
Mesajı Yazan: popeyes
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 21:27
hocam millete inanma git hemen fren hidroliği koy geçecektir. yokuş yukarı falan çıkarken ikaz verir. yağını tamamlarsan sıkıntın biter
------------- gelmiş geçmiş en iyi coupe 406 coupedir.
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 21:31
fren hidroliği kutusunun önünde bir müşür gibi algılayacı vardır. oradaki sıvı hareket ettiği için senin ekranda stop yazar ikaz verir. sen de onu bazen yokuş çıkarken bazen kasisten geçerken fark edersin sıkıntı yapma git ve hidroliğini koy, 2. bir ay takip et yine yaparsa aradan bi yerden kaçırma yapıyordur. 3.frenlerin ara sıra çok afif aşağıya düşüyormu eğer düşüyorsa kaçak vardır :D :D rahat ol sıkıntı yapma
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 21:35
Hocam kimsede size inanmak zorunda değil inanma demek ne demek yani bu sorunun benzerini yaşayanlardan da biri benim yukariki mesajlarda attığım konu linkinde arizanin videosunida çektim arkadaşda izledi ayni problem diye yazdi üstelik yazdigina göre yağını kontrol ettiginde az oldugunuda görmüş yağ seviyesi yükselince ikaz lambalari eski normal haline dönecektir. Birbirimize yardim etme amaçlı buradayiz lutfen biraz daha dikkat edelim yorumlarimizda.
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 21:40
peki benm sorum var sana daha önce başına geldi mi ? benm araç ısı müşürünü algılamıyor. algılamadığı zaman zor çalışıyor. gittik ısı müşürü arızalı dediler (yeşil müşür) gittik değiştirdik. versiyon attırdık. 10 gün bişey yok 11. gün yine aynı 3 kez yeşil müşür değişti 1 kez karbonclien yapıldı 10 kez yetkili servis dahil versiyon yüklendi 1 kez gösterye giden mavi müşür değişti beyine giden tesisata bakıldı hiçbir problem yok böyle bir arıza duydun mu
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 21:43
Anlayamadigim bu konu ile alakası ne buradaki arkadaşin problemi ile ilgili bilgi ve tecrübesi olanlar paylaşıyor bildigini sorununuzun sebebini merak ediyorsaniz Araciniz Hakkinizdaki Tüm Sorular kısmına konu açar sorununuzu yazarsiniz bilgisi olanlar yardimci olur .
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 21:44
Arkadaşlar Merhaba, Öncelikle hepinize değerli destek ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu akşam iş çıkışı arabanın motor yağını kontrol ettik, bahsettiğim gibi arabada hiç yağ kalmamış gibiydi. 2,5 litre civarında yağ aldı ve tamamladık. Sonuç itibariyle akşam 10 km den fazla yol yaptım hiç bir lamba ikaz olmadan geldim eve :) Sorun kalmadı gibi. Tabi 1-2 gün denemesi süresi veriyorum kendime. Sonuc olarak tekrarlamayacağını düşünüyorum ve ümit ediyorum.
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 21:45
nurkann Yazdı:
Arkadaşlar Merhaba,Öncelikle hepinize değerli destek ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu akşam iş çıkışı arabanın motor yağını kontrol ettik, bahsettiğim gibi arabada hiç yağ kalmamış gibiydi. 2,5 litre civarında yağ aldı ve tamamladık. Sonuç itibariyle akşam 10 km den fazla yol yaptım hiç bir lamba ikaz olmadan geldim eve :) Sorun kalmadı gibi. Tabi 1-2 gün denemesi süresi veriyorum kendime. Sonuc olarak tekrarlamayacağını düşünüyorum ve ümit ediyorum.
|
Geçmiş olsun hocam dikkat edin bundan sonra :)
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 21:47
nurkann Yazdı:
Arkadaşlar Merhaba,Öncelikle hepinize değerli destek ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu akşam iş çıkışı arabanın motor yağını kontrol ettik, bahsettiğim gibi arabada hiç yağ kalmamış gibiydi. 2,5 litre civarında yağ aldı ve tamamladık. Sonuç itibariyle akşam 10 km den fazla yol yaptım hiç bir lamba ikaz olmadan geldim eve :) Sorun kalmadı gibi. Tabi 1-2 gün denemesi süresi veriyorum kendime. Sonuc olarak tekrarlamayacağını düşünüyorum ve ümit ediyorum.
|
Geçmiş olsun Hocam, neden yağ eksiltmiş onuda araştırmak lazım, ihmal etmemek gerekir.
|
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 21:51
Arabanın altına gazete serdim takip edeceğim akıtma falan varmı diye, zaten eğilip bakınca altta yağ izleri gözlemledim, kısa sürede bir ustaya göstereceğim.
|
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2014 Saat 10:51
Burak Yazdı:
Hocam kimsede size inanmak zorunda değil inanma demek ne demek yani bu sorunun benzerini yaşayanlardan da biri benim yukariki mesajlarda attığım konu linkinde arizanin videosunida çektim arkadaşda izledi ayni problem diye yazdi üstelik yazdigina göre yağını kontrol ettiginde az oldugunuda görmüş yağ seviyesi yükselince ikaz lambalari eski normal haline dönecektir. Birbirimize yardim etme amaçlı buradayiz lutfen biraz daha dikkat edelim yorumlarimizda. |
burak'a katılıyorum arkadaşlar burda sıkıntılarımızı yazıp, başına gelen arkadaşlar ile birlikte ortak bi çare arıyoruz. inanmak istemeyen yada kesin çözüm aramak isteyenler için pejo servisleri var gidip görüşebilir dertlerine çare bulabilirler. Ama şunuda göz önünde bulundurursak bu forumda bir çok arkadaşımızın sıkıntılarına burdaki arkadaşlarımız çare oldu. lütfen yorumlarımıza dikkat edelim, kalp kırmadan bir birimizle muhattap olalım.
|
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2014 Saat 10:52
aynen size katılıyorum, bi laf söyledik bu kadar büyütmeyin lütfen 
|
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2014 Saat 18:52
popeyes Yazdı:
aynen size katılıyorum, bi laf söyledik bu kadar büyütmeyin lütfen  |
yok hocam estağfirullah bir anlık çıkıştık öyle işte :)
|
|