Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 ses sistemi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=35046
Tarih: 09 Ekim 2025 Saat 05:53
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 ses sistemi
Mesajı Yazan: tprkozd
Konu: 206 ses sistemi
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2014 Saat 00:09
arkadaşlar aracımda orjinal radyo kaset çalar takılı hoparlörden temiz ses alamıyorum büyük ihtimal patlaklar istediğim yine aynı orjinal radyo kaset çalarından temiz ses alabilmek önerebileceğiniz abartıya kaçmadan takabileceğim hoparlör nelerdir ? bana neler tavsiye edersiniz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Purkrinora
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2014 Saat 00:13
Orjinal hoparlörleri söküp birebir aynısını almanızı , aynısı yoksa aynı değerlere sahip almanızı öneririm..  Söküp bakarsanız sizin için daha iyi olur.. 

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2014 Saat 00:52
Ufaktan bir ses sistemi yaptirabilirsiniz amfi ve midler ile istedigi iz performansi alabilirsiniz

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2014 Saat 02:10
orjınal hoparlörlerın değerlerıne yakın aynı ölçülerde hoparlör kullanarak ışı çözersenız genelde arka kapılarda olmaz boş olur arkalarda 1 takım 13 cm lık atarsınız çokta güzel olur.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2014 Saat 12:44
hoparlör kapaklarını açmak için komple döşemeyi mi sökmemiz gerekiyo

Mesajı Yazan: D.EAGLE
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2014 Saat 15:25
bende sesi yükseltince hatlar karışıyor sanırım benim hoparlörlerde de patlak var Embarrassed

-------------
PUG 206 FELİNE 1.4 ReD'eViL

Mesajı Yazan: zh0595
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2014 Saat 21:18
arkadaşlar ön arka hoparlörlerin markası varmı yoksa PSA group mu

Mesajı Yazan: korkusuz202
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2014 Saat 22:23
evet kapı döşemesini sökmen gerekiyor.ön kapılarda 2 alyanlı vida ve sökereken de bunların klipsleri var..ister istemez kırılacaktır.Yedeklerini almayı unutmyayın.eliniz yatkın ise yapabilirsiniz.döşemeyi çıkartıktan sonra eski hopralörü artı eksi yerinden çıkartıp yenilerini montaj etmek hepsi bu

önlere 16.5 yada 17 cm hoparlör takabilirsin.arkalara istersen 13 cm..

http://www.hepsiburada.com/liste/pioneer-ts-f1634r-200-watt-16-cm-2-yollu-hoparlor/productDetails.aspx?productId=otayttsf1634r&categoryId=26090" rel="nofollow - http://www.hepsiburada.com/liste/pioneer-ts-f1634r-200-watt-16-cm-2-yollu-hoparlor/productDetails.aspx?productId=otayttsf1634r&categoryId=26090

pahalı gelir ise

http://www.hepsiburada.com/liste/navitech-4017-320w-17-cm-coaxial-4-yollu-hoparlor/productDetails.aspx?productId=otdelcsp4017&categoryId=26090" rel="nofollow - http://www.hepsiburada.com/liste/navitech-4017-320w-17-cm-coaxial-4-yollu-hoparlor/productDetails.aspx?productId=otdelcsp4017&categoryId=26090

-------------
206 1.4 HDI X-LINE 2003 MODEL

Mesajı Yazan: ALBATROS06
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 00:25
hocam bnde orjinal teybi direksyondaki kumanda kolu için bozmak istemeyip iyi ses alabilmek için hoporlörü değiştirdim ama sesi biraz açınca hopörlörün canı çıkıyordu sonra pioner teyp aldım ve direksiyon kumandasını da aktif hale getirttim ankarada şimdi şıkır şıkır ses alıyorum :=) bnce teybi değiştir. orjinal teyipten tat alamıyorsun

Mesajı Yazan: emre_akdag
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 00:30
önlere 17cm piranha alabilirsin (neden piranha dersen en ugun ve sağlam mid takımı markası), arka kapılar için de bulunduğun şehirde elektronikçiler çarşısı var ise 13 cm lik lerden (patlak ise) alıp değiştirebilirsin. Yukarıda korkusuz202 arkadaşın anlattığı gibi klipsleri temin ederek kendin yapabilirsin çok basit. Teyip işine de gelince Serkan abinin efsane 206 sına yaptığı gibi orjinal teyibine torpidodan usb okuyucu taktırıp keyfine bakabilrsin. Size en düşük maliyetli kaliteli ses düzeneği bu olur kanımca..

-------------
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 00:35
Orjinalini yazan: eksper_emre16 eksper_emre16 Yazdı:

önlere 17cm piranha alabilirsin (neden piranha dersen en ugun ve sağlam mid takımı markası), arka kapılar için de bulunduğun şehirde elektronikçiler çarşısı var ise 13 cm lik lerden (patlak ise) alıp değiştirebilirsin. Yukarıda korkusuz202 arkadaşın anlattığı gibi klipsleri temin ederek kendin yapabilirsin çok basit. Teyip işine de gelince Serkan abinin efsane 206 sına yaptığı gibi orjinal teyibine torpidodan usb okuyucu taktırıp keyfine bakabilrsin. Size en düşük maliyetli kaliteli ses düzeneği bu olur kanımca..

Efsane 206 :) tebessüm ettirdin bana Emre, çok memnundum ben o cihazdan, şimdi ki teybim mp3 çalmazsa ilk gün takardım.

Mesajı Yazan: emre_akdag
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 00:37
Orjinalini yazan: Serkan Serkan Yazdı:

Orjinalini yazan: eksper_emre16 eksper_emre16 Yazdı:

Efsane 206 :) tebessüm ettirdin bana Emre, çok memnundum ben o cihazdan, şimdi ki teybim mp3 çalmazsa ilk gün takardım.
Abi efsane tabi :) ilk 206+ stoplarını senin aracında gördüm de özendim ben :):)

-------------
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 00:40
Senin arabana da çok yakışmış, yakında eski stoplu 206 kalmaz gibi :)

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 02:49
Hoparlörler,

ön için 165mm
arka için 130mm

öne 170 ve ya 160mm takabilirisniz ama montaj esnasında çok dikkatli olun.

30 ila 50w nominal (rmsİ) güç isteyen hoparlörlere bakın daha üstüne çıkmayınca sakın ne verim alırsınız ne de bir ses. Teybin çıkışlarının yakmasına kadar kötü durumlar çıkabilir.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 11:44
arkalar büyük ihtimal boş yarın söküp bakıcam ikisinede ya aslında iyi bi ses sistemi yapasım varda aracım ilanda şuan her an alıcı çıkabilir fazla masraf yapmak istemiyorum birde başka bir teyp takıp kolu nasıl aktif hale getirdiniz onu öğrenebilir miyim ?

Mesajı Yazan: GreenArmy
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 13:13
konuyu takipteyim aynı durum bendede var orjinal teybe usb olayı nasıl oluyo:)

Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2014 Saat 13:36
aynen serkan abinin konulara baktımda bulamadım bi link atabilri misiniz ? 

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 23:13
abiler bugün söktüm bütün döşemeleri ve hoparlörleri önlere yeni taktım arkalar maalesef beni hayal kırıklığına uğrattı sadece hoparlör olmadığını düşünüyordum ama hazır bi tesisatta yok kablo falanda çekilmemiş yani sonra araştırdım x-line'da yokmuş peugeotdan zorla soğutuyolar 86 bmw'mde bile bütün her şey hazır anlam veremedim arka hoparlörün opsiyonel olmasına. :D birde varsa sökmeyi düşünen plastik döşeme klipslerinden kesinlikle alsın ister istemez kırılıyo onlar ve farklı seçenekleri var onların bir örnekle almaya gidin bütün araçların ki farklı. ses düzeyinde ise bi değişiklik olmadı sesi biraz yüklediğimde ve hafif bass olan müziklerde yine aynı sıkıntım devam ediyor.

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 23:15
sizin isteğinizi ufak çaplı bir amfi ve ses sistemi kurarak karşılayabilirsiniz bence hocam anlaşılan ahım şahım bişey istemiyorsunuz ses sistemi kuran bir yere gidin tertemiz işçiliklerle ayarlarla güzel bir sisteme sahip olun malesef pugda opsiyonel arka hoparlörler

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2014 Saat 23:21
benim isteğim orjinalinden temiz ses alabilmek işin içine ekstra bişey katmamak :) işçilik ve malzeme konusunda sıkıntım yok zaten kendi imkanlarım dahilinde rahatlıkla yapabiliyorum teşekkür ederim tavsiyeniz için :)

Mesajı Yazan: GreenArmy
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2014 Saat 18:09
Orjinalini yazan: tprkozd tprkozd Yazdı:

abiler bugün söktüm bütün döşemeleri ve hoparlörleri önlere yeni taktım arkalar maalesef beni hayal kırıklığına uğrattı sadece hoparlör olmadığını düşünüyordum ama hazır bi tesisatta yok kablo falanda çekilmemiş yani sonra araştırdım x-line'da yokmuş peugeotdan zorla soğutuyolar 86 bmw'mde bile bütün her şey hazır anlam veremedim arka hoparlörün opsiyonel olmasına. :D birde varsa sökmeyi düşünen plastik döşeme klipslerinden kesinlikle alsın ister istemez kırılıyo onlar ve farklı seçenekleri var onların bir örnekle almaya gidin bütün araçların ki farklı. ses düzeyinde ise bi değişiklik olmadı sesi biraz yüklediğimde ve hafif bass olan müziklerde yine aynı sıkıntım devam ediyor.
nasıl bir hoparlör seçtin? benimde patlak önler demek arkada tesisatta yokmuş :)

Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2014 Saat 20:54
öyle marka bişey seçmedim elimde vardı 16cm'lik ik adet onları kullandım

Mesajı Yazan: akantek
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2014 Saat 23:53
ben kamosonic taktırdım önler 180 arkalar 150 w gayette yetiyor. toplamda 150 tl verdim. ama daha kaliteli ve yüksek ses istersen sen bilirsin

-------------
206 xt 1,6

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net