Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bugün sorunlar başladı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34841
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 21:58
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Bugün sorunlar başladı
Mesajı Yazan: Foxfire
Konu: Bugün sorunlar başladı
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2014 Saat 23:10
Herkese merhaba benim hikayemi yazayım sizelere :)

2000 model 206 1.4 otomatik vites 180.105 km de ben aldığımda 178 bindeydi aldığım günden beri 2 haftadadır yani gezdim dolaştım hiç inmedim desem yeridir LOL

Bugün yine gezmeye çıktım bi ara durdum sonra tekrar hareket edince * ve S ışıklarının sırayla yanıp söndüğünü gördüm çekişte hızında felan bi sorun yok ama bu forumda okuduklarıma göre arıza benide buldu. Sonra eve geri döndüm aracın kaputu açtım motorun üstünde olan bi borunun kopmak üzere olduğunu farkettim bantla sardım pazartesi yenisini alıp takarım neyse baktım ek bişi yok gibiydi sonra anahtarı takıp kontağı açtığımda * ve s  ışıkları daha çalıştırmadan yanıp sönmeye başlıyorlar birde sarı bir pervaneli ışık yanıyor aracı çalıştırınca o sarı ışık sönüyor km gösteren ekranda kontak açılınca ingiliz anahtarı çıkıyor 10 dan geriye sayıyor. Hız ibresi arada tutukluk yapıyordu şimdi oda yukseliyor düşüyor kafayı yedi yani oh ne güzel bütün arızalar bu kadar dedim indim kumandadan düğmeye bastım kilitliyor kapılar 2 saniye sonra geri açılıyor ne kadar uğrasştım tüm kapıları tek tek kontrol ettim ama yinede kitlenmiyor evin otoparkında kapılar açık kaldı şu anda. Clap

Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: berkayakulker
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2014 Saat 23:19
Orjinalini yazan: Foxfire Foxfire Yazdı:

Herkese merhaba benim hikayemi yazayım sizelere :)

2000 model 206 1.4 otomatik vites 180.105 km de ben aldığımda 178 bindeydi aldığım günden beri 2 haftadadır yani gezdim dolaştım hiç inmedim desem yeridir LOL

Bugün yine gezmeye çıktım bi ara durdum sonra tekrar hareket edince * ve S ışıklarının sırayla yanıp söndüğünü gördüm çekişte hızında felan bi sorun yok ama bu forumda okuduklarıma göre arıza benide buldu. Sonra eve geri döndüm aracın kaputu açtım motorun üstünde olan bi borunun kopmak üzere olduğunu farkettim bantla sardım pazartesi yenisini alıp takarım neyse baktım ek bişi yok gibiydi sonra anahtarı takıp kontağı açtığımda * ve s  ışıkları daha çalıştırmadan yanıp sönmeye başlıyorlar birde sarı bir pervaneli ışık yanıyor aracı çalıştırınca o sarı ışık sönüyor km gösteren ekranda kontak açılınca ingiliz anahtarı çıkıyor 10 dan geriye sayıyor. Hız ibresi arada tutukluk yapıyordu şimdi oda yukseliyor düşüyor kafayı yedi yani oh ne güzel bütün arızalar bu kadar dedim indim kumandadan düğmeye bastım kilitliyor kapılar 2 saniye sonra geri açılıyor ne kadar uğrasştım tüm kapıları tek tek kontrol ettim ama yinede kitlenmiyor evin otoparkında kapılar açık kaldı şu anda. Clap

Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.

aküyü söküp kapıları manuel bir biçimde kitleyin ve en yakın ustayı çağırın... demekten başka bir şey düşünemedim açıkçası... çok geçmiş olsunShocked

-------------
*206 1.4 HDI Van*
308 1.6 HDI Premium Plus
C4 Cactus Feel 1.6 HDI
207 1.4 HDI Trendy
206 1.4 HDI Van
C3 1.4 HDI SX
407 1.6 HDI Comfort
206 2.0 GTİ
206 1.4 HDI Van

Mesajı Yazan: newlook45
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2014 Saat 23:21
vallaha ne diyceğimi bilemedim geçmiş olsun umarım ufak tefek işçilikle atlatırsınız

-------------
2003 206 and 2014 polo (Tr'de tek donanımda )

Mesajı Yazan: gemlikli_55
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2014 Saat 23:23
* s arasında yanıp sonuyorsa sanırım otomatık sanjumanda problemvar demek mış selonoit denilen parca değişmeliymiş 

ingiliz anattarı olayı bakım yaklastığını veya geldiğini hatırlatır-sarı pervanenın sonmesi normal arıza ısıgıdır beyin arıza kod aldıladıgında o ışık yanar ve arıza giderilene kadar sonmez
hız ıbreidedğin devir ibresi mıdır 1 2 3 4 5 6 yazan mı 10 20 30 40 yazanmı ? rolentı ise gaz kelebeğinitemızlet duzelir rolentı düzenleyicimotorude temızlet veya değiştir düzelir benden bukadar :)

-------------
2000 1.4 XR AUTO

Mesajı Yazan: gemlikli_55
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2014 Saat 23:25
kapılarda bence swic arızası var bırı kapandığını algılamıyor ve biriacık kaldığı içinde hepsikıtlenmıyo olabilir bu bir varsayımdır:)

resimimi bekliyorummmmm :)

-------------
2000 1.4 XR AUTO

Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2014 Saat 23:43
Orjinalini yazan: bitter bitter Yazdı:

motorda bişeyler kısa devre yapıyor derhal aküyü sök bsi yi yakabilirsin.

nasıl yani kısa devre aküyü nasıl sökecem nerden anladınız Confused

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2014 Saat 23:47
artı kutubu sökmenız yeterlı elektronık arza olduğu ıçın çoğu aküyü devre dışı bırakmanızda fayda var bır surelığıne daha sonra gereken neyse yaparsınız çok geçmiş olsun...

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2014 Saat 23:55
hocam ilk mesajda söylediğim gibi sök aküyü kapıları manuel kitle ve usta gelene kadar elleme... Tecrübeyle sabittir ! Wink

-------------
*206 1.4 HDI Van*
308 1.6 HDI Premium Plus
C4 Cactus Feel 1.6 HDI
207 1.4 HDI Trendy
206 1.4 HDI Van
C3 1.4 HDI SX
407 1.6 HDI Comfort
206 2.0 GTİ
206 1.4 HDI Van

Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2014 Saat 23:55
Orjinalini yazan: bitter bitter Yazdı:

arıza elektronik bsi görev yapmıyor kapılar göstergeler çalışmıyorsa bu bsidendir. derhal akü kutuplarını sökmelisin..

yani kapılar kitleniyor sonra kendiliğinden geri açılıyor bsi nedir

Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2014 Saat 23:59
. BSİ. motor beyniyle alakalı bir mevzu hocam soylediklerimi dikkate alıp usta gelene kadar dokunma, sadece akuyu sök kapıları anahtarla manuel kitle tamamdır.

-------------
*206 1.4 HDI Van*
308 1.6 HDI Premium Plus
C4 Cactus Feel 1.6 HDI
207 1.4 HDI Trendy
206 1.4 HDI Van
C3 1.4 HDI SX
407 1.6 HDI Comfort
206 2.0 GTİ
206 1.4 HDI Van

Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2014 Saat 00:06
Durum bu kadar ciddimi yahu Confused kaç saatir öyle duruyor gidip çıkarayım teşekkürler

Mesajı Yazan: ahmet_bjk
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2014 Saat 02:11
geçmiş olsun sorunun ne olduğunu merak ettim. Sebebini öğrendiğinizde paylaşırsanız sevinirim.

-------------
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ

Mesajı Yazan: ahmed206
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2014 Saat 04:16
Aynen geçmiş olsun sorunla ilgili bizi bilgilendirin lütfen.

-------------
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34293&title=gaffur" rel="nofollow - 206
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36667&title=yeni-gaffur" rel="nofollow - Focus

Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2014 Saat 17:15
Dün soktum kutup başını sabah taktım sanayiye gittim her yer kapalıydı eve geri geldim şimdi bi sorun yok kapılar ile ilgili ama s ve kar ışığı yanıp sönüyor pazartesi yetkili servise sorayım en iyisi ücretsiz arıza tespit yapıyormuş diye duydum aracın gitmesinde vites geçişinde ve çekiş te bi sorun yok ama o ışıklar kafama takıldı ınş büyük bi sorun yoktur

Mesajı Yazan: pierson
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2014 Saat 18:19
Yetkili servis ücretsiz mi Ariza bakimi yapıyor?öyle bisey var mi?

Mesajı Yazan: ahmet_bjk
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2014 Saat 19:43
kampanyadır büyük ihtimalle

-------------
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ

Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2014 Saat 20:24
ben sordum bakarız ufak çaplı tel kopması küçük kablo değişmesi falan ücret almıyoruz dedi belki balık geldi diye demişlerdir sabah 08:30 da gideceğim sonuçları yazarım arkadaşlar. Uçuk bi fiyat çıkarsa izmirde sağlam bi usta varmı bildiğiniz

Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2014 Saat 11:28
Peugeot Nilkar servisi aradim..Ariza tespit bedeli 80 TL söyledi..peki ben aracimin değişecek parcasi olup olmadigini öğrenmek istiyorum..Ariza tespit için özel servisleri önerir misiniz..ayni makinalar var.mi özel servislerde..

Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2014 Saat 15:00
Orjinalini yazan: pierson pierson Yazdı:

Peugeot Nilkar servisi aradim..Ariza tespit bedeli 80 TL söyledi..peki ben aracimin değişecek parcasi olup olmadigini öğrenmek istiyorum..Ariza tespit için özel servisleri önerir misiniz..ayni makinalar var.mi özel servislerde..
Ne kadar pahalıymış yahu. Keseyi 80 Tl'den açacaksa ohooo içinden çıkamayız servisin...
Başka yetkili servisi arayıp fiyat alabilir misiniz?
Hatta ben de Muğla'yı bir arayım bakalım...

-------------
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34293&title=gaffur" rel="nofollow - 206
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36667&title=yeni-gaffur" rel="nofollow - Focus

Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2014 Saat 15:31
Muğla Turmak arıza tespiti için 50 TL istiyor.
Eğer arıza çıkar da yaptırmaya karar verirseniz arıza tespit ücretini almıyoruz dediler. Bence iyiymiş.

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2014 Saat 20:46
Garantisi yoksa yetkili servise gitmeyin arkadaşlar adamlar uçmuş Shocked

Sabah gittim herşey gayet güzel hoşgeldiniz kahvaltı çay kahve havada uçuşuyor neyse hemen baktılar zaten ışıkları gördü adam tamam dedi bilgisayara falan bağladılar aynen bana söyledikleri şöyle.

Basınç hatası verdi şanzıman revizyon yapmak en mantıklısı içini açığ bakalım duruma göre ne değiştircez karar veriririz dediler. Fiyat nedir dedim kesin bişey diyemeyiz ama 3 ila 5 bin arası bişey tutar dediler. Ne işlem yapacaksınız diyorum adam bana belli olmaz diyor tam olarak arıza ne diyorum açıp bakarız bi diyor revizyon gerekli diyor papağan gibi.

Bende hayırlı işler hamdi abi dedim çıktım.

izmir yada istanbulda bu arıza için bildiğiniz önereceğiniz bi yer varmı?

Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2014 Saat 23:13
Bu ne ya..kafayi mi yemiş bu adamlar..ayık kafayla mi konusuyor bu adamlar..özel servislerde ki Ariza bakimiyla yetkili servis teki Ariza bakimi arasında ne fark olabilir..araci bilgisayara mi bagliyorlar...

Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2014 Saat 00:18
Yemişler buna kesin karar verdim bi daha gitmem servise felan LOL

Mesajı Yazan: emrepunar
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2014 Saat 11:24
sorun sanzumanda oldugu kesinleşmişse bence iyi bir sanzuman ustasına sor derim onlarda sanzumanı acıp sanzuman ustasına gönderecekler maslakda paris oto var benimde bir sorunum vardı fren müşürü imiş buldular çözüdüler.. bir onlarla kontak kur istersen.

Mesajı Yazan: tetik-soner
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2014 Saat 11:53
eğer istanbula geleceksen ümraniye sanayide şuayip usta var adam parçayı kurtarmaya çalışıyor hemen değiştirelim modunda değil yani...eğer parçayı kurtaramazsa bu sefer ucuz parça bulmak için bikaç yeri arıyor fiyat alıyor...
Adam 10 numara biri yani anlayacağınız...

-------------
Peugeot 206 1.4 xr 2000
Cıtroen Xsara 1.6 16v 2001
Honda Accord 2.0 ex 1994

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2014 Saat 21:09
Bugün izmirde otomatik şanzumancı bi yere gittim 2 selenoid valf ve yağı değiştirdiler (500 TL) hatalar gitti ama ışıklar hala yanıp sönüyor şanzıman elektirik tesisatı sorunlu olduğu için hata ışıkları yanıyor tesisat değişim lazım  dediler 400 TL istediler yaptırmadım onu artık. Test edip verdiler.

Neyse çıktım otobana hemen bastım hissedilir derecede bir performans artışı oldu bu güzel ancak gaza basınca sanki bişey sürtüyor gibi bazen bi cızıltı geliyor. ve en tuhafıda yokuşlarda geri kaçmayan arabam geri kaçıyor Angry aradım orayı durumu anlattım sabah getir bi daha bakalım dediler.

Başka bir sanayi sitesine gittim orda peugeot ustası varmış en iyisi o dediler ona götürdüm durumu anlattım oda bilgisayara bağladı sorun yok dedi ama ışıklar için istersen incelerim dedi bende yarın bi göstereyim olmazsa size gelirim dedim çıktım.

Yorum sizde arkadaşlar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net