Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 hdi klima sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34351
Tarih: 03 Ağustos 2025 Saat 17:28
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 hdi klima sorunu
Mesajı Yazan: ndm01
Konu: 206 hdi klima sorunu
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2014 Saat 21:39
merhaba arkadaşlar sorunum aracımın klimasını çalıştırdım ışığı yanıyor ama klima devreye girmiyor önceden açtığımda klimayı çıt diye klima motorunun devreye girdiğini anlıyordum rolanti az da olsa düşüyordu ama sesi gelmiyor acaba sıkıntı neyden kaynaklanır olabilir sanayiye uğrama fırsatım olmadı sizlere bi danışmak istedim teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2014 Saat 22:11
tek sorunun klima gazının bitmiş olması. bi klimacıya gitcen şehire ve ustasına göre 70-100 tl arası değişir işlem. gaz bastırcan. ama tavsiyem kaçak varmı diyede kontrol ettir ki kesin kaçak vardır. renkli sıvı basarlar gaz basarken görünen yerdeyse kaçak tamir edilir. ben bıktım artık kaçak nerde belli değil her yaz başı bastırıyorum yaz sonuna kadar idare ediyor :)

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2014 Saat 14:26
Orjinalini yazan: Buğra Buğra Yazdı:

tek sorunun klima gazının bitmiş olması. bi klimacıya gitcen şehire ve ustasına göre 70-100 tl arası değişir işlem. gaz bastırcan. ama tavsiyem kaçak varmı diyede kontrol ettir ki kesin kaçak vardır. renkli sıvı basarlar gaz basarken görünen yerdeyse kaçak tamir edilir. ben bıktım artık kaçak nerde belli değil her yaz başı bastırıyorum yaz sonuna kadar idare ediyor :)

klima gazını geçen yaz bastırmıştım o zaman da kaçak var dediler uğraştılar falan oldu dediler gaz olmasa bile klima motorunun çalışması gerekmez mi ya da yanlış biliyorum umarım gaz ile sorunu çözerim daha büyük iş çıkarmaz inşallah teşekkürler.

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 28 Mart 2014 Saat 16:05
Orjinalini yazan: ndm01 ndm01 Yazdı:

klima gazını geçen yaz bastırmıştım o zaman da kaçak var dediler uğraştılar falan oldu dediler gaz olmasa bile klima motorunun çalışması gerekmez mi ya da yanlış biliyorum umarım gaz ile sorunu çözerim daha büyük iş çıkarmaz inşallah teşekkürler.

valla bende öle düşünüyorum ama aynen öle gaz olmadığında traaak diye ses gelmiyor ac ye bastığında ve motorda herhangi bi yuklenmede olmuyor. 
sen dediğim gibi gaz bastırırken o gaz basan makinanın bi özelliğide renkli sıvı basmak. ondan bastır sonra 1 ay kadar aç gez yine aynı yere git bi baksınlar kaçak nerden. herhalde görünebilen bi yerde değil kaçak ki bulamıyorlar.

yoksa benim gibi her yaz başı 80 tl gaza para vercenOuch

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesaj Tarihi: 29 Mart 2014 Saat 00:32

Orjinalini yazan: ndm01 ndm01 Yazdı:

valla bende öle düşünüyorum ama aynen öle gaz olmadığında traaak diye ses gelmiyor ac ye bastığında ve motorda herhangi bi yuklenmede olmuyor. 
sen dediğim gibi gaz bastırırken o gaz basan makinanın bi özelliğide renkli sıvı basmak. ondan bastır sonra 1 ay kadar aç gez yine aynı yere git bi baksınlar kaçak nerden. herhalde görünebilen bi yerde değil kaçak ki bulamıyorlar.

yoksa benim gibi her yaz başı 80 tl gaza para vercenOuch
Bulunduğum yerde klima gazı basan yerde galiba renkli sıvı basan yer bulmam zor en güzeli yetkili servise gidip danışmak olacak orada gaz bastırıp sorun  varsa öyle öğrenecem artık kısa zamanda uğrayamam da  havalar ısınsın  üstüne düşecem bakalım büyük bir sıkıntı çıkarmaz inşallah teşekkürler :)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net