Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hararet

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34298
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 22:15
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Hararet
Mesajı Yazan: zr'lmn
Konu: Hararet
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2014 Saat 21:01
kusura bakmayın arkadaşlar foruma yeni üye olduğum için daha önceki konuları arayacağım yeri bilmediğim içi yeni konu açtım.
sorunum uzun yoldayken herhangi bir hararet sorunu olmuyor fakat şehir içinde, trafikte ve yoldan gelip aracı stop ettikten 10-30 dk arasında tekrar çalıştırdığımda hararet göstergesi 90-100 arasında oluyor 100 u daha gecmedi. bu serin havalarda böyle yaparsa yazın ne olur Confused ne yapmam lazım yoksa normal bir durum mu ? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2014 Saat 21:13
90-100 arası çalışması normal, yazın da  geçmez 100'ü merak etmeyin

Mesaj Tarihi: 23 Mart 2014 Saat 21:31
Orjinalini yazan: Serkan Serkan Yazdı:

90-100 arası çalışması normal, yazın da  geçmez 100'ü merak etmeyin

tesekkur ederım

Mesajı Yazan: murat222
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2014 Saat 00:12
bunlar hararetli arabalar hemen hemen her Peugeot sahibi bundan şikayetçi bende merak ediyorum yazın ne olacak diye :D

-------------
yorgun doğdum dinlenmek için yaşıyorum....

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2014 Saat 00:15
Orjinalini yazan: murat222 murat222 Yazdı:

bunlar hararetli arabalar hemen hemen her Peugeot sahibi bundan şikayetçi bende merak ediyorum yazın ne olacak diye :D

daha önce focus 1 vardı hayatta 90 ı geçmezdi ilk görünce şeytan çarpmışa döndüm :) tırstım baya bir ama normal diyorlar bakalım yazın ne olacak arabanın arkasında 5 lt li su bidonu taşıyorum :)) 

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2014 Saat 00:23
Diğer markalarda hararet ibresi pek oynamaz ama pejolarda hararet ibresi anlıktır heran ölçüm yapar, Yazında 100 geçmez merak etmeyin.

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2014 Saat 00:37
geçtiğide oluyor kullanıma bağlı devri tutturamazsanız yığılırsa hararet anıden yukselıyor kalorifer açıp devam edın normale dönüyor.yazında 100 ü geçmez endişelenmeyin ama radyatör suyunuzu kontrol etmeyıde ıhmal etmeyın.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: ahmet_bjk
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2014 Saat 01:02
ben bindiğim benzinli araçlarda hiç aharet göstergesi görmedim, benzinli araçlarda hararet göstergesi olmuyor  mu yoksa bana mı denk gelmedi?

-------------
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2014 Saat 01:21
Orjinalini yazan: ahmet_bjk ahmet_bjk Yazdı:

ben bindiğim benzinli araçlarda hiç aharet göstergesi görmedim, benzinli araçlarda hararet göstergesi olmuyor  mu yoksa bana mı denk gelmedi?

Nasıl yani ne ilgisi var hararet göstergesı tabıkıde var .bındığınız benzınlı araçlarda nasıl hararet göstergesı gormedınız şaşırdım doğrusu .

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: SDYMZ
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2014 Saat 10:44

Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

Orjinalini yazan: ahmet_bjk ahmet_bjk Yazdı:

Nasıl yani ne ilgisi var hararet göstergesı tabıkıde var .bındığınız benzınlı araçlarda nasıl hararet göstergesı gormedınız şaşırdım doğrusu .

evet kimi araçlarda hararet göstergesi yok kadranda motor soğukken mavi ışık yanıyor   

-------------
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi

Mesajı Yazan: ahmed206
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2014 Saat 11:39
100 dereceyi 1 derece bile aşmamalı bence, eğer aşıyorsa arkadaşın dediği gibi kaloriferi sıcak çalıştırın bayağı düşürür. İlk fırsatta da bakımlarını yaptırın, ilgili parçalar uzun süre değişmediyse de olabilir bence.

-------------
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34293&title=gaffur" rel="nofollow - 206
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36667&title=yeni-gaffur" rel="nofollow - Focus

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2014 Saat 16:06
Ben yaz sicaginda 5 kisi artu bagajla dags ciktim.rahat bi 30 km tirmandik.araba cogu yerde 1 e dustu.3 e nadiren atabildim. :) Hararet en ustteki beyaz cizgiye dayandi ama onu kesinlikle gecmiyor korkma gostergeden. Arada bir su seviyesini ve hava vqr mi diye konntrol et yeter.

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2014 Saat 20:25
cok tesekkurler bılgıler ıcın :) 

Mesajı Yazan: erdem-120
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2014 Saat 22:03
Hocam termostat açmıyor 90 lık termostat al en fazla 15 liralık bişeydir riske atma aracını 110 derece de zaten aracın zarar görmeye başlar . Bu sorunun çözümü budur ve eminim dene :)

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2014 Saat 22:06
Orjinalini yazan: erdem-120 erdem-120 Yazdı:

Hocam termostat açmıyor 90 lık termostat al en fazla 15 liralık bişeydir riske atma aracını 110 derece de zaten aracın zarar görmeye başlar . Bu sorunun çözümü budur ve eminim dene :)

dırek 90 a dayanmıyor 90 da termostat acıyor hararet 80 lere fılan dusuyor ama sehır ıcıne gırınce orada yukselıyor hararet

Mesajı Yazan: cavit cevo
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2014 Saat 22:07
pejo larda hararret hep yüksekte sanırım iki arabamdada aynı

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2014 Saat 22:15
Orjinalini yazan: cavit cevo cavit cevo Yazdı:

pejo larda hararret hep yüksekte sanırım iki arabamdada aynı

sıkıntı olmasın da isterse 200 de dursun :)

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2014 Saat 23:09
Termostat acmasa uzun yol sehir ici ayirmaz.

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesajı Yazan: erdem-120
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2014 Saat 23:25
Orjinalini yazan: fatihpekgoz fatihpekgoz Yazdı:

Termostat acmasa uzun yol sehir ici ayirmaz.

Uzun yolda motora çarpan hava zaten belirli bir yerde tutmazmı ısıyı ? Yanlış anlaşılmasın yanlışım varsa düzelteyim :)

Mesajı Yazan: rahmi 206
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2014 Saat 18:40
ben bu hararet sorununu 2 yıl yaşadım,diyebilirim ki hararet 100'ün altına hiç inmedi(tabi motor ısındıktan sonra :) ) bu durum uzun yol'da da değişmedi,gaza bastıkça 100-115 lere kadar çıktığına defalarca şahit oldum.5-6 kez'de hararet 120 yi bulup stop ikaz lambasını yaktı.aracımda termostat'tan tutun da müşüre ve hatta radyatör değişimine kadar herşeyi denedik olmadı taa ki devirdaim pompasını değiştirene kadar.ilk bakılması gereken yere en son baktığımız için bir sürü masraf ettim ama çok şükür halloldu,şimdi 100'ü hiç geçmiyor.şunuda sizlerle paylaşmak istiyorum;aracım bir kaç kez hararette tavan yaptığı için usta conta yakmış ve suya hava veriyor olabilir,contayı değişelim demişti bende kabul etmiştim.işin ilginç yanı;2 sene boyunca sürekli hararet yapan ve bir kaç kez tavan yapmasına rağmen reglefeye götürdüğümde kapakta hiç bir bozulma veya yamulma yoktu :)

-------------
206 roland garros

Mesajı Yazan: murat222
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2014 Saat 22:24
Orjinalini yazan: zr'lmn zr'lmn Yazdı:

daha önce focus 1 vardı hayatta 90 ı geçmezdi ilk görünce şeytan çarpmışa döndüm :) tırstım baya bir ama normal diyorlar bakalım yazın ne olacak arabanın arkasında 5 lt li su bidonu taşıyorum :)) 

bende yaşadım aynı olayıBig smile

-------------
yorgun doğdum dinlenmek için yaşıyorum....

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2014 Saat 22:28
Orjinalini yazan: rahmi 206 rahmi 206 Yazdı:

ben bu hararet sorununu 2 yıl yaşadım,diyebilirim ki hararet 100'ün altına hiç inmedi(tabi motor ısındıktan sonra :) ) bu durum uzun yol'da da değişmedi,gaza bastıkça 100-115 lere kadar çıktığına defalarca şahit oldum.5-6 kez'de hararet 120 yi bulup stop ikaz lambasını yaktı.aracımda termostat'tan tutun da müşüre ve hatta radyatör değişimine kadar herşeyi denedik olmadı taa ki devirdaim pompasını değiştirene kadar.ilk bakılması gereken yere en son baktığımız için bir sürü masraf ettim ama çok şükür halloldu,şimdi 100'ü hiç geçmiyor.şunuda sizlerle paylaşmak istiyorum;aracım bir kaç kez hararette tavan yaptığı için usta conta yakmış ve suya hava veriyor olabilir,contayı değişelim demişti bende kabul etmiştim.işin ilginç yanı;2 sene boyunca sürekli hararet yapan ve bir kaç kez tavan yapmasına rağmen reglefeye götürdüğümde kapakta hiç bir bozulma veya yamulma yoktu :)

arabanın 10 bin km önce bütün ağır bakımları yapılmış faturaları mevcut. devirdaim değişmiş. hani normal bir durum mu yoksa servise koşmam gereken bir durum mu ?

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2014 Saat 22:29

Orjinalini yazan: zr'lmn zr'lmn Yazdı:

bende yaşadım aynı olayıBig smile

ne yaptın pekı :)) çözüm yolu nedir ? 

Mesajı Yazan: rahmi 206
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2014 Saat 22:40
eğer 100'ü geçmiyor ve fan açıyorsa araç,bence telaşlanacak,servise koşacak bir durum yok.şehir içi kısa mesafede ve özellikle dur-kalk'larda hararetin kısa sürede yükselmesi pugeot gibi bir araç için anormal bir durum değil bana göre.bahsettiğiniz aracı stop ettikten 15 dakika veya yarım saat sonra çalıştırdığınızda hararetin 90-100'lerde gezmesi  (muhtemelen aracı çalıştırdığınızda direkt olarak fanı açıyordur)bende de zaman zaman oluşan bir durum.dikkatimi çeken şey;aracım fan açmak üzereyken ama henüz fan devreye girmeden aracımı stop edip 15 veya 30dk sonra çalıştırdığımda meydana gelmesi,bunun haricinde öyle bir durumla karşılaşmadım

-------------
206 roland garros

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2014 Saat 22:45
Orjinalini yazan: rahmi 206 rahmi 206 Yazdı:

eğer 100'ü geçmiyor ve fan açıyorsa araç,bence telaşlanacak,servise koşacak bir durum yok.şehir içi kısa mesafede ve özellikle dur-kalk'larda hararetin kısa sürede yükselmesi pugeot gibi bir araç için anormal bir durum değil bana göre.bahsettiğiniz aracı stop ettikten 15 dakika veya yarım saat sonra çalıştırdığınızda hararetin 90-100'lerde gezmesi  (muhtemelen aracı çalıştırdığınızda direkt olarak fanı açıyordur)bende de zaman zaman oluşan bir durum.dikkatimi çeken şey;aracım fan açmak üzereyken ama henüz fan devreye girmeden aracımı stop edip 15 veya 30dk sonra çalıştırdığımda meydana gelmesi,bunun haricinde öyle bir durumla karşılaşmadım

teşekkürler peugeot u ilk defa kullandığım için telaşlanıyorum

Mesajı Yazan: _ali_
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2014 Saat 09:00
Benim araç kışın 90'ı çok nadir geçiyor, yazın da sıkışık trafikte 90'a dayanıyor, yukarı pek çıkmıyor.

-------------
206 1.4 + LPG

Mesajı Yazan: mamaju
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2014 Saat 09:12
BENİM  1998 306 1.6 GRILLİFE  HORTUM ŞİŞİRİYO  VE HARARET SÜREKLİ 90-100 ARASI :d NE YAPAYIM 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net