Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 otomatik (2003) sorular

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34236
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 12:37
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 otomatik (2003) sorular
Mesajı Yazan: spetsnaz
Konu: 307 otomatik (2003) sorular
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2014 Saat 21:04
Merhaba arkadaşlar,

2003 model Peugeot 3007 1.6 (XT) otomatik vites araç sahibiyim. Aracım 90,000'dedir. Aracımla ilgili birkaç soru sormak istiyorum bilenler düşünce ve fikirlerini yazarlarsa sevinirim ;)

1. Aracın sinyal kolunda problem var. Hafifce parmakla üstten dokunsan hemen aşşa atıyor. Yada kol yukarı konumdayken direksiyonu toplayınca (yada manuel orta konuma çekince) hemen alta atıyor sola sinyal veriyor .. Ben bi şekilde alıştım fakat arabanın huyunu bilmeyene problem olmakta benimde canımı sıkıyor bazen unutuyor insan sola sinyal verili gidiyorum 1-2dk :)
  2. CD Changer'im düzgün çalışmıyor. Aracı aldığımda 5 gözün 3-4ü falan çalışıyodu bi şekilde. Şimdi ise attığım CD leri okumuyor radyoya geçiyor bazende CD yi yutuyor vermiyor geri. Tornavidayla söküp içinden almak zorunda kalıyorum. Buna ne yapmak lazım tamir desek 80-100 lira tutar sıfır bişey taksak yeni özellikli (USB vs..) modeller varmı? Nerden bakabilirim fiyatlarına vb..
  3. Aracımda LPG yok benzinde kullanıyorum kmde 50 krş civarı yakıyor. Normal midir? LPG taktırmalımıyım hangi markayı önerirsiniz?
  4. Aracımın kapıları ve kapı kolları çok sert. Kapılar ağır kapanıyor bazen hafif-orta itiş gücüyle itince kapanmıyor bidaha kapatmak zorunda kalıyoruz :) Açma işinde de kapı kolları sert çekerken gıcırtılı sürtmeli bi ses yaparak kanırtarak açılıyor. Açarken kapıyada vuruyor bu beklenmedik ses ve haraketler. Bunlara ne yapmak lazım basit bi yağlama mı yoksa ek spreyler vs. iç aksamı açmak gerekir mi?
  5. Arabamın triger kayışının değişmesi lazım benim usta 500 TL yi bulur dedi (işçilik dahil) .. Bu iyi bi fiyatmı bana biraz yüksek geldi emin değilim açıkcası.
Şimdilik sorularım bunlar arkadaşlar cevap veren ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim ;) Araç fotoları :

Tamamı için : http://www.ekonometre.net/307/

Cevaplar:
Mesajı Yazan: cavit cevo
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2014 Saat 21:10
1 sinyal kolu 480 tl dir tamiri 70 tl ye yaptırdım orta zembelek değişti
2 pioneer usb teyp tak 150 tl orjinal bozuksa
3 bende atıker sıralı takılı 1250 tl yenisi yada zavoli 1500 tl
4kaportacıya gidip bakım yaptır yağlanarak kesilir
5triger seti orjinal parça ile 580 tl dir
umarım yardımcı olabildim teşekkürler

Mesaj Tarihi: 19 Mart 2014 Saat 21:17
teşekkürler cavit cevapların için ;)

sinyal sistemini komple değiştirmek pahalı olacak gibi. 150 TL ye tamir ederim demişti ayak üstü peugeot'cu bi mekan sahibi. 100 TL ve altına daha ucuza tamir ettirebilirsem hemen halledeyim öyleyse.

1 sene oldu aracı kullanalı. benzin çok can yakıyor. LPG'ye geçip bi nebze rahatlamayı düşünüyorum.

triger için de bu masrafdan kaçamıcaz gibi görünüyo :) mecbur yaptırıcaz.

Mesajı Yazan: KIZILASLAN
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2014 Saat 21:37
Orjinalini yazan: spetsnaz spetsnaz Yazdı:

teşekkürler cavit cevapların için ;)

sinyal sistemini komple değiştirmek pahalı olacak gibi. 150 TL ye tamir ederim demişti ayak üstü peugeot'cu bi mekan sahibi. 100 TL ve altına daha ucuza tamir ettirebilirsem hemen halledeyim öyleyse.

1 sene oldu aracı kullanalı. benzin çok can yakıyor. LPG'ye geçip bi nebze rahatlamayı düşünüyorum.

triger için de bu masrafdan kaçamıcaz gibi görünüyo :) mecbur yaptırıcaz.

aracında yol bilgisayarı varmı ? eğer yoksa bende yol bilgisayarsız sinyal kolu komple var tamiriyle hiç uğraşmazsın ben yol bilgisayarı takmak için değişmiştin eskisi tamircide duruyor lazım olan birine satarız demişti

-------------
2003 307 1.4 hdi şeytan kırmızı

Mesajı Yazan: cavit cevo
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2014 Saat 21:54
sinyal kolu tamir oluyo yenisini alıp boşa para vermeyin 70 tl ye yaptırdım ben izmir de

Mesajı Yazan: serkomser
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2014 Saat 10:05
CD Changer ımı sana satabilirim sapasağlam sorunsuz çalışıyor :) Kelepir fiyata veririm sana arkadaşım. Pionner taktım ben.

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2014 Saat 15:02
@dehsetilyo @cavit kolu yaptırırım bende büyük ihtimalle. 150 TL demişti burda biryer. fazla geldi. daha ucuzunu aramam gerekecek. yol bilgisayarı var zaten arabada. ufak bi göbek değişikliği lazım sinyal koluna okadar.

@eurest cd changer için görüşebiliriz. fiyatını özel mesajla gönder istersen dostum ;)

Mesajı Yazan: serkomser
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2014 Saat 15:13
Kardeşim ayıpsın işime yaramayan parça için seni üzmem gönderirim denersin hoşuna giderse gönlünden ne koparsa Hesaba EFT yaparsın olur mu? Hafta sonu birkaç işim var arabayla ilgili o zaman söker Pazartesi sana kargolarım salı elinde olur. Ok mi? Sende bozuk olanını gönderirsin satarken isteyen olursa verebileyim YOK demeye gerek kalmasın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net