Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Aracımı yokuş aşağı bırakınca yağ akıtmış

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33978
Tarih: 30 Temmuz 2025 Saat 02:49
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Aracımı yokuş aşağı bırakınca yağ akıtmış
Mesajı Yazan: Mbiwa
Konu: Aracımı yokuş aşağı bırakınca yağ akıtmış
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2014 Saat 09:55
Aracımı kaldırıma park etmiştim aracın ön kısımı yokuş aşağı kalıyordu sağ ön lastiği oldugu bölümden yağ kaçırmış düz yola bırakınca hiç bir sorun yok. neden olabilir sizce bu? yada yağ kaçırmadı yıkadığım zaman biriken pisliklermi akmış olabilir nasıl anlarım bunu? Pejo 206 aracım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2014 Saat 09:58
araçlar karıştı dün akşam bi 406 gördümde o zannettim neyse :) fren hortumlarına bir bakın onlardan gelmiş olabilir! birde yağ filtresi yenimi değişti? eğer yeni değiştiyse orjinal filtre takmamış olabilirler oda yapabilir!!!

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2014 Saat 10:17
Yeni değişmedi filtreler 5 bin km önce değişti hepsi. Fren hortumu anlamam o kadar görsemde tanımam ki :)

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2014 Saat 10:26
jantın iç kısmından belli olur... ama benim tahminim arac düzde olsa yokuş aşşağıda olsa kaçırma herzaman olur bence başka bir şey var dediklerinizde...

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2014 Saat 10:39
vites keçesinden olabilir

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2014 Saat 10:49
Orjinalini yazan: dogan106 dogan106 Yazdı:

bak bu aklıma gelmedi eyvallah abi hatırlatma için. yokuş aşşağı olduğunda araç keçelerde deforme varsa kaçak yapma ihtimali yüksektir. ama çok az bi kaçak olur önemli değildir okadar ama zamanla içinde kalmazsa şanzımanı adamın eline verir...LOLLOLLOL

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2014 Saat 10:59
Orjinalini yazan: kuscu38 kuscu38 Yazdı:

bak bu aklıma gelmedi eyvallah abi hatırlatma için. yokuş aşşağı olduğunda araç keçelerde deforme varsa kaçak yapma ihtimali yüksektir. ama çok az bi kaçak olur önemli değildir okadar ama zamanla içinde kalmazsa şanzımanı adamın eline verir...LOLLOLLOL

Araştırcam bu viteskeçesini  otomatik değil araba ama vitesler zaten iman gücüyle anca atıyor

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2014 Saat 11:04
Orjinalini yazan: Mbiwa Mbiwa Yazdı:

Orjinalini yazan: kuscu38 kuscu38 Yazdı:

Araştırcam bu viteskeçesini  otomatik değil araba ama vitesler zaten iman gücüyle anca atıyor

LOLLOLLOL

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2014 Saat 11:44
Peki sanayiye gidip ustanın birine vites keçesi yağ kaçırıyor değişcek desem ne kadara patlar istanbulda

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2014 Saat 12:04
ist'da nerdesin?

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2014 Saat 12:11
K.çekmece

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2014 Saat 13:57
Orjinalini yazan: Mbiwa Mbiwa Yazdı:

Peki sanayiye gidip ustanın birine vites keçesi yağ kaçırıyor değişcek desem ne kadara patlar istanbulda

bence o şekilde sormada sanayiye gittiğinde.
aracımda yağ kaçağı var tam olarak nerden olduğunu bilmiyorum şanzımandan olabilir vites geçişlerinde zorlanma var dersen( yukarda öle yazmışsın) daha net bir şey söylerler.

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Mesajı Yazan: ahmed206
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2014 Saat 15:29
Bence bir daha yokuşa park et bir daha bak en azından bir yerlerde kalanlar mı dökülmüş yoksa gerçek bir problem mi var anlaşılır...

-------------
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34293&title=gaffur" rel="nofollow - 206
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36667&title=yeni-gaffur" rel="nofollow - Focus

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2014 Saat 16:13
Orjinalini yazan: ahmed206 ahmed206 Yazdı:

Bence bir daha yokuşa park et bir daha bak en azından bir yerlerde kalanlar mı dökülmüş yoksa gerçek bir problem mi var anlaşılır...

siz ilk defamı gördünüz yağ olduğunu yoksa süreklimi eğer ilk defa gördüyseniz arkadaş haklı başka bi yere daha park edin temiz olmasına dikkat edin yerin!!!

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2014 Saat 16:27
2 hafta falan oldu göreli ama umursamadım bugun kafama takılan cogalmış gibiydi yada bana öyle geldi ama yüzde 99 sorun vardır cok şanşsız biriyimdir.) Genede başka bir yerde deniyeceğim.

Mesajı Yazan: Turgay_66
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2014 Saat 21:29
hocam yağ kaçağı varsa düzü yokuşu yoktur bence.

-------------
2000 206xt 1.6 90hp 200.000km

Mesajı Yazan: pierson
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2014 Saat 09:25
Mrb..dun muayeneyeden gecemedim
Sağ ve sol fren hortumlarinda çatlak var dediler..sonra ustaya goturdum..isçilik dahil 130 TL tutar dediler..uygun mu sizce..araç 206 xr otomatik..bu fren hortumları catlarsa ne olur peki..pek anlamam araçlardan..tesekkurler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net