Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

çok merak ediyorum

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33963
Tarih: 04 Ağustos 2025 Saat 01:55
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: çok merak ediyorum
Mesajı Yazan: SDYMZ
Konu: çok merak ediyorum
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 21:47

sis farları yoğun yağış, kar ve sisli havalar için diye biliyorum(yanlışsa lütfen düzeltin). trafikte sürekli sis farı açık neden gezerler çok merak ediyorum bilhassa arka sis frene mi basıyor sis mi açık beli olmuyor

-------------
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: samet2461
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 21:51
bilmem bi nedeni yok ustam ben bile arada yakıyorum. hatta hava tam kararmadığı zaman sadece park sis kullanıyorum Smile. ama belirli bi nedeni yok

-------------
YOUTUBE KANAL: youtube; ghostK

Mesajı Yazan: kivanc
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 22:01
Arka sisler gözümü fena halde alıyor ve sinirlerimi bozuyor. 

-------------
308 1.6hdi auto6r İst/Zong

Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 22:07

Orjinalini yazan: samet2461 samet2461 Yazdı:

bilmem bi nedeni yok ustam ben bile arada yakıyorum. hatta hava tam kararmadığı zaman sadece park sis kullanıyorum Smile. ama belirli bi nedeni yok

yalnız şunu söyleyeyim arka sis gereksiz yere yakılması kazaya sebebiyet verebilir bilhassa çift arka sisliler.2008de jandarmaydım Erzincan Kemah yolunu bilen bilir oranın yolu çok virajlı adam yakmış arka sisler 2000 model civic arkasından gelen öndekinin fren yaptığını sanıp ani fren yapıp karasu çayına uçuyor 1 ölü 1 yaralı

-------------
2009Model 308SW 1.6Hdi

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 22:10
Sis' ler aracı güzel gösterir (ön sis) , ben genellikle bilmediğim yolda giderken gözükmeyen asfalt çukurlarını /tümseklerini görmek için yakıyorum, damla yağmur düşsün affetmem hemen yakarım

Mesajı Yazan: tongucuk
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 22:11
gerekli durumlar haricinde sis farlarının kullanılması  yasak ve cezası var eds lerde yakalanıncada ceza eve geliyor genelde acemiler  ve görüntü olsun diye kullanılıyor anadolu yollarında sisten çıktıktan sonra kapatmayı unuttuğum için 2 defa ekip çevirmiş ve kapatmam için uyarı yapmıştı

-------------
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81

Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 22:14
Orjinalini yazan: kivanc kivanc Yazdı:

aynen katılıyor. geçen yaz eski Foça dan geliyorum 110 falan önde giden yakmış arka sisleri birde led li aşırı derecede gözümü aldı. sonrasında Çanakkale yoluna çıktık orda bi polis uygulaması vardı durdum polisin yanında "bakın memur bey öndeki aracın arka sisleri yanık ve aşırı derece göz alıyor" dedim Polis nede beğenirsiniz "polisi ara" dedi

-------------
2009Model 308SW 1.6Hdi

Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 22:15
Orjinalini yazan: tongucuk tongucuk Yazdı:

gerekli durumlar haricinde sis farlarının kullanılması  yasak ve cezası var eds lerde yakalanıncada ceza eve geliyor genelde acemiler  ve görüntü olsun diye kullanılıyor anadolu yollarında sisten çıktıktan sonra kapatmayı unuttuğum için 2 defa ekip çevirmiş ve kapatmam için uyarı yapmıştı

abi o nasılmış ya eds' ye sisle yakalanırsa gitsin gusül abdesti alsınLOL öyle bi oto ceza mı var?Big smileBig smile

Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 22:16
sen gereksiz yere yakmaya devam et doğan geç bi eds önünden sonra konuşalım bu konuyu :))

-------------

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 22:21
Sis farlarını açık ve net görüntü için gece gündüz yakiyorum amerikan park ile birlikte eşsiz görüntü oluşturuyor arka sis konusunda hemfikiri kesinlikle göz alıyor ancak gündüz fari denilen illet ile gunduz yakilan sis fari acisindan isim ve kullanim amaci haricinde ben bir fark goremiyorum karsidan gelen araç sürücüsünün sis farlari gözünü aliyosa benimde gündüz farları alıyo eğer bu yasaksa onunda yasaklanması gerekir

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 22:23

sen gereksiz yere yakmaya devam et doğan geç bi eds önünden sonra konuşalım bu konuyu :))

Abi gittiğim güzergahlarin hepsindr eds var ve ben hep park sis gezerim şuana kadar bir ceza gelmedi çevirmeye gündüz sis farlari açıkken girdim birşey demediler ceza yiyeninede tanık oldum ancak kesin gelir diye binkaide yok bizim memlekette

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesajı Yazan: cankatmevlut
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 22:25
ön sisler bazı arabalara yakışıyor ama zarar verecek şekilde olursa kötü karşıyım. mesela bölünmemiş çift şeritli yollarda. ama şehir içinde hafif gezilerde 106 lara 206 lara falan yakışıyo. arkak sisde tehlikeli gerçekten. yani açma sebepleri genelde yakısıyo ondan derler.

Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 22:34
siz siz olun gerek zamanlarda sis yakmayın. zaten şehir içi aydınlık oluyor.

-------------
2009Model 308SW 1.6Hdi

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 22:34
Orjinalini yazan: Burak Burak Yazdı:

Sis farlarını açık ve net görüntü için gece gündüz yakiyorum amerikan park ile birlikte eşsiz görüntü oluşturuyor arka sis konusunda hemfikiri kesinlikle göz alıyor ancak gündüz fari denilen illet ile gunduz yakilan sis fari acisindan isim ve kullanim amaci haricinde ben bir fark goremiyorum karsidan gelen araç sürücüsünün sis farlari gözünü aliyosa benimde gündüz farları alıyo eğer bu yasaksa onunda yasaklanması gerekir

HAcı sis farının konumu ve aydınlatma açısı göz almaz. En güçlü gündüz lambası 24w dır hali hazırda bir h11 sis ampülü 55w :D  Senin gözünü beyaz led alıyor bana kalırsa.

Ön sis farı bana kalırsa biraz heves. Çünkü bundan 20 sene önce hella-turbo fln kapaklı sarı sisler takılırdı. O zamanlarda sis açılmaz varlığı ve o beyaz taban siyah yazılı kapaklar modaydı. Yani bu biraz genetik ya da herneyse bizde olan bişi.

Ben de bir süre önceye kadar sisleri açıyordum ama okulda ciddi derecede tepki gördüm. Sis le gezen zihniyeti arkamahalle çoçuğu sınıfına koyuyorlar. He ne var bana bir zevk katmıyordu ama sis var açalım diye açıyorduk.

Arka sis konusunda yakaladığım an uzunları sürekli konuma alıp arkasından takibe geçiyorum. HAdi önleri anladıkta arkaları açmanın insan beynindeki gereksinim ve uygulama merkezini çözemedim. Sisim var açarım zihniyeti tmm ama arka neden ?

Önceden bahsettim 206-hyundai getz gibi arçlar ve bilhassa 2004 honda ciziclerin sisleri açık oluyor. Geçiyorum arkasına açıyorum uzunları zaten arabayı yatar pozisyonda kullanırım acayip zevkli oluyor.

Bir de sağı boşken solda gidenlere sellektörü seriye bağlamak o da favorimdir.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 22:44
Benim sis farları muayeneden muayeneye açılıyor desem yeridir. Hiç kullanma gereği duymuyorum.

Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 22:45
Ali öndeki araçla 30-40 metre aralıkla seyir halinde giderken arkaya gelip sanki beni geçtiğinde basıp gidecekmiş gibi sellektör atan kişiler için arkaya lamba bağlayıp geriye dogru sellektör atma hayalim var. Bakınca öndeki araç kullanıcısı sellektörü dikiş aynasıyla yiyiyor . arkadaki araç sellektör yese direkt yer çok bi farkı yok. o hayalimi aklıma getirdin Big smileLOL fikir nasıl?Tongue

Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 22:47
doğan sende trafik canavarı ruhu görüyorum :)))

-------------

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 22:48
Orjinalini yazan: dogan106 dogan106 Yazdı:

Ali öndeki araçla 30-40 metre aralıkla seyir halinde giderken arkaya gelip sanki beni geçtiğinde basıp gidecekmiş gibi sellektör atan kişiler için arkaya lamba bağlayıp geriye dogru sellektör atma hayalim var. Bakınca öndeki araç kullanıcısı sellektörü dikiş aynasıyla yiyiyor . arkadaki araç sellektör yese direkt yer çok bi farkı yok. o hayalimi aklıma getirdin Big smileLOL fikir nasıl?Tongue

İstanbul trafiğine bişi diyemem ama Ankara da sol şerit hastası çok Angry Ben hafifletici bir ilaç yazıp geçiyorum. Yol vermezse iğne yapıyorum LOL.

Arka sis fayda etmiyor mu ?

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 22:51

doğan sende trafik canavarı ruhu görüyorum :)))

yok be Ramazan abi LOL

Mesajı Yazan: halilefe
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 22:51
Bir gün Ortaca ilçesinden Dalaman(Muğla) ilçesine gidiyorum hava hafif puslu (206hdı)arka sisler açık tabiki neyse sürekli arkadan selektör yapan korna basan bir zat geldi yanıma meshur camı açma hareketi yaptı bende birşey oldu diye yavaşladım adam dediki sisleri kapat.Bende rahatsız olmasınlar diye kapattım neyse adam beni geçti 300 metre sonra U dönüşü yasak tabelasının orda sinyali verdi tam dönecek bastım frene durdum adama bak dedim U dönüşü yasak bastım gittim. Bunuda neden anlattım bilmiyorum Tongue  gerek duymasam bende açmam sisi ama madem başkalarından saygı bekliyoruz o zaman önce kendimizden başlayalım.

-------------
halilefe

Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 22:52
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

İstanbul trafiğine bişi diyemem ama Ankara da sol şerit hastası çok Angry Ben hafifletici bir ilaç yazıp geçiyorum. Yol vermezse iğne yapıyorum LOL.

Arka sis fayda etmiyor mu ?

arka sis iptal bendeBig smile

Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 23:01

birde en sinir olduğum sol şerit takıntısı olanlara İzmir altın yolda, Ankara asfaltında  çok oluyor bu tipler

-------------
2009Model 308SW 1.6Hdi

Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 23:05

buna benzer sistem var izmir menemen dolmuşçuları geliştirmiş dolmuşçu selektör yaptıkça geri lambası yanıyor.

-------------
2009Model 308SW 1.6Hdi

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2014 Saat 00:12
Binde bir açarım ön sisleri oda yağışlı ve sisli havalarda.

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2014 Saat 02:10
bence son model arabalara koyulan parlak cizgi seklinde olan led ışıklarla bizim araçlarımızda kullandığımız sis farları çok fark eden şeyler değil, arka sis gereksiz kullanımına bende karsıyım fakat ön sis ve parkı açık adama bisi demem, önce audi mercedes gündüz led ini kapatsın sora pejoya sisi kapattırsınlar.

-------------
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2014 Saat 02:38
sisler xenon değilse park sis ikilisi gezen adama bişey diyemem ,arka sise gelınce hava tam kararmadan ama kararmaya yakın yakınca çok tatlı bır goruntu verıyor  ama sis olmayan havalarda gece karanlıkta yakınca çok göz alıyor tamamen gereksiz bır uygulama oluyor yapmıyorum yapılmasınıda ıstemem ama akşam üstü özellıkle arka sis açmayı severım hava tamamen kararmadan kesınlıkle göz almıyor zevk meselesi nasıl bır jant koyarsın arabaya bır dunya para verırsın tenekede dönüyor çelikte buda aynı şey tamamen zevk. ayrıca ön sıslerım olsa onlarıda yakardım trafıkte kı ınsanlara saygı gosterdıkten sonra zevkımı yaşarım başka bısey benı ılgılendırmez  ;)

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: volkanC2
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2014 Saat 10:10
Ben sislerime yeni taktırdığım 30000k xenonlarım göz alıyor mu diye hem Burak'a sordum hem mahalleden arkadaşıma sordum Burak'ta arkadaşımda göz almadığını söylediler hemde mahalledeki arkadaşımla bayağı geç saatte arkalı önlü yolculuk ettik hiç rahatsız etmemiş sisler.. 

Örnek olması açısından belirtmek istedim :)

Zaten sis farları oldukça aşağıda karşıdan gelen aracında gözünü alması bence çok güç, uzak mesafede göz seviyesine gelebilir ama ışığın etkisi az olur yaklaştıkça da far aşağıda olduğu için karşı tarafın gözünü almaz gibi geliyor..

-------------
Citroën C2'm..''yakışıkLı'' 2004 SX 1.4i

Mesaj Tarihi: 06 Mart 2014 Saat 10:35
Orjinalini yazan: volkanC2 volkanC2 Yazdı:

Ben sislerime yeni taktırdığım 30000k xenonlarım göz alıyor mu diye hem Burak'a sordum hem mahalleden arkadaşıma sordum Burak'ta arkadaşımda göz almadığını söylediler hemde mahalledeki arkadaşımla bayağı geç saatte arkalı önlü yolculuk ettik hiç rahatsız etmemiş sisler.. 

Örnek olması açısından belirtmek istedim :)

Zaten sis farları oldukça aşağıda karşıdan gelen aracında gözünü alması bence çok güç, uzak mesafede göz seviyesine gelebilir ama ışığın etkisi az olur yaklaştıkça da far aşağıda olduğu için karşı tarafın gözünü almaz gibi geliyor..

güzel açıklama+106

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2014 Saat 10:36
işin açığı bende sislerle gezerdim genelde karanlıkta far-sis normalde sislere hele 306 ların ve 106 ların sisleri orjinali bile olsa güzel ve hoş bir görüntü oluşturuyor ayrıca tümsekleri daha net görüyorum benim nedenim bunlarWinkWinkWink

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesajı Yazan: samet2461
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2014 Saat 10:38
ben sadece ön sisleri yakarım arkayı değil onu belirteyim Smile . arka sis çok göze alıyor gerçekten çok kötü onda hem fikiriz

-------------
YOUTUBE KANAL: youtube; ghostK

Mesajı Yazan: abdullahaydn52
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2014 Saat 16:32
Orjinalini yazan: SDYMZ SDYMZ Yazdı:

Orjinalini yazan: kivanc kivanc Yazdı:

aynen katılıyor. geçen yaz eski Foça dan geliyorum 110 falan önde giden yakmış arka sisleri birde led li aşırı derecede gözümü aldı. sonrasında Çanakkale yoluna çıktık orda bi polis uygulaması vardı durdum polisin yanında "bakın memur bey öndeki aracın arka sisleri yanık ve aşırı derece göz alıyor" dedim Polis nede beğenirsiniz "polisi ara" dedi

polisi ara LOLLOLLOLClapClapClapClapClap

-------------
PEUGEOT 206 1.4 HDI X-DESİNG

Mesajı Yazan: ahmed206
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2014 Saat 00:49
Ben bugün yine açtım işe gelirken. Geçenlerde burada bir yağmur yağdı ondan beridir sağ sis lambasında su ve haliyle buğu var. Bir umut kurur diye kimsenin olmadığı yerlerde yakıyorum, karşıdan araba gelince gözünü almasın diye söndürüyorum. Fakat bazen gereksiz sis yakanlara tepki olsun diye görebileceği şekilde açıp geri kapatıyorum.

-------------
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34293&title=gaffur" rel="nofollow - 206
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36667&title=yeni-gaffur" rel="nofollow - Focus

Mesajı Yazan: alper0771
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2014 Saat 00:54
ben sonradan sis taktırdım onuda parka bağladılar mecbur hep açık geziyom :)

Mesajı Yazan: ahmed206
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2014 Saat 00:56
Polisler öpeceği zaman işleri çok kolay olacak desene :)

-------------
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34293&title=gaffur" rel="nofollow - 206
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36667&title=yeni-gaffur" rel="nofollow - Focus

Mesajı Yazan: kaf kef
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2014 Saat 01:04
senın sordugun sorunun cevabı sadece hava ve guzel goruntu ıcın :)) 

-------------
İki tanık var biri dilimdir biride dürüst kalemim, ihanet etmez sözüm kağıda ve halim RABBA teslim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net