Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sanirim aracim yag kaciriyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33884
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 07:51
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: sanirim aracim yag kaciriyor
Mesajı Yazan: riva70
Konu: sanirim aracim yag kaciriyor
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2014 Saat 14:11
Merhaba birkac gun once aracimin yagini ve filtreleri degistirdim. 10/40 yerine 5/30 yag koydum aracin sesi hissetilir derecede azaldi. Ancak bugun baktigimda aracin altinda yag damlatmis oldugunu gordum.daha onceleri fark etmemistim. Aracin altina egilip baktigimda aracin sol tarafin rot kollari yakininda yag lekesi gordum. Aracin yagini kontrol ettim eksiltme olmamis . Pazar oldugu icin sanayiye gidemedim sizce arac yagi nerden kaciriyor motor yagimi veya baska bir yag mi?

-------------
Peugeot 307 1.6 XS seytan kırmızı
atiker multifast system

Cevaplar:
Mesajı Yazan: TaZ
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2014 Saat 14:22
Alttaki tıpayı tam sıkmıyo gevşek bırakıyorlar ordan kacırmış olabilir

Mesajı Yazan: aremtu
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2014 Saat 16:53
Hocam aracın altına bakıp yağın geldiği bölgeyi tespit etmeniz lazım.
aks körüğünden, yağ filtresinden, karter tıpasından, üst kapak contasından vs. 
Aracın yağını yeni değiştirmişsin damlayan yağa bak yeni yağ mı?
Simsiyah bi yağ damlıyorsa ona göre değerlendirirsin.

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2014 Saat 20:34
Yağ filtresi orjinal takılmadıysa contası tam oturmuyor filtre kapağından kaçırabiliyor, filtre kapağını kontrol edin.

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2014 Saat 21:12
aynen bi kontrol ettirin bugünde pazar kapalıydı tabi ki sanayi hafta içi bi baktırın yine de

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesajı Yazan: gecegöz
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2014 Saat 00:19
Kardeş öncelikle 10/40 yagdan 5/30 yaga geçmişsiniz şuan kullandıgınız yag daha ince ve akışkandır.
ilk yag kacıracak bölge ön karnk keçesidir ve cevresinide yaglyabilir,
en mantıklısı aracınızın altını yıkatıp bu işten anlayan bir ustaya göstermenizdir...

Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 01:20

Bugün sanayiye gittim. Usta aracın altına baktı. direksiyon yagın akıtıyor dedi. güç bela direksiyon yağı kutusunun kapağını açtık yağ hiç kalmamış biraz yağ ekledik. usta direksiyon keçelerin zayıflamış ama az kaçırıyor dedi tamiri uçzun zaman alır dedi. Hem bir direksiyon ustasına götürmen gerekiyor dedi. Bende aracın altına inip baktık aracın sol tarafında sol ön tekere körüklü bir yer gidiyor sanırım direksiyon kutusundan burda biraz yağlanma var ben bunu değiştirmelimiyim bunun tamiri nasıl oluyor yağ akıtması ilerlerse ne oluyor.

Aracımda uzun süredir yolda gidirken direksiyonda bir boşluk gibi bir şey vardı syanı direksiyon simidini çok az çevirince lastiklere etki yapmıyordu sanki boşluk var gibiydi bugün yağı koyunca o sorunun ortadan kalktığını gördüm.
herkese ilgisi için teşekkür ederim.

-------------
atiker multifast system

Mesajı Yazan: aremtu
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2014 Saat 08:17
Orjinalini yazan: riva70 riva70 Yazdı:

Bugün sanayiye gittim. Usta aracın altına baktı. direksiyon yagın akıtıyor dedi. güç bela direksiyon yağı kutusunun kapağını açtık yağ hiç kalmamış biraz yağ ekledik. usta direksiyon keçelerin zayıflamış ama az kaçırıyor dedi tamiri uçzun zaman alır dedi. Hem bir direksiyon ustasına götürmen gerekiyor dedi. Bende aracın altına inip baktık aracın sol tarafında sol ön tekere körüklü bir yer gidiyor sanırım direksiyon kutusundan burda biraz yağlanma var ben bunu değiştirmelimiyim bunun tamiri nasıl oluyor yağ akıtması ilerlerse ne oluyor.

Aracımda uzun süredir yolda gidirken direksiyonda bir boşluk gibi bir şey vardı syanı direksiyon simidini çok az çevirince lastiklere etki yapmıyordu sanki boşluk var gibiydi bugün yağı koyunca o sorunun ortadan kalktığını gördüm.
herkese ilgisi için teşekkür ederim.
Direksiyon yağı olarak hangisini kullandınız ?

Mesaj Tarihi: 06 Mart 2014 Saat 21:31

petrol ofisi Atf 2 koydu.

daha dogrusu ustune ekleme yapti 0.25 lt kondu

-------------
atiker multifast system

Mesajı Yazan: 206cc57
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2014 Saat 23:00
orjinal direksyion pompası ve hortumu yetkili serviste montajı ile 1000 tl civarıda olarak biliyorum .Bir direksiyon hortumuna 250 tl isteniyor .Dilerim sizin prbleminiz daha ufaktır .Benm pompamın kaçırdığını ve hortumunda değişmesi gerektiğini söylediler .Sanayidede bu fiyat 600 'ün altına inmez .. Tamir ettirmek daha mantıklı gibi .. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net