Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

** EGR VALFİ HAKKINDA ARTIK KESİN BİR BİLGİ !!

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33716
Tarih: 27 Haziran 2025 Saat 14:44
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: ** EGR VALFİ HAKKINDA ARTIK KESİN BİR BİLGİ !!
Mesajı Yazan: samet2461
Konu: ** EGR VALFİ HAKKINDA ARTIK KESİN BİR BİLGİ !!
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2014 Saat 22:34
arkadaşlar bizim sitemizde olsun diğer siteler olsun günlerdir araştırıyorum ama bu egr iptali kara dumana engel olur mu yoksa aksine kara duman mı yapar iyimidir kötümüdür her kafadan bir ses çıkıyor. bunla ilgili bilgi istiyorum. ayrıca benim aracın EGR valfi vakumlu olan modelden elektrikli değil nasıl iptal ederim. sadece vakum hortumunu çıkartsam yeter mi 

BİLGİLENELİM BU KONUDA ARTIK: İPTAL EDEN VARSA BİLGİ İSTİYORUM. simdiden sağolun

-------------
YOUTUBE KANAL: youtube; ghostK

Cevaplar:
Mesajı Yazan: gecegöz
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2014 Saat 23:53

Egr valfini iptal edince:
     1. Sabit hizda duz yolda yakit tasarrufu olur.
     2. Bayir yukariya cikilirken 1. maddeden elde edilen tasarruf geri verilir. Hatta zarar bile edilir.

Egr valfinin bir amaci da yanma odalarinin sicakligini azaltmaktir. Bu sayede contadan tutun egzos manifolduna
kadar her yerdeki stresi azaltir.

Kardeş bu sebeple EGR valfin iptali çokta yararlı olan bir işlem degildir.
İlk etapta egr valfi aracın ısı ve kullanıma baglı olarak otomatik olarak yarım yada tam acık olarak
çalışmaktadır...
tek sıkıntısı sıkı kontrol ve temizliktir...StarStarStar

Mesajı Yazan: reality59
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2014 Saat 02:26
hocam, egr iptalini yaptırdım ben kara duman atıyor evet ama 3.500 devirden sonra atıyor, ondan öncesinde duman kesinlikle yok, benim araçta vakumlu borunun bir ucunu kapatarak iptalini sağlayabilirsiniz. 

-------------

Peugeot 307 - 2004 HDI XR
Peugeot 106 - 2002 QuickSilver
Tekirdağ / ÇORLU

Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2014 Saat 07:34
Orjinalini yazan: reality59 reality59 Yazdı:

hocam, egr iptalini yaptırdım ben kara duman atıyor evet ama 3.500 devirden sonra atıyor, ondan öncesinde duman kesinlikle yok, benim araçta vakumlu borunun bir ucunu kapatarak iptalini sağlayabilirsiniz. 

hocam senin anlattığın 3500 den sonra duman atıyor ve ondan öncesinde bişe yok şu anda benim yaşadığım bi olay araçtada bi performans oldu son zamanlarda.. o zaman benim ulaştığım sonuç benim EGR tıkalı.

-------------

Mesajı Yazan: reality59
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2014 Saat 12:39
Orjinalini yazan: samet2461 samet2461 Yazdı:

hocam senin anlattığın 3500 den sonra duman atıyor ve ondan öncesinde bişe yok şu anda benim yaşadığım bi olay araçtada bi performans oldu son zamanlarda.. o zaman benim ulaştığım sonuç benim EGR tıkalı.
büyük olasılıkla çabuk tıkanıyorlar zaten :)

-------------

Peugeot 307 - 2004 HDI XR
Peugeot 106 - 2002 QuickSilver
Tekirdağ / ÇORLU

Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2014 Saat 19:54

Orjinalini yazan: samet2461 samet2461 Yazdı:

büyük olasılıkla çabuk tıkanıyorlar zaten :)

süratli gidince yani çok gaz verince egzozdan duman çıktığını görüyormusun hocam peki

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2014 Saat 22:33
arkadaşlar EGR yi sökmeden temizleyebilirmiyiz. turbo hortumun söksek ufak ufak tiner sıksak çalışır vaziyette temziler mi acaba Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2014 Saat 11:49
kaç seferdir hiçbir soruma cevap bulamadım. forum bana karsı örgütlendimi ne oldu bilelimde ona göre daha girmeyelim. hiç kimsenin başına gelmiyor mu böyle bir olay yardım bekliyoruz Question

-------------

Mesajı Yazan: barishrocker
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2014 Saat 23:55
Egr bende de arıza yaptı ama ustam hiç temizleyelim mi demedi. Direk değiştirelim dedi..

-------------
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar)
Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net